Călătoriile pot pune multă presiune pe buzunarul dumneavoastră. Dacă sunteți în căutarea unui loc cu standarde mai ridicate, dar care să vă permită să economisiți bani, nu vă faceți griji, deoarece există multe!

Odată ce veți vizita aceste locuri, vă veți trezi că vă veți bucura și veți pleca în aventuri. Cea mai bună parte? Veți trăi mai ieftin decât acasă.

Iată 20 de locuri ieftine în care să călătorești pentru a economisi bani și a vizita mai multe locuri.

20 de locuri ieftine în care să călătorești în 2021

1# Africa de Sud

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe de safari în toată regula, atunci Africa de Sud este locul pe care trebuie să îl vizitați. Aici nu te vei trezi cu o factură scumpă și poți pleca în aventuri la Cape Town și Garden Route.

Nu numai atât, puteți explora magnificul Wild Coast, unde puteți învăța despre cultura tradițională Xhosa.

2# Thailanda

Poate ați auzit că oamenii merg foarte des în Thailanda. Ei bine, este foarte populară cu cultura sa bogată, bucătăria și insulele sale pitorești.

Toate acestea la prețuri foarte mici! Nordul Thailandei este locul în care vă puteți găsi într-un rai al bugetului. Chiar și locuri celebre, cum ar fi regiunea Chiang Mai, sunt destul de rezonabile și accesibile.

3# Uruguay

Chiar alături de Brazilia și Argentina, Uruguay este o destinație mai avantajoasă decât celelalte două. Este sigură, stabilă și accesibilă.

Aici există multe plaje minunate din care puteți alege, iar mâncarea de aici este excelentă, în special friptura. Veți găsi o faună sălbatică abundentă la Cobo Polonio. De asemenea, nu uitați să vizitați vechea capitală Montevideo!

4# Vietnam

În Vietnam au avut loc multe schimbări de la sfârșitul războiului american. Cu toate acestea, Vietnamul nu și-a pierdut valoarea. Este în continuare un loc minunat pentru a călători, mai ales pentru turiștii occidentali.

CITEȘTE ȘI:
Peștera Dragonului Mallorca

Țara este plină de contraste. Are un peisaj rural frumos, cu carsturile calcaroase din nord, până la căile navigabile și câmpurile din Delta Mekong.

5# Grecia

În Grecia puteți găsi lucruri la jumătate de preț față de alte părți ale Europei. Grecia a trecut printr-o perioadă foarte grea din punct de vedere economic, așa că dacă mergeți acolo, îi veți ajuta situația financiară.

Lăsând la o parte prețurile accesibile, este, de asemenea, uimitoare cu arhitectura sa bine definită și peisajele sale minunate. În plus, mâncarea de aici este delicioasă!

6# Cuba

Dacă experiența locală este ceea ce îți dorești, atunci Cuba este destinația perfectă pentru tine. Are o întreagă rețea de Casas Particulars accesibile și plăcute.

Cluburile de salsa din Havana, carnavalul din iulie din Santiago și căldura plajei din Varadero vă vor oferi o experiență unică.

7# Guatemala

Vă veți îndrăgosti cu siguranță de amestecul de moșteniri coloniale, tradiții mayașe și frumusețea sa naturală din Guatemala. Țara este plină de jungle luxuriante, ruine și vulcani.

Puteți găsi aici mâncare locală apetisantă și ieftină, precum și mijloace de transport sub formă de „autobuze de pui”, care reprezintă un mod foarte ieftin de a vă deplasa.

8# Bulgaria

Aici, puteți găsi unele dintre cele mai pustii plaje din Europa. Dacă doriți să planificați o călătorie cu buget redus, atunci Bulgaria vă poate oferi multe.

Orașe vechi frumoase, printre care Varna și Plovdiv și câteva lanțuri muntoase care pot fi explorate pe jos sau cu bicicleta.

