3 zile în Geneva? Iată cum poți să-ți umpli timpul în cel mai cool mod!

Geneva a fost clasată printre cele mai populare destinații de vizitat în 2019, deci în 2020 e o variantă la fel de bună. Geneva este surprinzătoare, strălucitoare și perfectă pentru un city break, pentru cumpărători, culturalizare și în special pentru iubitori de natură.

Geneva oferă o diversitate de experiențe de neuitat într-un cadru natural unic. De pe țărmurile celui mai mare lac din Europa de Vest în doar o oră ajungi la poalele Mont-Blanc, cel mai înalt vârf al continentului. Vrei să schiezi dimineața și să faci cumpărături după-amiaza? Nici o problema! Orice este posibil aici!

Cu priveliștile sale uluitoare, Geneva vă va uimi din nou! De la faimosul Jet d’Eau (cea mai înaltă fântână arteziana) cu apă la 140 de metri deasupra lacului Geneva, până la peisajul pitoresc și cărările sale viticole, bucurați-vă de peisajul său divers și fermecător.

Fie că este vorba despre o călătorie în inima legendarului loc de naștere a ceasurilor fine, de a savura deliciile mesei în restaurantele de top, Geneva pur și simplu vă poate oferi totul! Asigurați-vă că trăiți o experiență minunată la Geneva!

Fântâna Jet de la Geneva este simbolul orașului de la crearea versiunii sale decorative în 1891. Poate că nu știți, dar inițial nu a fost gândită ca o atracție turistică.

Era de fapt o soluție la o problemă tehnică! Prima versiune, înaltă de 30 m, a acționat ca o supapă de siguranță pentru o instalație de apă situată în oraș.

Versiunea actuală, care datează din anii 1950, are 140m înălțime. În fiecare secundă, peste 500 de litri de apă sunt expulzați cu o viteză de 200 km / h. În fiecare moment, 7 tone de apă formează acest magnific jet de apă!

Situat pe Jetée des Eaux Vives (jetul de apă Eaux Vives), jetul de apă este în prezent o atracție turistică de neuitat la Geneva.

CITEȘTE ȘI:
Topul celor mai bune cofetării din Atena

Catedrala Sfântul Petru din Geneva

În centrul orașului vechi, puteți găsi Catedrala Sf. Petru din Geneva („Cathédrale Saint-Pierre de Genève”). Construită pentru ritul catolic, a devenit apoi un lăcaș de cult protestant în 1535.

Dacă nu ai văzut niciodată o biserică protestantă, poți fi surprins o dată pentru ce vei vedea în interior cât și pentru exteriorul său. Conform codurilor spirituale calviniste, interiorul este extrem de simplu: toate ornamentele și semnele opulenței au fost eliminate.

Promenada Treille

A view of a lush green field

Description automatically generated

Promenada Treille („Promenada de la Treille”) este situată la marginea orașului vechi, nu departe de primărie. Pe lângă faptul că este cel mai vechi din Geneva, este cunoscut mai ales pentru cele 2 curiozități ale sale:

Pe această promenadă puteți găsi cea mai lungă bancă de lemn din lume: 120m!

Aici se află și „castanul oficial de la Geneva” (le „marronnier officiel” în franceză). În fiecare an, prima sa frunză anunță sosirea primăverii la Geneva.

Grădinile englezești și ceasul de flori

Datorită apropierii de Lacul Geneva și a numeroaselor sale zone umbrite, Jardin Anglais („Grădina engleză”, literalmente) este o grădină publică populară pentru turiști și localnici. Indiferent dacă doriți să vă odihniți câteva minute sau să faceți o scurtă plimbare lângă lac, este un lucru obligatoriu când vizitați Geneva.

În această grădină, puteți găsi, de asemenea, faimosul ceas de flori („Horloge Fleurie”). Locul clasic de selfie al lui Geveva este, cu Jetachau, unul dintre cele mai fotografiate locuri din Geneva! Acesta comemorează într-un mod original tradiția de ceasornicărie a orașului.

A close up of a flower garden

Description automatically generated

În Jardin Anglais, veți găsi și Monumentul Național („Monument National”), care comemorează atașarea Genevei la Elveția în 1814. La capătul nord-vestic al parcului, puteți traversa podul Mont-Blanc, care traversează Lacul Geneva.

Parc de La Grange și Parc des Eaux-Vives

Aceste două parcuri sunt situate pe malurile lacului Geneva, pe Quai Gustave-Ador (malul stâng), la mai puțin de 10 minute de mers pe jos de la Jetau.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune locuri de vizitat în Europa în timpul iernii

Acestea sunt cele mai frumoase 2 grădini publice din Geneva. Un alt mare avantaj: chiar și în mijlocul verii, nu sunt niciodată aglomerate!

