Asigurați-vă că doriți cu adevărat acel lucru

Nici măcar nu vă gândiți să începeți procesul de negociere, decât dacă doriți cu adevărat lucrul pentru care faceți asta. Dacă nu veți obține prețul pe care îl doriți și ajungeți să plecați, asta e, încercați alta dată. Dar să obțineți prin negociere un preț bun și totuși să decideți să nu-ș cumpărați înseamnă lipsă de respect.

Negociați dur

Acești oameni sunt profesioniști experimentați iar tu ești un începător. Găsiți ceea ce vă place, priviți-l un minut, apoi puneți-l jos și mergeți să priviți la alte lucruri. Joaca dur pentru a obține ceea ce-ți dorești. Fă să pară că ți se potrivesc acei papuci de plajă.

Dacă sunteți acolo cu un prieten, găsiți un cod. Dacă vă place cu adevărat ceva, spuneți: „Da, este în regulă, cred,” în loc de „La naiba, îmi place la nebunie. TREBUIE să îi am cu orice preț.”

Stabiliți-vă un preț în minte înainte de a începe negocierea

Evaluați cu adevărat ceea ce alegeți și gândiți-vă la prețul corect dacă ai fi la tine în țară.  Luați în considerare calitatea lucrului pe care îl priviți, mai ales dacă este vorba despre un obiect vestimentar care, cel mai probabil, se va destrăma după două spălări. Apoi, stabiliți un preț în minte apoi convertește-l în rupii indoneziene și fă tot ce este posibil să-l obții.

Începeți negocierea de la un preț foarte mic

Având în vedere prețul țintă, întrebați proprietarul magazinului cât vrea pentru lucrul respectiv, iar el vă va spune un preț exorbitant. Va trebui să oferiți imediat un preț absurd de mic și veți continua negocierea până veți ajunge la prețul dorit.

CITEȘTE ȘI:
Bali, destinatia perfecta

Vânzătorul va apela la teatralisme de genul: am o familie numeroasă de hrănit sau m-a costat foarte mult să achiziționez acest obiect și nu-l pot vinde nu în pierdere și tot așa.  Totul face parte din arta negocierii.

Nu vă lăsați intimidat

Există situații în care, alți comercianți vin să vadă  cine va ieși câștigător, cu alte cuvinte, negocierea voastră se poate transforma într-un spectacol pentru ceilalți. Nu lăsați asta să vă intimideze.  În această situație, comerciantul cu care negociați nu dorește să pară slab în fața colegilor lui și nu dorește să fie el cel care pierde negocierea.

„Nu am nevoie de el” este fals

Este posibil să vină un moment în procesul de negociere când vă aflați în impas. In acest caz puteți spune: „Uite, nu plătesc mai mult de … rupiah, omule. Îmi pare rău, mă voi duce în altă parte ”, apoi ridicați din umeri ca și cum ați fi triști, dar, parcă nu ați vrea cu adevărat să plecați, apoi întoarceți-vă și plecați în mod intenționat, dar nu prea repede. Nu există nicio modalitate în care să o lase să termine. Sunt mari șanse să vă strige să vă întoarceți pentru o ofertă mai bună.

Nu fiți nepoliticoși

Chiar dacă negocierile pot deveni puțin mai tensionate, amintiți-vă pur și simplu să vă păstrați întotdeauna buna dispoziție și să nu fiți niciodată nepoliticos.

Trebuie să știți cât să țineți de negociere și când să renunțați

Dacă ajungeți la prețul dorit, plătiți-l!  Dar, dacă simțiți că prețul este cu mult prea mare și nu vreți să plătiți atât de mult pentru că lucrul respectiv nu merită, atunci renunțați. Mulțumiți și plecați. Puteți încerca în ziua următoare, undeva în altă parte, pentru că toată lumea din Bali vinde aceleași lucruri!

CITEȘTE ȘI:
Manila - locuri și oameni

Caută cele mai bune zboruri către Bali

Prețuri cazare Ubud

Booking.com