Kuala Lumpur, între fascinație și încântare!

Kuala Lumpur este un nod popular pentru zborurile din Asia și din jurul său, și este probabil primul loc în care călătorii care vizitează Malaezia vor debarca.

Așadar, oricare ar fi scopul călătoriei în Kuala Lumpur – fie că este vorba despre o vacanță întreagă sau o simplă oprire în cadrul unui itinerariu mai lung există o sumedenie de lucruri care merită încercate.

Kuala Lumpur tradus literal înseamnă „confluență noroioasă”. Nu este cel mai atractiv nume pentru un oraș, nu-i așa? Această metropolă modernă se ridică din pădurile junglei și de multe ori aerul umed apasă greoi. Deci, „confluența noroioasă” este oarecum potrivită.

Caracteristica definitorie a acestui oraș pentru mulți care vizitează este diversitatea cu care se mândrește. Este un oraș pe care malaiezienii, indienii și chinezii îl numesc cu mândrie acasă. Puteți vedea această diversitate în arhitectură, cultură și chiar în bucătăria locală – care este un amestec delicios al celor trei culturi.

Ia un tur culinar!

Kuala Lumpur este un loc perfect pentru acest tip de tur, deoarece este un oraș cunoscut în întreaga lume ca având o bucătărie incredibilă și extrem de diversă.

Mussels, Street Food, Shelled, Street, Asian, Delicious

Un tur culinar poate dura aproximativ 3,5 ore, iar oaspeții sunt duși pe străzi și pe aleile KL pentru a găsi unele dintre cele mai bune mâncăruri malaeziene din oraș. Off the Eaten Track este o varianta excelenta pentru un tur culinar.

Participă la un curs de gătit

Să iei cursuri de gătit peste hotare înseamnă posibilitatea de a învăța o sumedenie de lucruri despre o țară prin bucătăria sa.

person cooking at table

Această clasă de gătit din Malaezia are un meniu rotativ care se schimbă în fiecare zi a săptămânii. Asta înseamnă că vei ajunge să alegi aromele care te interesează cel mai mult să înveți cum să gătești feluri de mâncare cu specific malaezian.

CITEȘTE ȘI:
Malta, o destinație exotică

Experimentează servirea unui ceai de înaltă calitate

Fiindcă Malaezia a fost colonizată de Marea Britanie, nu este de mirare faptul că ora ceaiului este o tradiție care a continuat și care este încă practicată și astăzi.

High Tea, English, Teapot, Tea, Luxury

Există mai multe locuri în oraș unde puteți experimenta un ceai de înaltă calitate – completat cu infuzia preferată și o varietate de delicatese și mâncăruri de tip finger food.

Mănâncă mâncare stradală cât greutatea ta

Malaezia este cunoscută pentru mâncare și să spunem doar că acesta a fost unul dintre lucrurile pe care le aștepți cel mai mult ca turist în KL. Cu opțiunile chineze, indiene și malaeziene din tot orașul, este greu să încetezi să mănânci în această țară.

Market, Market Introduction, Oden, Fishcake

Interesant: Malaezia are cea mai mare rată de obezitate din Asia de Sud-Est și este de înțeles de ce! Există atât de multe mâncăruri cu aspect delicios peste tot încât cu greu te poți abține să nu guști din toate.

Cele mai bune mâncăruri stradale din Kuala Lumpur:

Mâncarea stradală pentru străini: Cele două locuri cu mâncare de stradă sunt Hutong 10 și Jalan Alor. Ambele par mult mai orientate către turiști decât localnici, iar acest lucru este reflectat în prețurile pe care le practică.

Unde merg localnicii: Există multe alte hub-uri de street food în oraș, care sunt frecventate de localnici, dar o zonă, în special, specifică pentru mâncarea stradală dedicată localnicilor este la Jalan Raja Muda Musa din Kampung Baru. Și spre deosebire de strada Jalan Alor, eram singurii străini la vedere.

Dar nu vă limitați să mâncați aici. Un sfat înțelept despre KL este acesta: „Nu mergeți prea departe pentru un anumit restaurant, deoarece există 10 locuri la fel de bune pe parcurs”. Pur și simplu intrați într-un restaurant care este plin cu localnici și veți primi probabil mâncare gustoasă.

