Havana este îmbietoare și deși a trecut prin momente dificile de-a lungul timpului privind mâncarea, am adunat mai jos cele mai bune restaurante din Havana, pentru când vei ajunge în zonă și te vei desfăta cu aerul acela unic și special.

Deși, în general, Havana are o reputație nu tocmai bună pentru mâncarea sa, sunt totuși multe restaurante cu mâncare fabuloasă care au apărut în toată Havana în ultimii ani. Și dacă te documentezi puțin înainte de călătorie, sigur vei avea parte și de o experiență culinară uimitoare. Dacă te întrebi unde să mănânci și să bei în Havana, iată câteva dintre cele mai bune restaurante, cafenele și baruri din Havana. 

Este adevărat că mâncarea din Havana și din Cuba  în general, poate fi de slabă calitate. Produsele disponibile pentru localnici sunt adesea de calitate slabă și foarte limitate și nu orice restaurant pe care îl găsiți pe stradă va fi curat sau va avea mâncare bună sau o atmosferă plăcută. Cu toate acestea, există  multe de restaurante noi (adesea deținute în proprietate privată), care au ajuns faimoase în Havana și merită să faceți un scurt popas pentru a încerca savoarea unor bucate specifice locului.

Gustări stradale

Acestea sunt locuri excelente pentru un mic dejun ușor, gustări de după-amiază sau tapasuri înainte de cină. Desigur, cu destule tapasuri, veți avea o masă completă, așa că aceste locuri, cu siguranță, pot elimina o cină tradițională!

El cafe

A person sitting at a table with a plate of food

Description automatically generated

Această cafenea este perfectă pentru pentru micul dejun. Este, de asemenea, unul dintre puținele locuri în care poți avea o masă super sănătoasă la un preț foarte accesibil în Havana. Aici puteți obține porții de hummus, un mic dejun cu ouă proaspete, o salată și pâine cafenelei făcută din mălai, fructe proaspete, iaurt și granola și alte preparate ușoare. Există, de asemenea, mai multe opțiuni, cum ar fi toast-ul francez, servit cu quava în formă de miere, clătite și un preparat din carne de porc la grătar și panini de marmeladă de portocale, care este absolut uimitor. Cafeaua este minunată!

CITEȘTE ȘI:
Italia te cucerește definitiv cu locuri infinit de seducătoare

LAMPARILLA 761 TACOS Y CERVEZAS

Aici tapasurile sunt o nebunie totală. Este cam full la cină, dar este un loc perfect pentru a savura tapasurile de dinainte de cină (tacosul și crochetele sunt uimitoare) într-un cadru confortabil. Încercați neapărat un Daiquiri care este autentic și mai ales perfect pentru vacanță.

A sign on a beach

Description automatically generated

COPPELIA ICE CREAM PARLOR

Creată de Fidel Castro în anii ’60, acest lanț de gelaterii vinde înghețată de toate felurile la prețuri extrem de mici. Deoarece prețurile sunt atât de scăzute, este și locul de unde localnicii își fac stocuri de înghețată, așa că aproape sigur va trebui să aștepți la rând cel puțin 30 de minute.

A picture containing sky, outdoor, person, holding

Description automatically generated

Dar nu uitați că asta este o oportunitate excelentă de a ieși din zonele turistice, plus că vei avea ocazia să savurezi una dintre cele mai bune înghețate din Cuba (sau din lume, așa cum au afirmat unii cu îndrăzneală).

AL CARBON

Interiorul este frumos, cu acel stil tipic de decor cubanez, în care pare că o casă de antichități întâmplătoare sunt artă pură. Nu ratați toate acele feluri de pâine și mâncărurile dar mai ales empanadele de carne. Salata de dovlecei prăjită a este, de asemenea, o variantă proaspătă și gustoasă, iar quesadillas de homar sunt savuroase.

A picture containing text

Description automatically generated

Băuturile și sucurile proaspete sunt de asemenea incredibile iar un cuba libre merită savurat aici!

El Dandy

Tacosurile și cafeaua de aici sunt uimitoare! De asemenea, pisica casei vine să salute fiecare client (nu cerșește cu adevărat mâncare, nu dorește decât să tragă câte un pui de somn pe sub fiecare masă). Decorul este confortabil și eclectic cu niște vibrații chill unice. Prinde viață noaptea și este o variantă distractivă pentru o masă casual dispunând de o scenă cu adevărat socială.

CITEȘTE ȘI:
16 lucruri de făcut în Sevilla

Prețuri bilete de avion către Havana

Cazări Havana

Booking.com