Thailanda e superba, o știm cu toții dar câți știu că Thailanda abundă de ciudățenii?

Thailanda este una dintre cele mai prietenoase țări din lume pentru turiști. Are multe atracții atât rafinate, cât și ciudate pentru persoanele cu gusturi care variază între ambele capete ale spectrului normalității. Există atât de multe alte fapte despre Thailanda, care vă vor lăsa cu dorința de a vizita această țară frumoasă iar noi vrem să ne asigurăm că, cel puțin, ți-am stârnit curiozitatea.

Știai că budismul este principala religie a Thailandei?

În țară, budismul a făcut parte din religiile populare locale și este puternic influențat de școala din Theravada. Budismul însuși ajunsese în majoritatea țărilor din sud-estul Asiei în perioada cuprinsă între secolele al V-lea și al XIII-lea din India.

Știai că dintre toate celelalte țări din sud-estul Asiei, Thailanda este unica țară care nu a fost colonizată niciodată de către europeni?

În secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, britanicii și francezii au decis să nu colonizeze Thailanda. Au considerat că aceasta va servi drept zonă neutră pentru prevenirea conflictelor dintre coloniile lor. Înainte de democrație, Thailanda a fost organizată ca monarhie până în 1932 apoi 60 de ani a avut guvernare militară.

Știai că Bangkok, capitala Thailandei are cel mai lung nume de oraș din lume?

Numele complet al Bangkokului este Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahinthara Yutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amonphiman Awatansathit Sakkathattiya Witsanukamprasit Numele complet al Bangkokului se traduce „Orașul îngerilor, mare oraș al nemuritorilor, orașul magnific al celor nouă pietre prețioase, scaunul regelui, orașul palatelor regale, casa dumnezeilor întrupați, creat de Vishvakarman la ordinul lui Indra”.Numele a fost dat în timpul domniei regelui Mongkut și este format din cuvinte atât din Pali, cât și din Sanscrită. Numele scurt al orașului Bangkok înseamnă „un sat situat pe pârâu”, deoarece există multe insule cu multe râuri și canale care îl traversează deseori.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase plaje din lume. Plaja Nyang Nyang Beach, Bali

Știai că în Thailanda trăiesc cele mai mici mamifere și că acest mamifer este un liliac care cântărește doar 2 grame și măsoară între 2 și 3 cm?

Acești lilieci, după cum sugerează și numele lor (liliacul cu nas de porc), se caracterizează prin botul de porc. Aceste specii vulnerabile trăiesc în peșterile calcaroase de-a lungul râurilor și se hrănesc cu insecte din pădurile din jurul lor. Această specie de lilieci este pe cale de dispariție din cauza distrugerii habitatului.

Știai că cererea de insecte comestibile în Thailanda este atât de mare încât este nevoită să importe 800 de tone de insecte pe an din Cambogia, Myanmar, China și Laos?

În Thailanda există peste 20.000 de ferme de greieri, iar fermele de insecte comestibile generează 30 de milioane USD în conformitate cu Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură. Insectele, altele decât greierii,  folosite ca hrană, sunt omizile din bambus, gândacii uriași de apă și lăcustele.

Știai că este ilegal să ieși din casă fără să porți chiloți?

Există multe alte astfel de legi în Thailanda care ar putea părea amuzante pentru străini. De asemenea, este ilegal să conduci o mașină fără a purta o cămașă sau să arunci guma de mestecat pe trotuar. A fi îmbrăcat corespunzător pare să aibă o importanță deosebită în comunitatea din Thailanda.

Știai că în septembrie 1996 două pisici pe nume Phet si Ploy au fost căsătorite în cadrul unei ceremonii fastuoase care a costat peste 16 mii de USD și a avut peste 500 de invitați care au oferit mirilor cadouri în valoare de 60 de mii de USD?

Nunta a fost organizată cu stil. Mirele, Phet, a fost îmbrăcat într-un smoching roz și a ajuns la ceremonie cu un Rolls Royce. Mireasa, Ploy, a purtat o frumoasă rochie din satin roz și a venit cu elicopterul. Proprietarul lui Phet a plătit proprietarului Ploy 23.202 de usd ca zestre pentru căsătoria lor. „Ochii de diamant” ai lui Phet se datoreaza glaucomului de care acesta suferă.

