Mâncarea este una dintre cele mai bune modalități de a vă face o idee despre o nouă destinație. Puteți găsi mâncăruri excelente, dacă știți unde să căutați. Iar cei mai experimentați călători știu că nu trebuie să cheltuiți mult pentru a mânca bine în vacanță. Cei mai mulți oameni cu un buget redus cred că sunt exlcuși de la a mânca la restaurante cu stele Michelin, dar, în mod surprinzător, nu este cazul. Doar pentru că nu aveți banii necesari pentru a cheltui la cel mai scump restaurant din lume nu înseamnă că nu puteți gusta mâncarea aclamată de critici. Stelele Michelin au fost acordate restaurantelor din toate gamele de prețuri.

Un studiu realizat de Money.co.uk, un serviciu de comparare a produselor, a găsit cele mai ieftine restaurante cu stele Michelin din lume – util dacă vă place să vă planificați călătoriile în funcție de locul unde mâncați, dar doriți să fiți cumpătat. Rețineți doar că, atunci când vine vorba de restaurantele cu stele Michelin, ieftin este relativ. S-ar putea să nu cheltuiți 500 de dolari, dar tot va trebui să dați niște bani serioși.

Al treilea cel mai ieftin restaurant cu stele Michelin inclus în studiu este Nakashima din Hiroshima, Japonia, cu un meniu fix care vă costă 142 de dolari. Nakashima servește preparate din bucătăria kaiseki, un meniu de degustare servit adesea în cadrul ceremoniilor japoneze de ceai. Restaurantul este situat în cartierul prosper Hakushima.

Pe locul al doilea se află Lung King Heen din Four Seasons Hong Kong. Meniul stabilit are un preț pentru două persoane, în medie de aproximativ 126 de dolari de persoană. Restaurantul cantonez este cunoscut pentru delicioasele fructe de mare și dim sum.

CITEȘTE ȘI:
Cea mai buna paella în Valencia

Și, în cele din urmă, cel mai puțin scump restaurant de pe listă este King's Joy din Beijing, China. Pentru 110 dolari, veți putea mânca o mulțime de opțiuni vegetariene fusion într-o casă transformată în curte, cu o sală de mese cu acoperiș de sticlă.

Cele mai ieftine restaurante cu stele Michelin din lume

Având în vedere aceste prețuri, este corect să spunem că, deși acestea nu sunt cele mai scumpe restaurante cu stele Michelin din lume, nu înseamnă că nu vă vor costa mai mult decât un restaurant obișnuit, așa că, dacă doriți să încercați unul dintre ele, asigurați-vă că scoateți niște bani din bugetul dumneavoastră. S-ar putea să ajungeți să aveți parte de o masă pe care nu o veți uita niciodată.