Dacă visezi să pleci în vacanță în zona Cinque Terre, iată șapte lucruri fascinante care te vor ajuta să vezi locurile acelea într-un mod cu totul nou și îți vor facilita planificarea călătoriei în Cinque Terre.

  1. Cinque Terre este o colecție de sate

Cinque Terre este adesea menționat ca fiind doar un loc, dar este de fapt o colecție de cinci sate.

Satul Vernazza are vederi dramatice, o plajă plină de apă și chiar un castel în vârful dealului.

Monterosso al Mare este iubit pentru faptul că este singurul dintre cele cinci sate cu o plajă generoasă perfectă pentru înot și plajă. Este, de asemenea, cel mai bun loc dintre cele cinci pentru viața de noapte și pentru hotelurile moderne.

A boat is docked next to a body of water

Description automatically generated

Manarola este un mix frumos de podgorii, magazine și case care îmbrățișează partea stâncile.

A body of water with a city in the background

Description automatically generated

Riomaggiore este cel mai „cotidian” dintre sate. Aici, turiștii pot vizita bisericile și podgoriile și au un sentiment bun al vieții obișnuite într-un mic sat italian.

Corniglia este singurul sat din cele cinci care nu stă pe apă. Vremea este mai rece aici datorită poziției ridicate pe partea de sus a stâncii, iar zona este bine cunoscută pentru vinul său fabulos.

  • Este un loc protejat

Cinque Terre nu este doar o colecție de sate. Este desemnat ca Parc Național, care ajută la păstrarea și protejarea zonei. Această parte a Riviera Italiei este, de asemenea, un patrimoniu mondial UNESCO.

Vorbind despre drumeții între comunități și călătorii casual ar trebui să țină cont de faptul că flip-flops-urile sunt interzise pe traseu. Regula este concepută pentru a limita posibilitatea gleznelor luxate și, astfel, evacuarea costurilor a elicopterului.

  • Mașinile nu sunt binevenite aici și este minunat!
CITEȘTE ȘI:
Primele curse charter ale sezonului au decolat spre destinaţii din Grecia

Uită de condus mașina în oricare dintre satele Cinque Terre. E liniște, idilic și fără mașini! În loc de o parcare scumpă în afara satelor, optați pentru parcarea și plimbarea gratuită în apropiere, la Piața d’Armi a La Spezia și luați trenul în Cinque Terre.

  • Trenurile, pe de altă parte, sunt cel mai bun prieten al tău

Dacă drumeția nu este pentru tine, este nevoie doar de câteva minute pentru a călători între satele Cinque Terre cu trenul. Puteți lua cu ușurință un tren regional din destinații majore precum Milano, pentru conexiuni ușoare.

A body of water with a city in the background

Description automatically generated

În mod alternativ, când vremea este în regulă, o plimbare cu feribotul este o modalitate pitorească și merită încercată.

  • Nu este liniștit, dar puteți petrece timp liniștit

Într-o seară liniștită, pe o stradă laterală din satul tău preferat, se poate simți că nu există nimeni altcineva în Cinque Terre, în afară de tine. Aceasta este o parte din ceea ce face ca acest lucru să fie atrăgător. Simți că este lumea ta de vis și posibilitatea să fii singur pe planetă. Din păcate, Cinque Terre este un loc foarte „descoperit”. Acesta este un punct turistic, atât de mult încât sustenabilitatea sa este amenințată.

A boat is docked next to a body of water

Description automatically generated

Comunitatea implementează măsuri de gestionare a numărului mare de vizitatori, dar există încă o modalitate de a veni în sezonul de vârf și de a vă bucura de o vizită liniștită: Stați câteva nopți pentru a simți vibe-ul locului. Călătorii de o zi constituie o parte uriașă a vizitatorilor Cinque Terre, ceea ce înseamnă că localnicii și oaspeții pe termen lung pot revendica dimineața și serile devreme pentru ei înșiși.

  • Există ceva special în apă
CITEȘTE ȘI:
Sondaj GetYourGuide: Mai multe plimbări în aer liber, mai puține vizite la muzee

Nu, nu vorbesc doar despre magie sau romantism – deși există o mulțime de lucruri, cu siguranță! Nu, de fapt este ceva în apă în Cinque Terre. Există un biom unic în orificiile protejate ale satelor, care este benefic pentru viața marină. Ca atare, zona se mândrește cu pescuitul de fructe de mare în special, iar hamsiele sunt un element frecvent în meniul teraselor.

  • În Cinque Terre, Pesto este fabulos.

Alături de pește, puține arome sunt atât de îndrăgite în Cinque Terre precum busuiocul și pesto-ul. Focaccia cu busuioc, pastele încărcate cu pesto proaspăt de casă și chiar gelato de busuioc dulce-mătăsos sunt toate opțiunile culinare populare. (Serios, încercați înghețată de busuioc! Este deosebit de bună cu o bucată de zmeură sau topping de căpșuni).

A group of plastic containers filled with food

Description automatically generated

Pesto vândut în piețele publice și în magazinele alimentare din Cinque Terre este de aproximativ jumătate din costul celui vândut în magazinele de suveniruri și produse alimentare artizanale și este la fel de bun.