Trei zile în Munchen este o bună perioadă de timp pentru a vedea acest oraș frumos și interesant din Bavaria, Germania. Este cel de-al doilea oraș ca mărime din Germania, după Berlin și aveți cu siguranță ce vizita într-un citybreak de 3 zile.

Puteți vedea frumoasa Marienplatz din centrul orașului, faceți o excursie în tabăra de concentrare Dachau din apropiere și puteți vizita stadionul uneia dintre cele mai mari echipe de fotbal din lume Bayern Munchen, pe Allianz Arena.

Acest itinerar de 3 zile din Munchen vă va permite să cunoașteți cele mai bune locuri de vizitat din oraș, unde ar trebui să stați, cele mai bune locuri unde puteți mânca și multe altele!

Indiferent dacă sunteți la Munchen timp de 3 zile sau mai mult, trebuie să vizitați acest oraș într-una dintre călătoriile voastre prin Germania!

Câteva dintre cele mai bune lucruri de făcut în Munchen:

3 zile în Munchen ar trebui să vă ofere suficient timp pentru a vedea tot ce are de oferit orașul. Dacă puteți adăuga o zi în plus la șederea voastră în Munchen, este minunat. În caz contrar, 3 zile ar trebui să fie suficiente.

Unul dintre lucrurile pe care le recomandăm este să vă achiziționați un City Pass din Munchen.

Cardul vă oferă acces gratuit la o serie de atracții de top din München. De asemenea, vă oferă transport public gratuit pentru întreaga zonă interioară.

City Pass-ul vă va face timpul la München mai ieftin și mai ușor de gestionat!

Grădina Engleză

Grădina engleză este fără îndoială unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Munchen. Această grădină se desfășoară chiar în centrul orașului și există destul de multe lucruri de făcut aici.

Puteți face un lucru normal atunci când vizitați grădini, să vă plimbați sau pur și simplu, să petreceți o oră sau două de relaxare în frumusețea grădinii. Cu toate acestea, puteți face mai mult decât atât în ​​Grădina Engleză.

În grădină curge un curent artificial. Puteți face surfing de-a lungul râului sau puteți să faceți sărituri în apă. Este multă distracție și un mod minunat de a vă răcori într-o zi caldă!

Există, de asemenea, o grădină mare unde se bea bere, care este un alt loc pe care trebuie să-l vizitați. Grădinile cu bere sunt populare în această parte a lumii și aceasta este una dintre cele mai bune pe care le poți vizita în oraș!

Tabăra de concentrare Dachau

Este ciudat să punem tabăra de concentrare Dachau ca unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face la Munchen, dar este important să vizitați tabăra pentru a înțelege ce s-a întâmplat acolo.

Dachau a fost cel mai vechi lagăr de concentrare folosit de naziști în timpul dominației lor din Germania. Este oribil ce s-a întâmplat acolo dar cel mai bine este să vizitezi în loc să ți se povestească.

Tabăra explica ce s-a întâmplat în lagăr și cum au ajuns naziștii la putere. Poți petrece ore bune plimbându-te în jurul taberei citind și vizionând toate exponatele.

Este important să ne amintim ce s-a întâmplat în trecut, pentru a ne asigura că nu se va mai repeta. Numai din acest motiv, Dachau este un loc pe care trebuie să îl vizitezi când ajungi la Munchen.

CITEȘTE ȘI:
Cum să călătorești "on a budget" în Barcelona

Marienplatz

Marienplatz este un pătrat chiar în inima Munchenului plin de clădiri magnifice. Numele său este derivat din Mariensäule, o coloană mariană care a fost ridicată în 1638 pentru a sărbători sfârșitul ocupației suedeze.

Coloana este chiar în mijlocul pătratului și are o statuie a Fecioarei Maria în vârf. De asemenea, primăria și Frauenkirche sunt alte două clădiri notabile din piață. Arhitectura amândurora este fabuloasă și te va face să ramâi în zonă ore întregi!

Dacă vă plac cumpărăturile, există o mulțime de magazine pe aici. Există, de asemenea, mai multe restaurante bavareze și un Brauhaus sau două de văzut!

Dacă decideți să vizitați Munchenul în perioada de pregătire a Crăciunului, Marienplatz este locul în care se află o mulțime de piețe de Crăciun. O mare parte din cealaltă piață din jurul orașului va avea de asemenea, piețe similare.

Itinerariul din Munchen – ziua 1

Tur de mers gratuit

Unul dintre cele mai bune moduri de a vedea un oraș la prima vizită este fie să te plimbi pe unde te simți atras, fie să mergi într-un tur gratuit. Ambele sunt o variantă foarte bună.

