Dacă vă țin picioarele să urcați 366 de pași, începeți cu o priveliște de 360 ​​de grade de deasupra centrului din Bruges, stând lângă clopotele cu ceas din partea de sus a Belfortului și clopotnița orașului de pe Markt (piața centrală). Apoi, îndreptați-vă spre Burg, a doua piață principală și cea mai frumoasă din Bruges, pentru a admira clădirile istorice. Stadhuis  este una dintre cele mai frumoase primării din Belgia. Are originea secolului al XIV-lea – deși a primit un design neo-gotic atât în ​​interior cât și în exterior. Bazilica Sfântului Sânge cu dublul etaj are o capelă din secolul al XII-lea mai jos și o biserică neo-gotică fabulos ornamentată deasupra, unde puteți vedea uneori pelerini sărutând urna care conține sfântă relicvă.

Bruges

Părăsește Burgul prin pasajul numit Blinde-Ezelstraat pentru a ajunge la vechea piață de pește – Vismarkt – și petrece un timp rătăcind în jurul acestui loc pitoresc de pe cotul unui canal. Rozenhoedkaai oferă una dintre cele mai faimoase vederi ale orașului, cu Belfortul reflectat în apă. Dacă doriți să faceți o excursie pe canal (30 de minute), acesta este un loc bun pentru a prinde o barcă.

Bruges

Puteți menține tema pe apă savurând un delicios prânz la Fishbar De Gouden Karpel; – o platformă de pescuit cu mese. Încercați stridii, midii, salate de fructe de mare și peștele zilei.

Groeningemuseum  poate fi mic, dar este o bijuterie și conține colecția de artă principală a orașului Bruges, inclusiv lucrări luminoase ale originilor flamande din secolul al XV-lea (Jan van Eyck, Hans Memling, Dirk Bouts). După aceea, traversați mica pasarelă Bonifacius pentru a ajunge la Onze-Lieve-Vrouwekerk, cea mai interesantă biserică din Bruges. Conține o Madonna și Copilul de Michelangelo, donată în 1514 – dovezi vii ale puternicelor legături comerciale internaționale ale orașului Bruges.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase locuri în care să călătorești în Filipine
Bruges

Începeți seara cu o băutură la „Brugs Beertje” cunoscut ca cel mai celebru pub al orașului, cu 300 de beri belgiene din care să alegeți. Apoi, pentru cină, încercați meniul strălucitor de la Bonte B. Bernard Bonte este bucătar chef din noua generație de bucătari de seamă care duc bucătăria flamandă la noi culmi. Restaurantul, într-o casă veche de primărie, este elegant și spațios, cu un design elegant și simplu, cu podele din lemn – suprafața perfectă pentru complexitatea subtilă a felurilor de mâncare servite: sparanghel și creveți maronii Zeebrugge; trufa linguine cu ciuperci de fag; tort de ciocolată topită cu sorbet de iaurt și caramel. Pentru o ieșire de noapte, încercați barul elegant și confortabil Groot Vlaenderen.

Bruges

Începeți ziua următoare la Gruuthusemuseum recent redeschis, care se află lângă Onze-Lieve-Vrouwekerk pe care l-ați văzut ieri; este o casă de comori a mobilierului, decorațiunilor și artelor și meșteșugurilor care evocă viu bogăția trecută a Bruges.

Dacă prindeți o zi răcoroasă, încălziți-vă cu o ciocolată fierbinte la ceainăria De Proeverie, unde vi se oferă o ceașcă de lapte fierbinte în care amestecați o grămadă de ciocolată făcută manual la Chocolaterie Sukerbuyc.

Apoi, mergeți la Sint-Janshospitaal; intrarea este vizavi de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Un spital a stat pe acest loc între 1150 și 1976 și o istorie a activității sale este prezentată în sălile sale medievale. Ceea ce face cu adevărat excepțional acest muzeu este faptul că Hans Memling a pictat șase lucrări rafinate pentru capela spitalului din secolul al XV-lea – și le puteți vedea chiar aici.

Veți dori să petreceți după-amiaza în estul Bruges, așa că începeți să mergeți în această direcție de-a lungul frumoaselor canale de pe Dijver, Steenhouwersdijk și Groenerei pentru a ajunge la Langestraat, probabil întrând în unele dintre magazinele intrigante de pe Hoogstraat, cum ar fi Djamil Zenasni (tapițerie și interior design), Abbeloos Antiques, Madam Mim (haine și mobilier vintage) și lenjerie Waxx.

CITEȘTE ȘI:
Top 4 cele mai bune insule grecești pentru familii + Sfaturi de vacanță

Pranzul este perfect la Le Lion Belge, unde veți găsi mâncăruri de la rundstoofvlees (tocană de vită) până la gehaktbroodje.

Continuați dupa-amiaza cu  Eastern Bruges care este celebru pentru atmostefra liniștită – un loc minunat pentru a rătăci fără o țintă anume. Începeți cu o plimbare spre Kruispoort, una dintre puținele porți ale orașului medieval încă în picioare, apoi îndreptați-vă spre nord de-a lungul canalului pentru a vedea colecția de mori de vânt istorice. Acum întoarceți-vă spre vest pentru a vizita Adornesdomein, cu Capela Ierusalimului splendid, evocând locurile de pelerinaj din Țara Sfântă. În apropiere se află și Kantcentrum, care se concentrează pe unul dintre cele mai faimoase produse artizanale din Bruges și excelentul muzeu popular, Volkskundemuseum.

Dacă este deschisă, intrați în Sint-Annakerk (Sint-Annaplein, o frumoasă biserică barocă, în timp ce vă îndreptați spre centrul orașului.

Mergeți seara la un aperitiv la Café Rose Red înainte de a vă bucura de unele dintre cele mai bune preparate francezo-belgiene – inclusiv sashimi de biban de mare, creveți maronii din Marea Nordului și obraji de porc – la Bruges la Assiette Blanche. Mâncarea este servită într-o sală de mese lustruită, asemănătoare, cu banchete confortabile și scaune moderne tapitate, înconjurată de panouri din lemn și de portretele fotografice în formă de poster pentru vedete ale cinematografiei. Apoi, vă puteți încheia ziua cu o bere într-o pivniță din secolul al XIII-lea de la Le Trappiste.

Prețuri bilete de avion către Bruxelles

Cazări Bruges