Sao Tome și Principe este cea mai puțin cunoscută destinație turistică din Africa. Nici țara minusculă nu este cea mai strălucitoare dintre locurile africane. Fostă colonie portugheză își arată mai mult aspectul colonial al orașelor și satelor decât cel aspectul sub-saharian. Cu toate acestea, există încă o parte vibrantă a vieții, care este incontestabil africană, ca să nu mai vorbim de o bucătărie tradițională cu pește, condimente și terci de papan cu banane, care pune în evidență tradițiile culinare atât din est cât și din vest.

Adăugați la cele de mai sus o mulțime de plaje superbe cu nisip auriu, broaște țestoase rare și orașe frumoase de munte, împreună cu spiralele munților vulcanici, maimuțe rare și multe altele.

Sao Tome

O cutie de ciocolată cu biserici romanice frumoase și clădiri coloniale decorate specific, plaje incredibile, Sao Tome este singurul oraș real din aceste insule.

Capitala și centrul economic, centrul politic și piața principală sunt completate cu profilul Palatului Prezidențial și ale Pieței Independenței – care marchează anul în care acest arhipelag atlantic a obținut independența fașă de Portugalia.Aici casele sunt din gresie și teracotă, fațadele baroce frumoase și balustradele cu tunurile din Fortul Sao Sebastian, toate acestea înainte de a vizita Muzeului Național.După aceea, veți descoperi cafenele care te îmbie la contemplare înșirate pe străduțe pietruite și o mulțime de locuri pe unde vă puteți plimba de-a lungul golfului Ana Chaves.

Testați o ciocolată de calitate superioară

Hands, Cocoa, Cacao, Delicious, Cocoa Nibs, Cocoa Bean

În secolul al XV-lea, STP a fost colonizată de portughezi, iar aceștia au înființat zeci de plantații de cacao. Solul vulcanic fertil creează condiții ideale de creștere, iar în 1913, STP a fost cel mai mare producător mondial de cacao. După ce țara a obținut independența în 1975, multe plantații au fost abandonate, dar în ultimii ani unele s-au redeschis. Dacă vreți să urmăriți întregul proces de la boaba de cacao până la batonul de ciocolată, mergeți în vizită la laboratorul renumitului ciocolatier Claudio Corallo din São Tomé, care are plantații atât la Príncipe, cât și la São Tomé, de unde veți și putea să cumpărați ciocolată cu conținut de cacao 100%.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai ieftine restaurante din Bangkok

Mergeți la cumpăraturi în piața locală

Fish, Market, Seafood, Fresh, Healthy, Sailfish

Standuri pline cu rulouri de țesături cu imprimeu african, coșuri de fructe și legume viu colorate și o aglomerare de taxiuri galbene care se strecoară unele pe lângă altele și se claxonează lung pe străzile prăfuite ale orașului, toate astea în și pe lângă agitatul Mercado Grande (Piața Mare) de la São Tomé, pe Rua do Municipio care oferă cea mai realistă mostră din viața curentă a insulei.

În apropiere se află Xico’s, o cafenea populară, unde sunt servite fructe de mare proaspete și burgeri grozavi. Comandați un suc de soursop, admirați operele de la renumitul artist São Toméan, René Tavares, și alunecați în ritmul încet și molcom al vieții insulei.

Întoarceți-vă în timp

Portul São Sebastião din secolul al XVI-lea, care se deschide în Golful Ana Chaves găzduiește Muzeul Național. În interior se află diverse artefacte și lucrări de artă – cum ar fi măștile de lemn sculptate foarte complex – din perioada colonială, precum și exponate care detaliază greutățile vieții pentru sclavii care lucrau pe plantații. După ce ați explorat muzeul, mergeți pe acoperiș pentru a vedea farul roșu și alb al fortului și pentru a admira priveliștile frumoase ale oceanului.

Căutați magia oceanului

Turtle, Ocean, Sea, Meeresbewohner, Underwater, Red Sea

Apele din Golful Guineei sunt un punct de redactare a biodiversității, pline de pești, barracuda și anghile, rechini, corali de culoarea neonului; dacă nu faceți scufundări cel puțin o dată aici, e ca și cum ați venit degeaba până în Sao Tome. La fel ca viața marină, formațiunile de roci vulcanice dramatice de sub apă înseamnă o mulțime de complexe, arcade și locuri unice pentru scafandri de explorat. São Tomé este o alegere bună pentru pasionații de epave, în timp ce în Príncipe, Pedra, un Dalho sunt potrivite a vedea rechinii. Cele mai bune condiții, vizibilitate și temperaturi ale apei, sunt între decembrie și martie.

CITEȘTE ȘI:
Plaje de vis în Gran Canaria

Faceți cunoștință cu artizani locali

Roça Paciência, o veche casă de plantații din Príncipe, a fost transformată într-o fermă ecologică, oferind numeroase locuri de muncă localnicilor. Vă veți minuna de frumusețea locurilor, străbătând potecile încadrate de viță-de-vie și grădinile pline de ierburi aromatice și flori, veți avea ocazia să aflați despre cum se obțin produsele tradiționale precum gemuri de fructe tropicale, produse de înfrumusețare, cum ar fi uleiul pentru masaj de cocos și ylang ylang . Toate sunt disponibile pentru a fi cumpărate în magazinul de cadouri tradiționale. Hotelurile pot organiza inclusiv tururi tematice.

Explorați cea mai mică capitală

Mică, dar fermecătoare, capitala Santo Antonio este un grup de clădiri din epoca colonială de pe râul Papagaio. Unele sunt decolorate, dar grandioase, cu balcoane din lemn și arcade în stare de degradare, în timp ce altele au fațade pline de culoare, proaspăt vopsite în nuanțe de roz pastelat și verde. Explorați o mână de magazine de suveniruri, apoi încercați specialități locale, cum ar fi chipsuri de banane și calulu tradițional – o tocăniță copioasă de pește – la restaurantul rustic Zinha. 

Cruz, Sao Tome, Church, Mines

Duminică dimineață, toți se adună la biserică purtând hainele bune și elegante. Participarea la Liturghie pentru a asculta cântări și predici înălțătoare poate fi o experiență extrem de plăcută.

Urmăriți eclozarea țestoaselor

Turtle, Sea, Kemps Ridley, Reptile, Nesting, Female

Între noiembrie și martie, broaștele țestoase vin cu sutele pentru a-și depune ouăle pe plajele din Príncipe. Rezervați o excursie cu ghid la Praia Grande spre sudul insulei, unde pasionații au monitorizează și au grijă de fiecare cuib în parte să protejându-le de câini sălbatici și de crabi. Aceștia îndrumă turiștii cu torțe unde, dacă aveți noroc, veți vedea broaște țestoase care depun ouă sau broaște țestoase care eclozează.

CITEȘTE ȘI:
Africa – continentul contrastelor

Caută cele mai bune zboruri către São Tomé

Prețuri cazare São Tomé

Booking.com