Gran Canaria este faimoasă pe bună dreptate pentru calitatea plajelor sale. Unică pentru nisipurile sale albe, pentru apele de un albastru cristalin dar și pentru copacii exotici care sunt peste tot în Insulele Canare. Există multe golfuri neatinse de care să te bucuri și este garanția unei vacanțe perfectă la plajă atât pentru o gașcă de prieteni, cât și pentru familii cu copii. Cele mai bune plaje din Gran Canaria sunt de neratat.

Anfi del Mar

Cea mai frumoasă plajă creată de om din Tenerife, Playa de las Teresitas, este o felie de paradis. Plaja artificială Anfi del Mar din Gran Canaria, din sud-vestul insulei, are un stil similar cu cel al Playa de las Teresitas. Cu toți palmierii și toate aranjamentele florale, împreună cu apele liniștite, turcoaz, devine cu ușurință o bucată de paradis. Începeți cu aceasta și apoi explorați celelalte plaje fabuloase de pe Insula.

Güigüi

A person standing on a beach

Description automatically generated

Güigüí este un loc minunat de vizitat dacă vrei să încerci varianta wild în călătoria ta. Acest lucru se datorează în principal faptului că ai putea să te bucuri de întreaga plajă de unul singur, având în vedere cât de dificil este să ajungi aici. De fapt sunt două plaje situate în partea de jos a râpei Grande.

Las Canteras

Las Palmas de Gran Canaria, un mare port de nave de croazieră, a fost stațiunea inițială a insulei. Nu este greu să-ți dați seama de acest lucru după ce dai o raită pe cei 2,8 km care fac parte din Las Canteras cea mai lungă plajă din Gran Canaria. Bucurați-vă de un amestec de plajă și oraș spaniol plin de viață. O destinație minunată pentru următoarea călătorie, cu multe variante de apartamente de închiriat în Las Palmas.

CITEȘTE ȘI:
Descoperiți cele mai exotice insule din Europa

Maspalomas

Parțial deșert, parte zona nudistă, Maspalomas este una dintre cele mai emblematice plaje ale Canarei. Este formată din dune mari de nisip și conține diverse ecosisteme. Zona este și o rezervație naturală protejată, care a împiedicat stațiunea de a prelua plaja. Asta înseamnă că, oricât de mulți turiști se sunt pe plajă, parcă există întotdeauna loc pentru toată lumea.

Mogán

O altă plajă creată de om, această plajă completează perfect fermecătorul Puerto de Mogán. O lume îndepărtată de orașele adormite din capitala municipală, această stațiune a fost poreclită Mica Venetie din cauza rețelei sale de canale. Puerto de Mogán este unul dintre cele mai clasice locuri de pe insulă, iar plaja sa este întotdeauna curată și senină. Sunt numeroase variante de cazare în vile și apartamente în Mogan.

Playa del Inglés

Playa del Ingles, cunoscută și sub numele de plaja engleză, de la sine înțeles de ce are acest nume, mai ales că stațiunea sa alăturată adăpostește și baruri germane, scandinave dar, într-adevăr, și spaniole. Cu o lungime de 2.700 de metri, este cu 10 metri mai scurtă decât Maspalomas, ceea ce o face a treia cea mai lungă plajă a insulei. Șederea într-unul dintre apartamentele de vacanță Playa del Ingles situate în apropiere vă va permite vizitele regulate pe această plajă populară.

Puerto Rico

După cu același nume, întâlnești un aer caraibean în Puerto Rico din Gran Canaria. Poate din datorită numărului foarte mare de palmieri. Poate datorită cerului de azur și al soarelui auriu. Sau ar putea avea ceva de-a face cu aerul foarte relaxat al locului. Numeroase variante de cazare sunt în apartamentele Puerto Rico.

CITEȘTE ȘI:
Ce să faci o săptămână în Antalya, Turcia

Sardina del Norte

A nu se confunda cu Sardina del Sur, care este situată mai aproape de Vecindario, apele cristaline din Sardina del Norte sunt populare printre scafandri. Alături de pescari, cu sardine în meniurile restaurantelor locale, servite cu ulei și lămâie proaspătă, plaja este un colț de rai.

Tauro

Cu o lungime de 440 de metri, Tauro este cea mai lungă plajă din municipiul Mógan, ceea ce este liniștitor, având în vedere popularitatea sa. Un surfer singuratic vei vedea adesea la apus, mergând legănat prin nisipul întunecat al plajei.

Amadores

Situată în sud-vestul Gran Canaria, plaja Amadores se află la 20 de minute de mers pe jos de Puerto Rico, pe lângă o potecă pitorească de pe creasta țărmului. Cea mai însorită plajă de pe Insulă, în fiecare an soarele încălzește apele turcoaz și nisipul alb creând o atmosferă perfectă pentru lenevit la soare. Există multe restaurante aliniate pe promenadă și facilități care fac acest loc perfect pentru vacanțele familiilor cu copii. Încercați snorkelling, scufundări sau închiriați un pedelo de-a lungul părții de est a plajei.  

Prețuri bilete de avion către Gran Canaria

Cazări Las Palmas de Gran Canaria

Booking.com