CITEȘTE ȘI:
Bali, destinatia perfecta

Ce mâncare să încerci în Kuala Lumpur

Există foarte multe feluri de mâncare de încercat în Malaezia, și în special în Kuala Lumpur. Dar, iată doar două care merită încercate întâi de toate.

Nasi Lemak: Cunoscut drept preparatul național al Malaeziei, acesta merită încercat (dacă mănânci carne!). Orezul de nucă de cocos pufos se servește cu pastă tradițională de ardei iute, pui prăjit, ou fiert (sau prăjit) și hamsii crocante (nu am avut grijă de această parte, așa că le-am ales). De obicei se mănâncă la micul dejun, dar îl puteți găsi aproape în orice moment al zilei.

Food, Nasi Lemak, Asia, Malaysia, Malay

Putu Bambu: Probabil am fi trecut acest lucru dacă nu l-am fi gustat în turul nostru gratuit de mers (vezi nr. 1). Aceste delicioase delicioase sunt făcute din făină de orez, zahăr din trestie, un vârf de sare și servite cu nucă de nucă de cocos. Culoarea verde este din frunza pandan. Sunt aburi într-o bucată de bambus scobită și sunt delicioși!

Gustă durian – cel mai gustos urat mirositor fruct

Durian este un fruct comun cultivat în Asia de Sud-Est. Exteriorul seamănă cu ceva pe care l-ai putea găsi sub mare – un oval spinos, pufos, dar, ce este în interior este și mai interesant!

Veți afla rapid motivul pentru care fructul dur este atât de interesant … da, spunem mirositor? Chiar și cu coaja intactă, fructele poartă o aromă puternică, pe care un scriitor alimentar a descris-o drept „terebentină și ceapă, garnisită cu o șosetă a unui sportiv de anduranță”, în revista Smithsonian. Și poate fi mirosit de la distanță.

CITEȘTE ȘI:
Australia – țară continent

Dacă puteți depăși povestea cu mirosul insuportabil, gustați repede din ceșebrul fruct și veți exclama de încântare! Păstăile din interior sunt ceva de o minunăție științifică. Doar aveți grijă să nu mâncați în timp ce beți alcool … Folclorul asiatic spune că alcoolul combinat cu durian va duce la moarte.

Singapore, Durian, Fruit, Juicy, Food, Ripe, Healthy

Vizitați Batu Cave și Dark Cave

Peștera Batu este un loc de pelerinaj pentru hinduși, precum și o atracție turistică populară.

Iată ce vă așteptați la Batu Caves:

Taxa de intrare: Gratuită! (Peștera întunecată, care se află lângă Batu, necesită să efectuați un tur ghidat care costă 35 MYR / 8,27 USD USD)

Ce să purtați când vizitați peșterile Batu:

Doamne: asigurați-vă că umerii și genunchii sunt acoperiți. Un sarong este perfect pentru picioare, iar pentru umeri și mai simplu, purtați un tricou.

Domni: nu există restricții în ceea ce privește îmbrăcămintea pentru bărbați.

Când veți ajunge la baza scărilor vi se poate cere să cărați o cărămidă (sau două!) până în vârf, deoarece voluntarii sunt cei care ajută la transportarea materialelor de construcție. Veți urca pe 272 de scări, care vor dura între 5 – 15 minute, în funcție de câte pauze faceți.

În vârf, veți intra în peșteră și veți urca câteva scări, care te vă vor duce la o serie de statui și zeități hinduse din peșteră. Există lumini în interior, precum și o deschidere mare care permite luminii naturale să pătrundă.

Batu Caves, Malaysia, Tourism, Big Statue, Golden

Peștera Întunecată  se află pe stânga în timp ce urci scările spre Batu. Tururile pornesc aproximativ la fiecare 15 minute și durează 45 de minute. Taxa este de 35 MYR (8,27 USD USD).

Cum puteți ajunge aici: Uberul sau trenul sunt variante perfecte. Evitați taxiurile, pentru că fac același lucru pe care îl fac taximetriștii din București cu cei care nu cunosc Bucureștiul (îi plimbă prin tot orașul înainte să-i ducă la destinație).

Cele mai bune zboruri către Kuala Lumpur

Găsește cazare în Kuala Lumpur

Booking.com