Tururile pe jos vă permit să ajungeți la inima unui oraș și să aflați unde se află totul. Poți face asta singur, îți lipsește însă expertiza pe care o aduce un ghid turistic.

Ghidul vă poate face o incursiune în istoria Munchenului, pe care de unii singuri o veți descoperi mai greu. Adesea, veți afla despre cele mai bune locuri din oraș, cum ar fi unde să mâncați și unde să luați o cafea.

O mulțime de pensiuni oferă un tur gratuit, așa că consultați unitatea de cazare pentru a vedea ce găsiți. Dacă nu, aveți întotdeauna opțiunea de a plăti unul. Deși poate părea o cheltuială inutilă, cred că merită să aflați mai multe despre trecutul fascinant al Munchenului!

Grădina engleză

Grădina engleză este obligatoriu de vizitat când ajungi la Munchen. Este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume și un loc frumos și perfect pentru explorare.

Partea foarte interesantă a grădinii este râul artificial care curge prin grădină. Este o idee ingenioasă și vă oferă o experiență interesantă. Puteți naviga, de asemenea, pe râu, ceea ce nu e un lucru tocmai obișnuit de făcut într-un parc.  

Există o mulțime de locuri unde vă puteți relaxa și pe unde puteți rătăci în liniște. Acest lucru îl face un loc atât de grozav de vizitat. Există, de asemenea, o grădină de bere în grădină, care merită vizitată dacă vreți să trăiți experiențe bavareze!

Olympiapark

Olympiapark este un parc olimpic care a fost construit pentru Jocurile Olimpice de vară din 1972. Se află în cartierul Oberwiesenfeld din Munchen. Pentru a ajunge acolo, puteți să mergeți cu metroul ori pe jos, însă fiind plimbare lungă, este recomandat să luați metroul.

Olympiapark

Parcul este gigantic! Ați putea să vă plimbați timp de o oră și să vedeți totul. Vizitarea stadionului este o necesitate, deoarece este o piesă de arhitectură uimitoare.

Pentru a avea o panoramă cât mai bună, ar trebui să urcați pe dealul Olympiaberg. Priveliștea de pe deal este minunată și vă oferă o perspectivă strălucitoare a stadionului, parcului și Munchenului în sine.

Parcul este adesea folosit pentru evenimente culturale și sportive, precum și pentru numeroase festivaluri.

CITEȘTE ȘI:
Destinație de toamnă? Simplu: Munchen!

Itinerariul din Munchen – ziua 2

Palatul Nymphenburg

Palatul Nymphenburg este un palat baroc situat chiar în afara Munchenului. A fost principala reședință de vară a foștilor conducători ai Bavariei, Casa Wittelsbach.

Palatul ocupă o zonă gigantică și este o priveliște impresionantă. Este o clădire frumoasă și modul în care este amenajat este la fel de uluitor.

Palatul Nymphenburg

Va trebui să plătiți pentru a intra. Dacă doriți să vedeți totul, inclusiv să intrați în palat, biletele costă 9 €. În timp ce puteți plăti 4,50 € pentru a intra pe teren și pentru a vă plimba un pic.

Palatul este similar cu Palatul Schonbrunn din Viena. Dacă sunteți familiarizați cu acel palat, atunci o vizită la Palatul Nymphenburg va fi chiar ceea ce vă trebuie.

Viktualienmarkt

Viktualienmarkt este principala piață alimentară în aer liber din Munchen. Este situat aproape de Marienplatz, ceea ce îl face un loc ideal de explorat în timp ce vă aflați în centrul orașului.

Viktualienmarkt

Există o gamă largă de mâncare din care să alegeți în timpul unui tur prin piață. Sunt standuri care vând fructe și legume, cârnați și o mulțime de covrigi! Există, de asemenea, mai multe cafenele în zonă.

Este plăcut să vă plimbați și să vedeți ce mâncare puteți cumpăra, precum și să gustați câteva dintre delicatesele locale bavareze. Există zone Biergarten sub castani, care sunt locuri perfecte pentru a savura niște bere și acele delicatese locale!

O altă opțiune este să rezervați un tur culinar, care va duce la toate cele mai bune locuri din orașul vechi din Munchen și vă va permite să cunoașteți istoria din spatele unor produse alimentare pe care le veți încerca!

Cartierul Muzeului

Cartierul Muzeului este un spațiu care conține cinci muzee. Cunoscute și sub numele de Kunstareal, muzeele din pătrat se concentrează fiecare pe o perioadă specifică de artă.

Alte Pinakothek detaliază arta din secolul 14 până în XVII. Neue Pinakothek are piese din perioada impresionistă și are și câteva tablouri Van Gogh! Pinakothek der Moderne este despre arta modernă, după cum sugerează și numele. Cele două muzee rămase sunt Glyptothek și Colecția de stat de Antichități, care dețin opere de artă și piese din perioada romană și greacă.

