Lista celor mai bune restaurante din Viena
Când ajungi într-un oraș, prima dată te întrebi unde și ce anume vei mânca.
Nu este totul despre Schnitzel în Viena. Cele mai bune restaurante din Viena înseamnă mâncare clasică, mâncare tradițională, mâncare internațională, practic o paletă completă.
Scena alimentară din Viena poate fi sinonimă cu Schnitzelul, dar există mult mai mult în Viena decât o simplă mâncare specifică locului. Ca și orașul însuși, bucătăria vieneză este un amestec cultural cu influențe care vin chiar și din istoria Imperiului Habsburgic (Viena a fost capitala Imperiului Habsburgic), cum ar fi gulașul în stil maghiar, continuând să se îndrepte spre meniurile moderne. O gamă în continuă expansiune de restaurante internaționale și piețe alimentare multiculturale acoperă gastronomia mondiala cu succes.
Mâncarea este o distracție populară în capitala Austriei, iar mâncărurile pun deseori accentul pe ingrediente de înaltă calitate sezonieră și cu produse regionale. În Viena totul se completează cu un desert si o cafea/cappucino la una dintre celebrele cafenele vieneze din categoria Kaffee und Kuchen (adică cafea și tort), cu siguranță una dintre atracțiile principale ale orașului.
Pramerl & the Wolf
Descriere: Pramerl & the Wolf Cu un design modern fără pretenții asupra unui Beisl tradițional, acest restaurant cu stea Michelin merită să fie scos la iveală. Nu există meniul à la carte; alegi între un meniu de degustare mic sau mare, însoțit de pâine proaspăt coaptă și alte surprize din bucătărie.
De ce să mergi? Toată bucătăria, serviciul și vinul sunt gestionate de însuși bucătarul Wolfgang Zankl, alături de sursele și somelierul său – făcând o experiență culinară (și socială) foarte intimă. Rezervarea este esențială.
Preț: Extrem de scump
Palmenhaus
Descriere: Gradina botanică de renume mondial din Viena cu vedere la grădinile înalte ale Burggarten, găzduiește o braserie de zi, Palmenhaus. Meniul este austriac, cu ceva influențe mediteraneene, cu o selecție impresionantă de vinuri la pahar, cocktail-uri spectaculoase și deserturi pentru care poți să-ți dai viața.

De ce să mergi? Unde mai poți savura găluște înconjurat de o mulțime de frunze tropicale luxuriante? Încearcă una dintre ofertele de prânz (ragout de ciuperci, strozzapreti de paste bolgnese cu vițel) cu o felie de tort cu migdale calde, ciocolată și prune înăbușite.
Preț: Scump
Erich
Descriere: Un bar-slash-restaurant subteran din districtul 7 uber-cool. Erich se află în partea de jos a Sankt-Ulrichsplatz și este ușor să treci pe lângă el – dar vei fi bucuros că nu ai făcut-o. De la tacos pentru micul dejun până la boluri cu poké de somon este primul salon de înghețată vegană din Viena.
De ce să mergi? Pentru o cafea excelentă, modernismul preiau clasicismul austriecilor, precum clătitele mărunțite Kaiserschmarrn și o atmosferă imbatabilă. Ginul tonic este unul dintre cele mai bune din oraș.

Preț: Mediu
Lugeck
Descriere: Situat în impresionanta clădire Regensburger Hof, Lugeck este condus de aceeași familie din spatele restaurantului istoric Schnitzel Figlmüller. Acest restaurant gastro-pub pe tiparul unei taverne cu vinuri de școală veche oferă atât dishuri clasice austriece, cât și o serie de preparate internaționale.
De ce să mergi? Dacă doriți să încercați un șnițel contemporan pornind de la tradiționalul Wiener schnitzel sau platoul de vită fiartă preferat al lui Franz Joseph, Tafelspitz, apoi să savurați un pahar ales de vin austriac sau bere artizanală, acesta este locul potrivit pentru dvs.

Opțiunile de cină mai ușoare includ cuscusul de sfeclă și pirozhki (chifle prăjite în limba rusă).
Preț: Mediu
O Boufes
Descriere: Farfurii mici și vinuri naturale chiar în inima orașului. Lângă Konstantin Filippou, O Boufes este un bistrot industrial chic de tipul celui pe care îl găsești în Londra, Paris sau în cartierele din Berlin. Cu pereții goi și accentele Klimt-aurii, are un aspect real – iar dishurile sunt adevărate opere de artă.
De ce să mergi? Aceasta este una dintre cele mai interesante restaurante din Viena: gândește-te la bou cu ou, dashi, alun și conopidă, saganaki de creveți cu feta și busuioc și schnitzel de mangalitza cu castraveți, hamsii și smântână.

Vinurile cu intervenție scăzută sunt alese cu grijă: cereți câteva împerecheri sugerate și stabiliți-vă o noapte de amintit.
Preț: Foarte scump
Tian Bistro am Spittelberg
Descriere: Restaurantul Tian oferă o gamă strălucitoare de mâncăruri fără carne în districtul Neubau la modă acum. Cu accent pe ingredientele regionale și de sezon, mâncărurile lui Tian pot să satisfacă vegetarieni și carnivorii deopotrivă.
De ce să mergi? Mergeți cu un prieten să încercați micul dejun la comun (alegeți fiecare un fel principal și la comun orice altceva). În mod alternativ, alegeți un risotto sau Spittelburger, cu cartofi prăjiți și un duo de mâncăruri, din meniul à la carte.

Preț: Mediu
Ulrich
Descriere: Restaurantul surorii lui Erich este foarte ocupat și servește farfurii pan-europene excelente, de dimineață până seara târziu. Este minunat pentru o cină cu: cartofi dulci, quinoa și castroane cu salată de hummus, burgeri tip brioșă și Schnitzel din mistreț.
De ce să mergi? Dacă vrei un brunch perfect, acesta este locul potrivit.

Indiferent dacă îl completați cu un sandwich sau vă mențineți cu ceva ușor precum smoothie de detoxifiere și pâine prăjită, veți sfârși garantat cu un zâmbet pe față.
Preț: Mediu
Mama Liu & Sons
Descriere: O masă într-o sufragerie în stil mansardă – este varianta ușoară pentru portofel, dar o noapte la Mama Liu & Sons pote fi considerată o încântare.
De ce să mergi? Gălbenușurile prăjite și aburite sunt de excepție și merită să încercați mâncăruri mai puțin evidente, cum ar fi castraveții delicioși și bile de tofu de casă. Bolurile uriașe, pline ochi, care pot hrăni cu ușurință două persoane – alegeți între o versiune vegană, una cu fructe de mare sau una cu carne. Dacă călătorești solo, te poți răsfăța la bar cu un cocktail delicios
Preț? Mediu