Cine zice? Business Insider!

Ce zice? Că Bangkok este cel mai vizitat loc de pe acest pământ!

Hai să vedem de ce este Bangkok cel mai vizitat loc de pe Terra.

Fun facts

Probabil știți deja unele lucruri despre Bangkok, cum ar fi că este capitala Thailandei dar și cel mai mare oraș din Thailanda și că este plin de temple rafinate, palate, baruri, cluburi, zone de shopping, restaurante și multe alte lucruri de văzut și de făcut.  O colecție de fapte interesante și amuzante despre Bangkok urmează să vă încânte și să vă cucerească în cele ce urmează.

Numele thailandez al Bangkok

În lumea, capitala Thailandei este cunoscută de mult timp sub denumirea de Bangkok, dar thailandezii nu folosesc acest nume pentru ca numele oficial al Bangkokului este Krung Thep Maha Nakhon.

Cel mai lung nume de oraș din lume

Krung Thep Maha Nakhon nu este numele complet al Bangkokului, acesta fiind doar o prescurtare a numelui oficial care este compus din 169 de caractere. Respirați adânc și pregătiți-vă să citiți numele complet al orașului: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahinthara Yutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amonphiman Awatansathit Sakkathattiya Witsanukamprasit. Acesta este un fapt interesant despre Bangkok, dar ce înseamnă numele său? Respirați adânc din nou: Orașul îngerilor, mare oraș al nemuritorilor, orașul magnific al celor nouă pietre prețioase, scaunul regelui, orașul palatelor regale, casa dumnezeilor întrupați, creat de Visvakarman, la ordinul lui Indra.

Cel mai mare oraș din Thailanda

Bangkok este de departe cel mai mare oraș din Thailanda. De fapt, are o populație de 8,2 milioane și reprezintă aproape 13% din întreaga populație a  Thailandei. Chiar dacă orașul pare îngrozitor de ocupat și de supraaglomerat, rețineți că Bangkok este relativ mic în comparație cu alte orașe majore ale lumii. În prezent, se află pe locul 24 după Moscova, New York, Shanghai și Beijing.

CITEȘTE ȘI:
Alsacia - drumul vinului

Cel mai vizitat oraș din lume

Desigur, populația din Bangkok este reprezentată de oamenii care trăiesc efectiv acolo, însă când vine vorba de turiști, situația se schimbă radical. Bangkok este unul dintre cele mai populare orașe ale lumii, atrăgând în fiecare an mai mulți turiști decât chiar Paris. Numărul de turiști este de aproximativ 15 milioane pe an, fiind primul cel mai vizitat oraș de pe acest pământ. Acum înțelegeți de ce este un oraș foarte aglomerat?

Bangkok are 50 de districte

Un alt fapt interesant despre Bangkok este suprafața. Orașul s-a extins, mai ales din momentul în care a avut loc boomul imobiliar al anilor ’80. Astăzi orașul este împărțit în cincizeci de districte, dintre care 35 situate pe malul estic al râului Chao Phraya și doar 15 pe malul vestic. De parcă 50 de districte nu ar fi fost suficiente, acestea sunt în continuare divizate în 169 de subdistricte.

Râul Chao Phraya

Râul Chao Phraya este la fel de important ca Râul Tamisa pentru Londra în definirea geografiei orașului. Râul Chao Phraya trece prin inima Bangkokului și servește ca o modalitate excelentă pentru localnici și turiști de deplasare prin oraș. Multe dintre principalele atracții turistice ale orașului sunt situate chiar pe râu sau la distanțe foarte mici. Râul este dotat cu o serie de canale care au fost construite încă din anii 1500 pentru a reduce perioadele lungi de călătorie.

Cel mai fierbinte oraș al lumii

Probabil știai deja că Bangkok este cel mai fierbinte oraș din lume dar știai și că există un astfel de titlu care i-a fost oferit Bangkokului? Și asta nu se datorează temperaturilor ridicate din unele perioade din an, ci mai mult faptului că orașul rămâne fierbinte tot anul. Temperatura medie anuală a aerului este de 28C, iar cele mai calde luni sunt din martie până în mai. Adevărul este că, indiferent de luna în care vii în Bangkok, va fi cald, dar cu nivele de umiditate ușor mai mici, perioada perfectă pentru vizită este între noiembrie – februarie.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune restaurante din Havana - Cuba

Cel mai înalt Sky Bar din Bangkok

Bangkok este renumit pentru viața de noapte, de la baruri go-go la baruri de bere, cluburi de noapte la sky baruri, dar dacă sunteți în căutarea unuia dintre cele mai spectaculoase locuri pentru a savura o băutură, trebuie să fie un sky bar. Sky barurile sunt denumite ca atare, deoarece de obicei sunt situate în locuri foarte înalte, pe vârfurile clădirilor, unde oferă priveliști fabuloase. Există multe sky baruri uimitoare împrăștiate în tot orașul, dar cea care câștigă în prezent titlul de cel mai înalt sky bar din Bangkok este The Rooftop Bar de la etajul 83 al Hotelului Baiyoke Sky. Dacă puteți depăși vertijul, experiența dintr-un astfel de loc este de neegalat!

Numărul templelor din Bangkok

Există trei temple foarte faimoase în Bangkok, pe care vă recomandăm să mergeți și să le vizitați, dar acestea sunt nimic în comparație cu numărul mare de temple existente în oraș. Există peste 400 de wats (cuvântul tailandez pentru templu), așa că nu aveți vreo șansă să le vizitați pe toate dar cu siguranță aveți de unde alege. Orice ați alege, asigurați-vă că veți include pe lista voastră și Wat Pra Kaew, Wat Arun și Wat Pho. 

Cel mai mare Chinatown din lume

Un alt fapt amuzant în ceea ce privește Bangkok este că are reputația de a avea cel mai mare Chinatown din lume. Zona vastă, cunoscută local sub numele de Yaowarat, este plină de străzi și alei care, la rândul lor, sunt pline de magazine și restaurante și de nenumărați vânzători de mâncare stradală. Vizitați Chinatown în Bangkok pentru cultură, dar încercați neapărat și unele dintre cele mai bune feluri de mâncare din oraș și nu ezitați să cumparați suveniruri la cele mai bune prețuri. Asigurați-vă că aveți timp să vizitați și Wat Traimit, unde veți putea admira cel mai mare Buddha din aur din lume.

CITEȘTE ȘI:
Top 10 cele mai bune locuri de vizitat din Serbia

Cea mai mare piață din lume!

Cea mai mare piață din lume este piața Chatuchak Weekend și are 8.000 de standuri. Indiferent dacă este sau nu în topul listei ca fiind cea mai mare din lume, este un fapt binecunoscut despre Bangkok că Chatuchak este de departe cea mai mare piață din Thailanda și, cu siguranță, merită să o vizitezi.

Cel mai bun loc pentru a sărbători Songkran

Poate știți deja că Songkran este un festival thailandez care sărbătorește noul an al țării, dar știți și cum este sărbătorit acest eveniment și care este cel mai bun loc din Bangkok pentru participa festivități? Ei bine, Anul nou thailandez este între 13 și 15 aprilie în fiecare an și ar trebui să vă îndreptați spre faimosul Khao San Road pentru a experimenta probabil cea mai mare și cea mai amuzantă luptă cu pistoale de apă din viața voastră!

Caută cele mai bune zboruri către Bangkok

Prețuri cazare Bangkok

Booking.com