Aveți două opțiuni atunci când vizitați cartierul muzeelor. Puteți cumpăra un bilet combinat care vă permite să vedeți toate cele cinci muzee sau puteți plăti pentru a vedea muzeele care vă interesează.

În funcție de cât timp aveți, este posibil să nu fie posibil să vedeți toate muzeele, așa că este mai bine să alegeți în schimb ce muzee doriți să vedeți.

Itinerariul din Munchen – ziua 3

Turul celui de-al 3-lea Reich

Una dintre părțile întunecate ale Munchenului este că orașul a jucat un rol cheie în ascensiunea lui Hitler și a naziștilor la putere. Hitler a ajuns în oraș în 1913, în vârstă de 24 de ani, după ce nu a devenit artist la Viena.

După încheierea Primului Război Mondial, partidul nazist a dezvoltat încet o bază de putere în oraș, ceea ce a dus la puterea eșuată de la Munchen în 1923 și la închisoarea lui Hitler. Orașul este și locul unde s-a format infamul SS.

Cu toate aceste locuri din oraș, este copleșitor să le vizitezi și să înțelegi semnificația celor întâmplate. Rezervați un tur pe jos care vă va duce în toate aceste locuri.

CITEȘTE ȘI:
Istanbul, orașul cu 1000 de moschei

Ghizii vor putea să vă ofere toate detaliile despre cele întâmplate aici și modul în care naziștii au reușit să vină la putere.

Tabăra de concentrare Dachau

Dachau este unul dintre cele mai umilitoare locuri pe care pot exista. Este posibil să nu aibă aceeași putere ca Auschwitz, dar ceea ce s-a întâmplat acolo este foarte greu de crezut.

Dachau este situat în afara Munchenului. Va trebui să urcați S2 în direcția Dachau / Petershausen până ajungeți la Dachau Bahnhof. De acolo, luați autobuzul 726 către „Saubachsiedlung” până la intrarea în situl memorial („KZ-Gedenkstätte”).

Intrarea este gratuită, cu toate acestea, aveți opțiunea de a plăti un tur. Aceasta poate fi o idee bună dacă doriți să aflați mai multe despre ce s-a întâmplat, deoarece ghizii au o mulțime de cunoștințe aprofundate despre atrocitățile care au avut loc la Dachau.

Plimbarea în jurul taberei este o experiență cruntă. Doar să te gândești la ce s-a întâmplat și că mergi pe acolo este foarte profund.

Chiar dacă nu sunteți pasionat de istorie, o vizită la Dachau este ceea ce toată lumea ar trebui să facă când vine la Munchen!

Allianz Arena

Allianz Arena este stadionul echipei Bayern Munchen, una dintre cele mai de succes echipe de fotbal din lume. Chiar dacă nu sunteți fan al fotbalului, vă recomandăm în continuare să vizitați arena, deoarece Bayern este legat inexorabil de cultura bavareză și de München.

Scenariul ideal ar fi să mergeți chiar la un meci al echipei pe stadion.

Un alt lucru pe care ar trebui să îl faceți este să vizitați muzeul clubului. Costă 12 euro intrarea dar merită toți banii.

Alte locuri de vizitat în Munchen

După cum vă puteți imagina, există o mulțime de locuri de văzut în Munchen, precum și multe altele în afara orașului. Dacă sunteți în oraș mai mult de 3 zile, iată alte câteva dintre cele mai bune excursii de la Munchen.

Castelul Neuschwanstein – Acesta este castelul care ar fi inspirat celebrul castel Disney. Se află în mediul rural bavarez și a fost casa lui Ludwig al II-lea. Este un loc uimitor de vizitat, mai ales dacă stai mai mult în oraș. Faceți clic aici pentru a vă rezerva turul!

Zugspitze – Zugspitze este punctul cel mai înalt din Germania și nu departe de Munchen. Este un loc spectaculos, dar provocator până în vârf, cu toate acestea, puteți merge cu o telecabină până în vârf. O altă opțiune este să-l vizitați ca parte a unui tur care vă va ajuta să ajungeți la vârf! Faceți clic aici pentru a vă rezerva turul!

Oktoberfest Experience – Este foarte greu să găsești bilete la Oktoberfest în preajma evenimentului. Cu toate acestea, puteți rezerva un tur și beneficiați de un loc la festival. Acest lucru merită făcut dacă doriți să experimentați atmosfera festivalului! Faceți clic aici pentru a vă rezerva un tur Oktoberfest!

Caută zboruri către Munchen

Caută cazare în Munchen