Vara s-a terminat, dar timpul pentru călătorii nu. Pasiunea pentru distracție și călătorie este infinită în fiecare dintre noi, de aceea, propunem că destinație low-cost un minunat oraș, Dortmund, Germania.

Situat în landul Renaria de Nord-Wesrfalia, Germania, acest oraș cochet și romantic, cu aspect medieval caracteristic, reprezintă destinația ideală atât pentru iubitorii de istorie și arhitectură, cât și pentru cei ce vor să petreacă zile pline de relaxare și bună dispoziție.

Orașul este o capodoperă a arhitecturii. Printre monumentele recomandate de vizitat se numără cea mai veche biserică din Germania, Reinoldikirche (1233 – 1450), muzeul-castel Haus Dellwig (secolul al XIII-lea) – construcția este înconjurată de un șanț de apă, muzeul Zollern (1904) – o fosta mină care astăzi este un muzeu ce povestește de vremurile trecute, fosta fabrică de bere transformată în centrul cultural al orașului – (1926 – 1927), casa operei (1966) și multe altele care suntem siguri că vă vor încânta și relaxa.

O altă atracție a orașului, mai ales pentru iubitorii de fotbal, o rezprezinta stadionul echipei de fotbal Borussia Dortmund. Clubul a fost întemeiat în 1909, fiind cel mai vechi din Germania.

Iubitorii de natură și a plimbărilor în aer liber, orașul le pune la dispoziție trei parcuri mari, Westfalen, Romberg și Fredenbaum, ce înnobilează zona.

Pentru a ajunge în Dortmund puteți opta pentru un zbor low-cost, prețul unui bilet fiind în jur de 150 euro de persoană. De la aeroport până la gara centrală, Dortumund Hauptbahnhof, există o linie de autobuz, iar costul unui bilet este în jur de 6 euro.

Va urăm o excursie plăcută!

Caută zboruri către Dortmund

Caută cazare în Dortmund