CITEȘTE ȘI:
Montreux - top atracții turistice

Știați că în timpul Festivalului Vegetarian din Thailanda, o versiune a Festivalului celui de-al nouălea Împărat Taoist, practicanții săvârșesc mutilarea ritualică?

Mutilarea se face fără utilizarea anestezicului și se afirmă că starea de transă trăită de către devotați îi face calmi și concentrați în zilele următoare.

Știați că Miss Tiffany’s Universe este un concurs de frumusețe pentru transgenderi și are loc anual, iar acesta atrage peste 15 milioane de telespectatori la televiziunea națională thailandeză?

Concurenții provin dintr-o mare varietate de medii sociale, inclusiv medici, ingineri, farmaciști și studenți. Concurează pentru titlurile de Miss Photogenic, Miss Sexy Star, Miss Congeniality și Miss Popular. Concursul urmărește să promoveze drepturile și egalitatea comunității de transgenderi din Thailanda.

Știați că există un templu nu atât de cunoscut în Thailanda, numit Wat Samphran Temple, care are 17 etaje înălțime, cu un dragon imens în spirală?

Templul, deși este rar prezentat ca parte a locației turistice obișnuite, are o statuie gigantică din bronz a lui Buddha. Potrivit celor care au vizitat templul, în templu există alte statui precum și un altar. Dragonul este o structură goală cu părți pe care poți merge în timp ce multe alte părți ale templului sunt închise publicului.

Știați că în fiecare an în râul Mekong, un fenomen cunoscut sub numele de bile de foc Naga apare atunci când bilele de foc explodează spontan pe suprafața apei?

Conform miturilor locale, bilele sunt scuipate de șarpele Naga care bântuie râul.Până în prezent nu au existat dovezi științifice, deși o explicație sugerează că mediul mlăștinos eliberează gaze inflamabile, care se transformă într-o minge de foc. O altă explicație implică conceptul de formare a plasmei în aer.

CITEȘTE ȘI:
Cauți cele mai bune cofetării din Praga?

Știați că copiii unui trib de nomazi de mare, numiți oameni moken, pot vedea clar sub apă, deoarece petrec mult timp scufundându-se sub apă pentru mâncare motiv pentru care care ochii lor s-au obișnuit cu mediul acvatic?

Potrivit Annei Gislen de la Universitatea din Lund din Suedia, copiii ar putea să-și țină ochii deschiși atunci când sunt în căutare de scoici, melci și castraveți de mare fără nicio dificultate. Cu toate acestea, adulții au observat că au pierdut această abilitate, deoarece ochii noștri devin mai puțin flexibili odată cu înaintarea în vârstă.

Știați că este normal ca oamenii din Thailanda să vă întâmpine cu întrebarea „ați mâncat”, mai degrabă decât să vă întrebați „ce faceți”.

Întrucât o mulțime de culturi din Thailanda au fost influențate de chinezii care iau serios mâncarea și statul la masă, oamenii tind să vă întrebe mai întâi despre mâncare.

Știați că în 1880, regina Thailandei, Sunandha Kumariratana s-a înecat după ce barca ei s-a răsturnat, deși erau mulți în jur, deoarece li s-a interzis să o atingă în timpul durerii morții?

Regina a avut o fiică care a murit și ea în timpul incidentului. Împăratul Chulalongkorn a ridicat în memoria amintirii ei și a copilului ei un memorial. Regina avea 19 ani când a murit.

Știați că aproape jumătate dintre lucrători au murit în timp ce construiau podul feroviar peste râul Kwai din Kanchanaburi?

Orașul din vestul Thailandei era sub control japonez la acea vreme care folosea muncitori și prizonierii de război pentru a construi podul.Decesele sunt pomenite într-un memorial, în două muzee dar și în filme precum The Bridge on the River Kwai (1957), Return from the River Kwai (1989) și The Railway Man (2013). Muncitorii și prizonierii au murit din cauza unor accidente, boli dar și în urma maltratărilor suferite.