Deja a venit vremea când trebuie să începem pregătirile pentru ieșirile la picnic pe plajă. Plaja este ofertantă cu peisaj și atmosferă, iar noi, tot ce trebuie să facem este să împachetăm lucrurile potrivite și nu uităm ceva esențial acasă care ar putea să strice o perfectă zi la picnic pe o plaja, la Corbu, sa zicem.

Folosiți coșul potrivit

Produsele alimentare specifice unei astfel de ieșiri ar putea cere un anume tip de recipient, dar, în general, este cel mai simplu este să folosiți un coș mare simplu, fără compartimente și un capac plat pe care îl puteți folosi ca masă, dacă este necesar.

Un picnic perfect la plajă. Lucruri indispensabile

Ideal ar fi să aveți un coș căptușit cu vinil pe interior, în cazul în care se varsă ceva să poată fi șters ușor sau pentru a colecta condens de la alimentele reci și apoi să fie șters cu ușurință. Puteți adăuga vinil chiar și în orice coș sau pur și simplu așezați un prosop mic dacă doriți să protejați coșul.

Păstrați alimentele reci

Produse alimentare care trebuie să rămână reci pot fi păstrate astfel în mai multe feluri. Primul este să vă înghețați apa/băutura congelată într-un recipient sigilat, care nu numai că va menține mâncarea din jur rece, dar vă va asigura că aveți o băutură răcoroasă în timpul picnicului, pe măsură ce se topește. Al doilea este să aduceți o pungă plină cu gheață, apoi odată ce ați aruncat gheața topită, puteți folosi punga pentru a colecta resturi și orice gunoi de la picnic. Pentru băuturile pe care vrem să le menținem la o temperatură mai controlată, cum ar fi cafeaua cu bere rece, le putem pune în termos.

CITEȘTE ȘI:
Tips & Tricks pentru un bilet de avion ieftin

Puneți în bagaj o pătură de picnic

Acest lucru este evident, dar prea important să nu mai vorbim și despre el. Este extrem de utila când vine vorba de protecția mâncării de nisip și orice alte mici sau mai mari gunoaie.  

Un picnic perfect la plajă. Lucruri indispensabile

Covorașele din ratan funcționează excelent, precum și prosoape de plajă, sau chiar o pânză de masă!

Pregătiți pachetele de mâncare de acasă

Toată mâncarea este ideal să fie tăiată și porționată de acasă, astfel încât să nu mai fie necesar să ne murdărim pe mâini cu brânzeturi, carne, salamuri etc.  Adăugați fructe care nu trebuie să fie preparate cumva sau tăiate, cum ar fi căpșuni și cireșe.

Un picnic perfect la plajă. Lucruri indispensabile

Puneți totul în cutii ermetice, care să mențină alimentele la loc sigur și curat, să nu apară riscuri să se verse ceva sau să intre nisipul în mâncare și să sfârșiți flămânzi.

Cutii de pătrate sau dreptunghiulare cu capac din plastic, speciale pentru picnic se găsesc în aproape toate supermarketurile și pot fi folosite de nenumărate ori cu ocazia unor astfel de ieșiri.

Aduceți câteva farfurii de unică folosință în plus

Acest lucru nu este deloc necesar, mai ales dacă nu doriți să transportați mai mult decât trebuie, dar ajută foarte mult dacă grupul este mai mare și sunt și mâncăruri de tip  one bite pe care vreți să le puneți la mijloc să se servească fiecare cu ce dorește. Le puteți de asemenea, folosi și pentru fructe ori desert

Ambalează câteva prosoape de mâncare

Acesta nu va fi folosit doar ca un șervețel, ci poate fi folosit și pentru șterge orice condens din coșul dvs. de picnic, a șterge scândurile și paharele când ați terminat și vă veți acoperi mâncarea pentru a o proteja de nisip în timp ce luați pauze de la mâncare.

CITEȘTE ȘI:
În Bali totul se negociază

Nu uitați de umbrelă

Ziua va fi infinit mai bună cu ceva umbră și va prelungi mult timpul pe care îl puteți petrece la picnic datorită protecției solare.

Un picnic perfect la plajă. Lucruri indispensabile

Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l aveți pe plajă, deoarece nu vreți să scurtați timpul petrecut la plajă.

Nu lăsați gunoi în urmă

Aduceți cu voi totuși saci de gunoi pentru a vă colecta resturile. Nu lăsați mâncare pentru animale și păstrați plajele curate! E atât de simplu! Dacă vrei o plajă curată pentru tine, atunci lasă curat în urma ta pentru ceilalți!

Lista nu este exhaustivă și o puteți completa cu tot ce doriți, dar nu uitați cât de important este să ne bucurăm de natură păstrând-o curată pentru noi dar și pentru cei care vin în urma noastră!