Italia mereu seducătoare! Cele mai frumoase locuri care merită vizitate măcar o dată în viață!

Puține locuri din lume pot pretinde că sunt atât de bogate de artă, arhitectură, muzică și mâncare – sau o gamă atât de intensă de frumusețe naturală, de la munți aglomerați la dealuri verzi până la coaste de o frumusețe seducătoare. Nicio listă de „cele mai bune” sau „topuri” din mii de posibilități nu ar putea fi definitivă. Așadar, luați în considerare aceste recomandări dar lăsați lista deschisă pentru că ea poate fi completată oricând!

Ținutul Chianti

A large green field with trees in the background

Description automatically generated

Da, este unul dintre cele mai populare locuri din țară ideal pentru o plimbare de după-amiază: de-a lungul drumurilor șerpuite, străbătând dealurile verzi și câmpurile aurii punctate ca într-o pictură în ulei cu lanuri de floarea soarelui. Este partea cea mai iubită a Toscanei.

Positano, Campania

A large body of water with a city in the background

Description automatically generated

Datorită faimosului hotel Le Sirenuse și a unei locații de top pe coasta Amalfi, Positano este cu ușurință unul dintre cele mai faimoase orașe de coastă din Italia. Imaginea de ansamblu a orașului este greu de descris, poate doar marii poeți pot alătura cuvintele perfecte care să descrie frumusețea acestui loc.

Prețuri bilete de avion către Napoli

Cazări în Positano

Booking.com

Fonte Gaia, Siena

A bridge leading to a building

Description automatically generated

Această fântână impresionantă este o atracție a Toscanei este în centrul pieței del Campo, piața principală și locul unde se desfășoară faimoasa cursă de cai din Siena, Il Palio. Siena în sine este plină de arhitectură-ca-artă – făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO ca „întruchipare a unui oraș medieval”.

Manarola, Cinque Terre

A boat is docked next to a body of water

Description automatically generated

Aceste cinci orașe de pe litoral – care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO „Cinque Terre” – au avut de suferit în timpul alunecărilor de noroi din 2011. Dar spiritul italian este viu și de-a lungul acestei părți de coastă fermecătoare de 10 mile – satele au revenit la viață, calea de mers care le leagă a fost restaurată, iar vânătoarea pentru cele mai bune spaghete all vongole a revenit în cotidian.

CITEȘTE ȘI:
Top 20 Lucruri de văzut și de făcut în Veneția (Italia)

Venetia la amurg

A small boat in a body of water with a city in the background

Description automatically generated

Prețuri bilete de avion către Veneția

Cazări în Veneția

Booking.com

Galleria Vittorio Emanuele II, Milano

A tall glass building

Description automatically generated

Modă, stil, arhitectură excelentă, o mâncare excelentă și o atmosferă glam pe care doar în Milano o le poți vedea ori simți. Chiar și centrele comerciale, precum Galleria Vittorio Emanuele II sunt de o eleganță rafinată.

Prețuri bilete de avion către Milano

Cazări în Milano

Booking.com

Capri

A large body of water with a mountain in the background

Description automatically generated

După reputație, Capri este cea mai strălucitoare insulă a Italiei – de o frumusețe dramatică, precum o actriță aleasă de Fellini care îmbătrânește cu grație. De la icoanele roci Faraglioni așezate în Mediterana azurie până la parfumul nenumăratelor flori ale insulei, este o suprasarcină aproape senzorială.

Prețuri bilete de avion către Napoli

Cazări în Capri

Booking.com

Insula Burano, Veneția

A building with a store on the corner of a street

Description automatically generated

O plimbare pe străzile pietruite din această insulă diminutivă din afara Veneției – cunoscută unele dintre cele mai frumoase dantele din lume – este ca și cum ai păși într-un basm plin de bomboane colorate, dulci și aromate.