9# India

Există doar câteva locuri în care poți mânca bine cu foarte puțin, iar India este unul dintre ele. Tarabele stradale din Mumbai vă oferă cele mai bune puris și kebab-uri.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase plaje din Mallorca

Mergeți în Goa pentru a vă distra pe plajele superbe. În plus, puteți explora deșertul Thar dacă vizitați orașul Jaisalmer.

10# Bolivia

S-ar putea să fie puțin incomod să călătorești până aici, dar odată ajuns acolo, totul merită. Priveliștile sunt uimitoare, chiar dacă este una dintre cele mai ieftine țări din America de Sud.

11# Portugalia

Situată în Europa de Vest, este perfectă pentru tine dacă vrei să te îndepărtezi de celelalte orașe și stațiuni aglomerate din Spania. Puteți obține fructe de mare ieftine, proaspete și delicioase pe Coasta Alentejo.

12# Praga, Republica Cehă

Nu ai nevoie decât de câteva coroane cehești pentru a obține o masă completă, alături de o bere locală, decentă. Deși se află pe traseul turistic în aceste zile, este încă una dintre cele mai ieftine capitale europene.

Orașul are o istorie bogată și, dacă îl explorați pe jos, veți vedea cât de frumos este de fapt orașul.

13# Mexic

Excelent pentru o vacanță de chilipir, Mexicul vă va lăsa să vă întoarceți pentru mai mult. Posibil ca la fiecare colț de stradă să găsiți o cărucioruță care vinde ceva de mâncare.

Partea cea mai bună este că este apetisant și ieftin în același timp! Aici se găsesc ruine mayașe ascunse în junglă și există și alte atracții, cum ar fi câteva plaje minunate și canioane deșertice.

14# New Orleans, SUA

New Orleans este un loc în care veți găsi muzică peste tot. Fie că este vorba de un artist de stradă la fiecare colț de stradă, fie că este vorba de muzică în fiecare bar și curte.

Nu va trebui să cheltuiți mult mai mult decât prețul unei beri pentru a arunca o privire asupra moștenirii muzicale a acestui loc.

15# Gambia

Este cea mai mică țară din Africa. Dar asta nu înseamnă că nu are obiective turistice de oferit. În afară de plajele superbe, Gambia are Centrul de reabilitare a cimpanzeilor, unde primatele pot fi văzute în mediul lor natural. Există, de asemenea, opțiunea Rezervației de zone umede Baobolong pentru păsări.

CITEȘTE ȘI:
Australia – țară continent

16# Laos

Laos este mai accesibil acum datorită îmbunătățirii infrastructurii. Poate că acest loc nu are plaje sau insule, dar are o atmosferă autentică care atrage mulți turiști.

Ca să nu mai vorbim că este și ieftin! Cu prețuri foarte mici, puteți face multe activități în aer liber.

17# Istanbul, Turcia

Acest oraș este împărțit între două continente și este, fără îndoială, foarte fascinant. Este ideal pentru tine dacă ai un buget restrâns. Pentru a profita la maximum de călătorie, hoinărește pe străzile Marelui Bazar sau urcă-te pe feribotul Bosfor.

18# Londra, Anglia

Toată lumea știe că Londra nu este ieftină. Dar, există o mulțime de obiective turistice gratuite aici. Piatra Rosetta, Omul Lindow și, bineînțeles, scheletele de dinozauri și de balene albastre!

19# Shanghai, China

Shanghai are de oferit mâncare stradală uimitoare la prețuri foarte rezonabile. Mai mult, aici puteți găsi și cazare la un preț mic. Puteți vedea amestecul de culturi de aici, cea occidentală și cea orientală, precum și cea modernă și cea tradițională.

20# Kârgâzstan

Dacă vrei să explorezi Asia Centrală, Kârgâzstanul este alegerea potrivită pentru tine dacă ai un buget restrâns. Este destul de interesant să călătorești cu microbuzele în acest loc, iar mâncarea este destul de ieftină și, de asemenea, delicioasă.