Parc de la Grange, cel mai mare din oraș, are câteva atracții foarte frumoase:

Grădina sa de trandafiri, cea mai mare din Geneva, este cu acces deschis.

Un alt punct de atracție: este posibil să organizezi un picnic, în parc existând inclusiv locuri special amenajate cu grătare.  Există, de asemenea, un loc de joacă pentru copii și o piscină. Perfect pentru o ieșire în familie!

Parc de Eaux Vives, unde se află excelentul restaurant hotel des Eaux-Vives, merită vizitat. Este foarte bine amenajat, are o peluză mare și multe conifere mari pentru a vă bucura de natură.

Paturile de flori sunt foarte bine întreținute și există chiar și un loc cu o cascadă!

Palatul Națiunilor Unite

Palatul Națiunilor („Palais des Nations”), o clădire superbă de la începutul secolului XX, este sediul Națiunilor Unite la Geneva.

Considerat unul dintre cele mai importante centre diplomatice din lume, este, de asemenea, gazda multor instituții politice, economice și științifice internaționale.

Puteți alege unul dintre tururile ghidate:

  • Vizită la Palatul Națiunilor Unite: Ideal dacă doriți să aflați mai multe despre activitățile ONU
  • Istoria Palatului Națiunilor Unite: orientată către artă și arhitectură, acest tur ghidat vă permite să descoperiți istoria acestei clădiri emblematice.
  • Istoria ONU: Pe lângă vizitarea Palatului Națiunilor Unite, vei vizita și Muzeul Ligii Națiunilor, care prezintă istoria ONU prin documente de arhivă.
  • Vizită ghidată în Parcul Ariana: Aflați mai multe despre istoria și gestionarea parcului de 45 de hectare din jurul Palatului Națiunilor Unite. Vizită posibilă din aprilie până în septembrie.

Sculptura scaunului cu 3 picioare

An empty road in the city

Description automatically generated

Sculptura scaunului rupt, un scaun gigant din lemn de 12 metri înălțime, cu un picior rupt, se află lângă sediul Națiunilor Unite din Piața Națiunilor.

CITEȘTE ȘI:
Ce să faci în Chiang Mai

Sponsorizat de Handicap International, a fost plasat în fața Palais des Nation de la Geneva în 1997 și simbolizează lupta împotriva utilizării de mine antipersoană.

Muzeele din Geneva

Toate aceste muzee de mai jos sunt gratuite cu permisul Geneva.

CERN Particle Univers: O expoziție excelentă despre originea universului și fizica particulelor și nu este nevoie să fii inginer fizic pentru a aprecia exponatele! Este în afara centrului orașului Geneva, dar ușor accesibil cu autobuzul numărul 18. În plus, este gratuit pentru toată lumea.

CERN Microcosmos: În timp ce vă aflați la CERN, aruncați o privire la a doua expoziție permanentă! De asemenea gratuit.

La Cité du Temps (Orașul timpului): un mic muzeu, un spațiu expozițional și un restaurant, incluzând o colecție de ceasuri Swatch care prezintă evoluția designului de peste 30 de ani. Situat în mijlocul Rhône-ului.

Muzeul Patek Philippe: După cum știți, Geneva este unul dintre cele mai importante locuri în ceea ce privește ceasurile de lux și acest muzeu este un omagiu fin pentru know-how-ul producătorilor de ceasuri elvețieni.

Muzeul de Artă și Istorie: Situat în inima orașului vechi, aproape de Place Bourg-de-Four, este cel mai mare muzeu din Geneva. Expoziția permanentă este gratuită pentru toată lumea.

Muzeul Ariana: Este muzeul de ceramică și sticlă, poate să nu pară atât de interesant la prima vedere, dar arhitectura interioară merită măcar o privire. Este aproape de Palais des Nations.

Biserica rusă din Geneva: Această biserică ortodoxă nu se referă strict la muzeu, dar merită să fie inclusă în această listă, măcar pentru arhitectura remarcabilă, neortodoxă.

Faceți o croazieră pe Lacul Geneva

A small boat in a large body of water

Description automatically generated

Există multe croaziere tematice pe Lacul Geneva. Iată câteva dintre ele:

  • Croaziera „Geneva Tour”, pentru a vizita țărmurile Geneva în 1 oră
  • Croaziera de seară: o masă bună și o plimbare pe Lacul Geneva. Ce altceva ai putea cere?
  • Numeroase croaziere pentru a vizita împrejurimile Geneva, precum Nyon, Yvoire, Lausanne sau podgoriile de pe malul lacului.
  • Croaziera pe Rhone: De la Geneva, este posibil să faceți și o mini croazieră pe Rhone, până la Verbois.

De asemenea, este posibil să închiriați bărci private (inclusiv un pilot) pentru o escapadă de familie sau romantică pe Lacul Geneva.

Prețuri bilete de avion către Geneva

Cazări în Geneva

Booking.com