Plouă în Bali pentru că este o insulă tropicală și când te duci în Bali trebuie să fii pregătii cu ceva idei de activități pentru acele ore ori zile în care plouă. În fiecare an în Bali, între decembrie și aprilie, este sezonul ploios. Bali se află la aproximativ 8 grade sud de ecuator. Este de așteptat ca Bali să aibă o climă tropicală, caldă și umedă pe tot parcursul anului, dar există două sezoane principale, sezonul uscat și sezonul ploios.

Multe persoane aleg totuși să vină în Bali în decembrie, ianuarie și februarie, lunile cele mai ploioase, deși, indiferent când vii, este posibil să ai parte de o ploaie tropicală. Australienii călătoresc în Bali în aceste perioade, deoarece sunt cele șase săptămâni de vacanță școlară de vară. Se află la 3 ore de la Perth și la 7 ore de la Sydney, ceea ce face din Bali un loc ușor accesibil de vacanță. În consecință, în ciuda zilelor ploioase și umede, este perioada sezonului de vârf în Bali. De asemenea, s-a înregistrat o creștere a vizitatorilor europeni și americani care aleg să plece în vacanță în Bali în această perioadă, pentru a scăpa de iernile grele. Asigurați-vă că cunoașteți eticheta atunci când vizitați insula Bali.

Deci, ce faci în Bali într-o zi ploioasă?

Mergeți la cumpărături

Bali este un refugiu pentru cumpărături. De la standurile de pe stradă, unde ai de câștigat peste un dolar sau doi, pentru că asta face parte din modul balinez de a face cumpărăturile, până la buticuri de top, vei găsi practic totul în Bali. Cele mai bune centre comerciale pot fi găsite la Kuta Beachwalk și la Discovery Shopping Mall și Seminyak Village. Veți găsi articole de designer unice, în special în Seminyak și Ubud.

Bali

Kuta Beachwalk include o secțiune masivă de cumpărături, restaurante și divertisment, cu multe etichete de designer. Peste trei niveluri există mărci de lux, inclusiv Victoria Secret, Armani Jeans și Tommy Hilfiger. Discovery Shopping Mall se află la 10 minute de aeroport și are o gamă largă de mărci. Se mănâncă foarte bine la fast-food la high-end.

CITEȘTE ȘI:
Orașul de pe Dunăre - Budapesta

Unul dintre locurile de cumpărături cu cea mai bună valoare este Krisna Bali, un singur magazin pentru suveniruri, îmbrăcăminte și multe altele.

Ați făcut yoga, ați făcut un masaj, ați cheltuit bani și, ca o parte, ați susținut economia locală – atât de bine v-ați făcut. Încă plouă? Ție nu-ți pasă pentru că ai ce face și când plouă în Bali.

Mâncați sau luați lecții de gătit

Mâncarea este un mod de viață integral în Bali. Dacă plouă în Bali, nu este nimic mai bun de făcut decât să stai sub un acoperiș și să urmărești spectacolul tropical. Încercați La Laguna în Canggu sau Metis în Kerobokan pentru o experiență mediteraneană franceză. Un warung local (o cafenea locală din Balinese) cu mâncare ieftină și delicioasă este Cendana Cafe din Seminyak. În mod ironic, se află lângă stațiunea Anantara Seminyak Bali de 5 stele, una dintre stațiunile de lux din Bali.

Bali

Cendana este un loc răcoros cu mâncare fantastică și un punct de vedere excelent pentru a urmări trecătorii uzi în timp ce bei o bere locală, un Bintang și mănâncă Mie TekTek Istimewa și Kare Ayam, urmată de o cafea balineză.

Un curs de gătit în Bali e o adevărată experiență și sunt foarte populare în Bali. Bucătăria balineză este unică, iar orele de gătit sunt o modalitate excelentă de a înțelege mai multe despre cultura balineză.

Ați putea face un curs de trei zile despre patrimoniul culinar indonezian sau să trăiți o experiență privată tradițională de gătit balinez și un tur de grădină în Ubud.

