Indiferent dacă sunteți sau nu sunteți un explorator mondial, este surprinzător de simplu să călătoriți că și cum ați fi unul. Cheia nu se află în locuri secrete ci mai degrabă în comportamentul cotidian care vă va ajuta să explorați din plin culturile și destinațiile. Sunteți dornici să deveniți din turiști călători? Citește acest articol și aplică aceste sfaturi!

Aventurați-vă de la itinerariul cunoscut și prestabilit

Cel mai tentat este să nu depășiți limitele stațiunii pe care ați vizat-o ca și destinație vizitând doar atracțiile pe care le aveți în planul călătoriei. Păstrând în același timp siguranța voastră, provocați-vă să faceți ceva, orice! Acest lucru necesită câteva săpături, așa că încercați să vorbiți cu localnicii cerând sfaturi pentru locuri inedite, trasee spectaculoase, precum și idei de a vă face vacanța de neuitat. Nimeni nu va ști să vă îndrume mai bine și mai sigur decât localnicii.

Folosiți transportul public

Nu există nicio modalitate mai bună de a explora un oraș, decât prin utilizarea mijloacelor de transport în comun. Nu sunt costisitoare, iar un tur cu autobuzul local vă poate ajuta să explorați și părțile atractive mai puțin cunoscute ale orașului. Înarmați-vă cu o hartă și aveți grijă la lucrurile personale.

Achiziționați suveniruri ( dar nu de la magazinul pentru suveniruri)

Renunțați la banalul magnet de frigider, sau breloc și încercați să vă orientați atenția spre ceva inedit care cu siguranță vă va aminti și peste 20 de ani de locul vizitat. Cercetați piața și cumpărați-vă ceva care nu este neapărat destinat turiștilor.

Țineți un jurnal de călătorie

Țineți un jurnal! Faceți poze! Rememorați fiecare zi cu partenerii voștri de călătorie, după ce vă întoarceți acasă! În acest fel nu veți uita ușor detaliile impresionante și le veți putea povesti peste ani cu aceeași înflăcărare ca și acum!

CITEȘTE ȘI:
Companii aeriene low-cost în lume

Luați masa într-un loc recomandat de un localnic

Cu siguranță cu toți încercăm atunci când explorăm un loc nou să folosim o aplicație de mobil, cum ar fi Tripadvisor pentru a vedea unde am putea lua masa, ce locuri să vizităm unde să ne cazăm. Este într-adevăr un colac de salvare pentru noi, dar nu ne oferă și aceeași experiență pe care ne-o poate oferi un restaurant de cartier.

Faceți o scurtă excursie

În cazul în care destinația voastră implică un singur oraș, nu ezita că într-una din zile să te aventurezi într-un alt oraș din proximitate. De cele mai multe ori marile destinații turistice, eclipsează satele și orașele mai mici a căror atractivitate veți regreta să o ratați.

Învățați limba

Încercați înainte de călătorie dar și în timpul călătoriei să învățați câteva fraze uzuale în limba respectivă și încercați să le aplicați pe parcurs. Vă va oferi un sentiment special iar localnicii vor aprecia efortul.

Explorați împrejurimile!

Petreceți o zi explorând intimitățile destinației precum și împrejurimile. Faceți o drumeție sau închiriați niște biciclete și aventurați-vă. Nu stabiliți limite de timp, lăsați-vă conduși de dorința de a cunoaște!

Încercați un bar sau un club de noapte!

Indiferent dacă sunteți sau nu adeptul vieții de noapte, o mică escapadă nocturnă nu strică. Aceasta diferă de la o cultură la alta așa că merită încercat!

Uitați de hartă pentru o zi

Rătăcind, veți explora și familiariza mai bine cu destinația aleasă. Nu ezitați să vă aventurați și pe cât posibil să uitați de atuurile tehnologiei, cum ar fi GPS-ul. Explorați, vizitați fără hartă sau GPS și veți avea amintiri prețioase. Rezistați tentației de a planifica totul.

CITEȘTE ȘI:
Zece reguli pe care trebuie să le știi înainte de a pleca într-o croazieră

Provocați-vă să încercați ceva nou!

Mâncați ceva ce nu ați mai mâncat niciodată, încercați ceva ce vă sperie, ceva extrem, ceva nou pentru voi. Ieșiți din zona de confort și testați-vă limitele. Veți fi surprins de ce puteți face, și cine știe? Poate veți dobândi un nou hobby sau vă veți descoperi o nouă pasiune! Nu ezitați!