Cu ani în urmă, în mod special dacă doreai să zbori între continente, nu aveai de ales decât între companiile aeriene tradiționale care practică prețuri mult mai mari decât companiile low-cost din diverse motive, motive pe care le vom aborda într-un articol viitor.

Acest lucru nu mai reprezintă o problemă în momentul de față . Companiile aeriene low-cost deservesc acum foarte multe rute pe distanțe lungi, ceea ce face posibil zborul în întreaga lume cu foarte puțini bani.

Cu Norwegian Airlines veți găsi zboruri între Europa și Bangkok la 250 Eur pe fiecare sens. AirAsia vine cu oferte în jurul Asiei și al Australiei la prețuri de aproximativ 100 Eur pe fiecare sens. Companiile aeriene din India și Orientul Mijlociu au oferte nemaipomenite pe întregul subcontinent dar și în Africa. Puteți zbura în cea mai mare parte a lumii cu o companie aeriană low-cost!

Iată o listă cu cele mai mari companii aeriene cu low-cost din lume:

Canada –  Flair Airlines, Swoop, Jetlines, Air Canada Rouge, Porter, Air Transat.

USA – Southwest, Allegiant Air, Frontier, Spirit Airlines, Sun Country Airlines.

Asia – Air Asia, Tiger Air, Jeju Air, Jetstar, Hong Kong Express, Scoot, Peach Air, Spice Jet, Spring Airlines, Nok Air, T’Way Airlines, Vanilla Air

Europe – Vueling, Ryanair, Easyjet, Aigle Azur, Eurowings, Flybe, Norwegian Air, Wizz Air

Australia – Jetstar, Tiger Air

New Zeeland – Jetstar

Companiile aeriene low-cost sunt companii aeriene care oferă bilete ieftine, cel puțin în comparație cu companiile aeriene tradiționale. Aceștia funcționează în conformitate cu conceptul „fără extra-servicii” și, prin urmare, sunt, de asemenea, identificați cu cei care luptă împotriva prețurilor mari sau pur și simplu sunt numiți companii aeriene low cost sau de buget.  

CITEȘTE ȘI:
Tips & Tricks pentru un bilet de avion ieftin

Aceasta înseamnă că prețurile sunt menținute cât mai jos, iar serviciile suplimentare, cum ar fi mesele și divertismentul, nu sunt incluse în preț. Bagajul de mână este permis, dar trebuie să îndeplinească cerințele specifice (dimensiuni și greutate), pentru bagajul de cală trebuie să plătiți întotdeauna suplimentar.

Spre deosebire de companiile aeriene tradiționale, companiile aeriene low-cost tind să zboare către aeroporturile mici, din cauza costurilor mai mici de operare ale aeroportului și ale manipulării care se aplică acestor aeroporturi.

Companiile aeriene low cost sunt deosebit de ieftine atunci când rezervați biletul de avion în avans. Biletele vor costa mai puțin dacă le rezervați cu câteva luni înainte de zbor decât atunci când le cumpărați cu două săptămâni înainte. Companiile aeriene low cost nu oferă bilete de ultimă oră.

Unele companii aeriene tradiționale au o filială care trebuie să concureze cu aceste companii aeriene low cost, de exemplu, Transavia și HOP! care aparțin Air France-KLM, și Eurowings, care face parte din Lufthansa.

Cum de au companiile low-cost prețuri atât de mici?

Operează pe aeroporturi mici unde costurile de manipulare sunt scăzute.

Operează în afara orelor de vârf, când aeroporturile sunt mai libere și costurile de operare mai mici. Orice serviciu este taxat separat, iar aici putem enumera bagajul de cală, mâncare la bordul navei, locul în aeronavă etc.