Urmați un curs de yoga

Bali a devenit o destinație cunoscută pentru sănătate și bunăstare emoțională. Yoga este foarte răspândită în multe zone din Bali, în principal în satul de munte Ubud și capitala surfingului Canggu. Ar trebui să începeți ziua ploioasă în Bali, făcând o oră de yoga. Yoga Barn este situat în inima Ubudului și oferă 11 ore în fiecare zi. Au stiluri tradiționale de yoga clasice Hatha, Iyengar și multe altele.

CITEȘTE ȘI:
Ce trebuie să știi înainte să rezervi o vacanță în Bali
Bali

Dacă vă aflați în Canggu, Samadi Bali, acest studio de yoga oferă cursuri de yoga pentru toate nivelurile și abilitățile. Când în Seminyak aveți câteva opțiuni precum Seminyak Yoga Shala și Jiwa Bikram Yoga, aproape de locația de cumpărături și cluburile de plajă din Seminyak.

Îngăduiți-vă un masaj

Ai făcut yoga; acum ai nevoie de un masaj. Bali și masajele merg mână în mână. Nu poți merge la Bali, în ciuda condițiilor meteorologice, fără să faci masaj și, de preferință, în fiecare zi.

Bali

Masajele balineze variază atât din punct de vedere calitativ cât și din punct de vedere al costurilor, de la masajul de 5 dolari la experiențele mai opulente, la un preț mai mare. Aveți atât de multe opțiuni pentru masaje în Bali, încât nu este suficientă o singură  ploioasă să le încercați pe toate. Masajele din Bali sunt un ritual zilnic și nu puteți să plecați acasă înainte să vă răsfățați pe deplin.

Mergeți la cinema să vedeți un film

Mergeți la Cinema XXI în Centrul comercial Beachwalk din Kuta. Așezați-vă comod într-un fotoliu, cu o pătură, așteptați să fiți serviți de un ospătar și vizionați un film. În mod normal, sunt filme slabe calitativ, dar este atât de distractiv modul în care te uiți la film încât te bucuri de întreaga experiență.

Dacă vă aflați în Ubud, mergeți neapărat la singurul cinematograful vegan organic din lume, Paradiso Ubud, care este deschis pentru proiecții zilnice de filme și puteți mânca mâncare sănătoasă. Teatrul este, de asemenea, pentru multe alte activități culturale atunci când nu sunt proiectate filme.

CITEȘTE ȘI:
Insula Chrissi, Creta - "Caraibele Europei"

Mergeți la muzeu

Bali are multe muzee, ceea ce vă ajută să înțelegeți această insulă fascinantă și oamenii ei. Există multe muzee interesante în Ubud. Muzeul Puri Lukisan de arată și istoria artei, la fel ca și Muzeul Rudana. Muzeul de Artă Agung Rai (ARMA) se bazează pe colecția personală a antreprenorului balinez, Agung Rai.

De ce să nu vă bucurați și de un tur privat al Muzeului Renașterii Blanco, Muzeul Neka și să vizitați Rumah Topeng Setiadharma Ubud? Faceți și o vizită la cascada Tegenungan și plantația de cafea.

Mergeți la spa

La fel ca masajele din Bali, tratamentul balnear este obligatoriu de experimentat.

Bali

Mergeți la Water Park

Fie că aveți copii sau sunteți voi un copil in haine de adult, dacă plouă, de ce să nu mergeți la Waterbom unde este și mai multă umezeală dar și multă distracție, care se află chiar peste drum din centrul comercial Discovery. Există, de asemenea, Finns Splash Water Park din Canggu, care are, de asemenea, bowling și un centru de trambulină.

Indiferent ce vreme ai prins în vacanța ta din Bali, nu ai cum să nu te distrezi pe cinste! Acum ai inclusiv o listă de activități pentru zilele ploioase. Ce mai rămâne de făcut? Bagajul și start vacanță!

Caută cele mai bune zboruri către Bali

Prețuri cazare Ubud

Booking.com