Ayia Napa, sau „Ibiza Ciprului ”este o stațiune situată pe coasta sud estică a insulei , fiind celebră pentru viața de noapte și pentru plajele cu nisip fin și marea limpede de un albastru turcoaz.

Anul acesta am fost pentru prima dată în Cipru și pot spune cu sinceritate că mi-a rămas întipărit în suflet . Deși nu am vizitat toate atracțiile acestei mici insule, pot afirma faptul că Ayia Napa are un farmec aparte și mai ales fiind o stațiune pentru tineret nu are cum să nu te cucerească.

După părerea mea Ayia Napa este o stațiune a contrastelor. Dacă ziua este o stațiune obișnuita cu terase, cafenele, magazine, noaptea parcă totul se transformă. Noaptea pe străzile din celebrul Square, centrul stațiunii, clubbingul este la putere. Aici găsești cluburi și discoteci pentru toate națiile de oameni și pentru toate genurile muzicale, cum ar fi SOHO Club cu specific rusesc, AMBASADEN destinat nordicilor și multe altele. Dacă vrei să intri într-un club în care poți asculta mai multe genuri muzicale, THE CASTLE CLUB cu siguranță este cel potrivit deoarece este compartimentat după diverse genuri muzicale pentru toate gusturile turistului de la R&B la muzică House și nu numai. Eu am vizitat cel mai des cluburile SOHO și CASTLE și am rămas plăcut impresionată deși nu sunt adepta înrăită a vieții de noapte. Pentru after party-uri, River Reggae este alegerea potrivită fiind renumit pentru petrecerile în aer liber, la piscină fiind frecventat de turiști din toate colțurile Europei dar și de angajații care caută puțină distracție după o lungă noapte de haos.

CITEȘTE ȘI:
Ce poți face 2 zile în Veneția

Pentru dornicii de aventură și pasionații de adrenalină, Luna Park (Parcul Paliatso), Paranoia House, sau Nightmare Maze vă așteaptă cu porțile deschise.

Ziua, Nissi Beach ne așteaptă cu plaja sa întinsă și cu apă albastră. Aici te poți bucura de terase, muzică, sporturi pe plajă cum ar fi voleiul, spuma party, parasailing, care cu siguranță nu trebuie să-l ratați dacă ajungeți în Cipru deoarece nimic nu se compară cu aceea senzație de la 200 de metri deasupra mării, cu priveliștea ce poate fi observată asupra întregii stațiuni, și cu imensa întindere de apă albastră de sub picioarele voastre. O priveliște absolut superbă vă asigur. Dacă sunteți dornici de un Beach Party ca în filme cel mai potrivit loc este Makronissos Beach.

De asemenea nu trebuie să ratați o plimbare în portul Limanaki (recomand la apus). Aici puteți face shopping dar vă puteți și plimba prin port admirând minunatele stânci care se înalță din apă precum și imaginea de basm pe care o oferă Cape Greco sau Cavo Greko, o altă atracție a Ciprului aflată la doar aproximativ 10 km de Ayia Napa.

Unde te poți distra în Aya Napa dacă ești familist?

WaterWord, un parc acvatic cu multe atracții, adrenalină și activități pentru toată familia. Porțile parcului se deschid la ora 10 dimineața, și îți poți petrece toată ziua acolo.

Perioada ideală pentru tineri pentru vizitarea acestei stațiuni este luna iulie, august.

Unde vă puteți caza?

Nu vă faceți griji. Hotelurile sunt primitoare, cu angajați ospitalieri iar prețurile sunt rezonabile. Iată câteva opțiuni: Hotel Panas Holiday Village, Hotel Florence, Hotel Nissiana și multe altele care pot găzdui atât tineri cât și familiști.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune locuri de vizitat în Croația

Ce mai poate fi vizitat pe timp de zi?

Pe lângă tot ce am enumerat mai sus mai puteți vizita Ayia Napa Monastery și THALASSA municipal museum , care sunt absolut superbe.

Vă recomand cu căldura să vizitați această stațiune, mai ales dacă sunteți tineri și nefamiliști și vă asigur că nu veți regreta!

Caută zboruri către Ayia Napa

Caută cazare în Ayia Napa