Japonia este țara pe care cred că toată lumea ar trebui să o viziteze. De la clădiri zgârie-nori futuriste la păduri liniștite de bambus și arcade de neon până la temple senine, sunt lucruri pe care nu le poți vedea nicăieri în altă parte a planetei.

Mâncarea este incredibilă, oamenii sunt ultra politici și are unul dintre cele mai eficiente sisteme de transport public din lume.

Japonia are atât de multe de oferit, dar de unde ar trebui să începi? Iată mai jos câteva sugestii!

Kyoto

Dacă aveți timp doar pentru o singură destinație din Japonia, făceți-o la Kyoto. Aceasta este Japonia tradițională așa cum v-ați imaginat-o: gheișe în kimono-uri viu colorate apărute din casele de ceai din lemn, păduri de bambus, temple și sfinți în aur și argint și stacojie, grădini Zen cu pietriș raftat, sărbători complexe servite pe farfurii lăcuite, ceremonii grațioase de ceai și piețe pline de ingrediente intrigante, dar neidentificabile

Clădirile înalte din beton din centrul orașului Kyoto pot fi dezamăgitoare, așa că îndreptați-vă către munți spre cartierele din jur, unde veți găsi străzi înguste de piatră, case vechi din lemn, călugări în haine curgătoare și veți auzi sunetele scandărilor și gongurilor din multe temple.

Gion este locul unde poți vedea gheișe, Higashiyama are multe temple frumoase de explorat, iar Arashiyama, în culmile vestice, este unul dintre cele mai tradiționale cartiere dar și casa livezilor de bambus, temple curioase și maimuțe.

Kyoto este unul dintre punctele turistice de top din Japonia, așa că încearcă să vizitezi templele populare dimineața devreme, deoarece acestea se aglomerează.

CITEȘTE ȘI:
Excursii de o zi în Halkidiki: Explorarea unui colț de paradis

În Kyoto puteți să:

Rătăciți prin porțile roșii ale altarului Fushimi Inari

Învățați ceva din bucătăria tradițională japoneză cu Emi

Luați noroc de la o mașină automată de la Kinkaku-ji (Templul de Aur)

Luați trenul spre satul Kibune și să parcurgeți valea spre frumosul templu Kurama-Dera

Vă retrageți de pe străzile aglomerate din Gion în magia Yasaka-jinja noaptea

Vă plimbați pe Calea Filozofului

Experimentați bucătăria budistă Zen la templul Tenryu-ji

Coborâți de pe drumul obișnuit la templul Otagi Nenbutsuji

Explorați aceste locuri magice ale florii de cireș din Kyoto dacă vizitați la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie.

Unde să stăm în Kyoto:

O variantă perfectă de cazare este în Miyagawacho, un cartier geisha aproape de Gion, dar mult mai liniștit. Pot fi văzute deseori gheișe și puteți merge și pe jos spre multe dintre atracțiile principale ale orașului. O variantă excelentă de cazare este această casă cu trei dormitoare. De asemenea, în zonă se află hotelul modern The Celestine și o pensiune excelentă Tanaka-ya. Airbnb este o opțiune la fel de bună – găsiți mai multe apartamente în Gion aici. Dacă preferați un ryokan tradițional, Gion Hatanaka este foarte bine cotat.

Tokyo

Dacă Kyoto este inima Japoniei tradiționale, Tokyo este omologul său ultramodern. Aici veți găsi zgârie-nori, arcade zgomotoase, treceri pietonale pline ochi, modele nebunești de tineret și multe restaurante incredibil de delicioase. Dacă sunteți gurmanzi, în Tokyo veți avea parte de o experiență extraordinară – chiar și pentru vegetarieni.

Tokyo este, de asemenea, acasă pentru unele dintre cele mai ciudate activități pe care le poți face vreodată. De la cafenele tematice (pisici, bufnițe, menajere, roboți, capre) până la spectacole senzoriale de suprasarcină și arcade până la kart-go-karting.

