Lucrurile nu sunt niciodată perfecte

Nu mergeți la Bali, așteptând să găsiți 5 stele în stil occidental, deoarece lucrurile stau puțin diferit. Asta nu înseamnă că sunt rele condițiile de cazare, dar e diferit față de stilul occidental. S-ar putea să descoperiți că, camera voastră de hotel are câteva mici imperfecțiuni. Este posibil ca ușile de la dulap să nu se închidă etanș sau chiuveta să nu strălucească, însă așa este în Bali! Adaptați-vă așteptările pentru a se potrivi cu locul pe care îl vizitați și veți fi bine.

Șocul inițial va dispărea

Există șanse mari să experimentați un mic șoc cultural atunci când ajungeți prima dată în Bali. Nu vă faceți griji, este normal. Cu toate tipurile de transportatori care strigă după voi cu oferte, apoi transportul propriu-zis pe parcursul căruia veți vedea sumedenie de scutere peste tot, în/și din toate direcțiile trecând pe lângă voi ca la război,  poate fi copleșitor și să vă dea o stare de agitație după oboseala unui drum atât de lung cum e cel până în Bali. Dar starea asta în cazul în care o veți experimenta, va trece în cel mult 2 zile.

Balinezii sunt gazde uimitoare

La fel ca multe țări din Asia de Sud-Est, balinezii primesc un număr mare de turiști și știu cum să-i trateze corect. Sunt gazde incredibil de binevoitoare și primitoare. N-am primit niciodată un serviciu prost în Bali! Personalul de la hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, spa-uri și multe altele a fost întotdeauna politicos, atent și amabil. Dacă vă simțiți vreodată pierduți sau dezorientați, să nu vă fie frică  să vă opriți și să cereți indicații sau ajutor unui localnic.

CITEȘTE ȘI:
Castelul bavarez Neuschwanstein

Veți întâlni o mulțime de oameni cu numele Made

Când veți vizita Bali veți constata că o mulțime de oameni au același nume. Foarte multe persoane au numele Made (Mah-Day), Ketut (Keh-Toot) și Wayan (Why-Ann). Acest lucru se explică prin faptul că în cultura balineză copiii sunt numiți în funcție de ordinea nașterii. Destul de cool, nu?

Nu toți localnicii sunt din Bali

Se pare că o mulțime de oameni pe care îi veți întâlni sunt din toată Indonezia, care au venit în Bali să lucreze în industria turistică și să își sprijine familiile, așa că nu ezitați să-i întrebați de unde sunt și orice alt lucru care v-ar putea stârni curiozitatea. Puteți afla lucruri noi despre foarte multe orașe din Indonezia și vă veți spori cultura generală doar printr-o simpla vacanță în Bali.

Învățarea câtorva cuvinte cheie va conta destul de mult

Veți observa că majoritatea localnicilor pe care îi întâlniți în Bali vorbesc engleză, unii dintre ei vorbind chiar mai multe limbi străine, ceea ce este cu adevărat impresionant. Așa cum am spus, sunt oameni de afaceri uimitori și gazde incredibile. Dacă le veți spune câteva cuvinte în balineză veți fi răsplătiți cu un zâmbet mare și cu mult respect pentru gestul vostru.

Sunt buni în ceea ce privește siguranța

Probabil că ați văzut tot felul de lucruri pe mass-media despre amenințările teroriste din Bali. Oamenii care lucrează în Bali depind de turiști ceea ce îi face foarte preocupați de siguranța turiștilor și veți remarca spre exemplu foarte mulți polițiști pe stradă. 

Berea și mâncarea sunt ieftine

Vă veți simți răsfățați pentru alegerea vacanței în Bali, costul mâncării și al berii fiind într-adevăr accesibile. Desigur, dacă mergeți în locuri de lux, cum ar fi Potato Head sau Ku De Ta, prețurile nu mai sunt foarte mici. Dar, rămâneți la punctele locale și veți găsi mâncare și băutură foarte ieftine.

CITEȘTE ȘI:
Vizitează Amsterdam în 3 zile cu buget redus

De fapt, totul este ieftin. Puteți cumpăra haine, genți de mână, lucruri pentru decorative pentru casă și multe altele care nici nu vă trec prin cap.

Ar trebui să vedeți cel puțin un apus de soare pe plajă

Asigurați-vă că veți experimenta cel puțin un apus pe plajă și faceți asta în timp ce beți un Bintang rece. Apusurile de soare din Bali sunt frumoase și este unul dintre acele momente  pe care nu le veți uita niciodată.

Nu vă pierdeți timpul cu tratamente la primul spa ieșit în cale

Există o mulțime de spa-uri în jurul Bali. Sfatul meu este să nu alegeți primul spa care vă iese în cale, oferta este mult prea bogată și chiar aveți de unde alege.

Nu beți apa de la robinet

Acest lucru este foarte important, pur și simplu nu beți apa de la robinet. Mergeți la magazin și faceți-vă un stoc consistent de apă, mai cu seamă că în Bali este foarte cald și riscul deshidratării este foarte ridicat. Folosiți apa îmbuteliată inclusiv pentru a vă spăla pe dinți.

Uneori, anumite părți ale insulei se vor închide

Există diferite sărbători locale dar și alte lucruri minunate și interesante care se întâmplă în Bali. Uneori, acestea presupun închiderea unor părți ale insulei, localnicii având liber în anumite zile. Acestea nu sunt cele mai importante locuri turistice și nu afectează foarte mult activitatea turistică a insulei, dar ar trebui să știți că acest lucru se întâmplă și pentru a avea predictibilitate pe activitățile voastre, puteți întreba dacă în perioada concediului vostru există zile libere.

CITEȘTE ȘI:
Bali, destinatia perfecta

Caută cele mai bune zboruri către Bali

Prețuri cazare Ubud

Booking.com