CITEȘTE ȘI:
Cum să închiriezi o barcă în Thassos în 2024

În Tokyo puteți să:

Conduceți un go-kart pe drumurile reale, în timp ce vă îmbrăcați ca personajul vostru preferat. Nebunie curată și multă multă distracție!

Mâncați într-un mic restaurant pe atmosferă Memory Lane

Priviți cerul înstelat din clădirea (gratuit) guvernului metropolitan din Tokyo din Shinjuku

Vă plimbați pe faimoasa trecere de pietoni Shibuya

Admirați moda nebunească a străzii Takeshita din Harajuku

Vizitați genialul DisneySea (posibil parcul nostru preferat Disney din lume!) Sau vecinul Tokyo Disneyland (sau ambele dacă aveți minim două zile la dispoziție)

Obțineți o supraîncărcare senzorială la bizarul restaurant Robot Restaurant

Pierdeți în muzeul de artă digitală colorat, TeamLab Borderless.

Osaka

Osaka este un oraș japonez obligatoriu de vizitat. Este absolut înnebunitoare atmosfera  din Dotonburi, mâncarea fabuloasă (și pentru vegetarieni), oamenii prietenoși, prețuri accesibile și călătorii înfricoșătoare în fascinanta lume de la Universal Studios Japonia.

Dacă zburați pe sau din aeroportul din Kansai, atunci are sens să petreceți o noapte sau două în Osaka. De asemenea, puteți vizita Osaka ca excursie de o zi de la Kyoto.

În Osaka vă puteți caza în acest apartament din Shinsaibashi. Locația este ideală – liniștită, dar aproape de o mulțime de magazine și restaurante superbe și la câțiva pași de Dotonburi. De asemenea, este mult mai spațios încât oriunde ai fi putut sta în Tokyo.

Kanazawa

Kanazawa este unul dintre cele mai frumoase orașe din Japonia, dar puțini turiști străini ajung aici. Pe măsură ce Kyoto crește în popularitate, luați în considerare să vă orientați către Kanazawa pentru că este un loc mult mai liniștit în care puteți experimenta atmosfera cartierelor de gheișe cu clădiri din lemn conservate.

CITEȘTE ȘI:
Bora Bora – insula paradis

Există, de asemenea, una dintre cele mai frumoase grădini din țară, un castel uimitor și multe muzee de artă de explorat.

În Kanazawa nu ratați:

Grădina Kenroku-en care este absolut incredibilă, de altfel, una dintre primele trei grădini din Japonia

Explorarea caselor de ceai din lemn din districtele gheișelor Higashi Chaya și mai liniștită Kazuemachi și Nishi Chaya

Să experimentați o ceremonie tradițională a ceaiului la rafinatele grădini Gyokusen-en

Nikko

Nikko este un oraș templu și face parte din patrimoniul mondial UNESCO, situat la câteva ore la nord de Tokyo. Zona este renumită pentru culorile vibrante de toamnă.

Templele și lăcașurile cu porțile lor de vermillion și felinarele de piatră acoperite cu mușchi sunt împrăștiate pe dealurile împădurite.

Atracția principală este Shrine Toshogu, un complex uimitor, cu peste o duzină de clădiri colorate în roșu și auriu, decorate în mod deosebit înconjurat de copaci de cedru uriași. Mulțimile pot fi copleșitoare, așa că, după aceea, îndreptați-vă spre unul dintre lăcașurile mai liniștite.

În Nikko nu ratați:

Vizitarea Shrine Toshogu devreme pentru a evita mulțimile

Jocurile din atmosfera Futarasan-jinja

Explorarea Taiyuinbyo

O drumeție pe munte până la raclașul liniștit Takino

Fotografierea podului Shinkyo colorat în roșu aprins

Savoarea unui sushi la Komekichi Kozushi Pentru că și nouă ne place la nebunie Japonia și ne fascinează cu tot ce are și reprezintă, promitem să ne reîntoarcem cu multe alte articole cu și despre Japonia cu cultura asiatică.