Ai prins o ofertă la bilete de avion și ai 3 zile la dispoziție să te bucuri de frumusețile Berlinului? Atunci, îți dăm și noi o mână de ajutor cu o listă scurtă numai bună de împachetat și de luat în buzunar cu tine când te pornești în mica ta aventură de 3 zile în Berlin.

Berlinul este inima Germaniei, cu o istorie incredibil de turbulentă, bulevarde cochete care îți dă un ritm cardiac alert și incitant. În trei zile la Berlin, ai suficient timp pentru a te bucura de vederea porții Brandenburg, de a face o plimbare de-a lungul celebrei strazi Unter der Linden, de a explora părțile rămase ale zidului Berlinului și a te bucura de verdeața la castelul Charlottenburg.

Poarta Brandenburg

Poarta Brandenburg este unul dintre cele mai cunoscute repere din Germania pe care, fără îndoială, doriți să le vedeți. Istoric, o poartă veche a orașului, Poarta Brandenburg a fost reconstruită în urmă cu aproximativ 250 de ani și încă se află în picioare și reprezintă un simbol al Berlinului.

Poarta Brandenburg

Faimos ca punct pentru evenimente istorice majore, este un loc minunat de vizitat atunci când vizitați Reichstag-ul care este aproape.

Cupola de sticlă a Reichstagului

Reichstagul nu este doar locația guvernului german, dar și una dintre cele mai impresionante cupole de sticlă din toată lumea! Deschis publicului, vă puteți îndrepta în interiorul cupolei și vă puteți bucura de clădirea (și priveliștile) incredibile de sus.

Reichstag

Asigurați-vă că vă rezervați biletele cu mult timp în avans, este necesară înregistrarea prealabilă pentru că, de obicei se vând foarte repede.

Catedrala din Berlin

Cocoțată pe Insula Muzeului, Catedrala din Berlin este un loc extraordinar și merită vizitat. Istoria măreață și arhitectura incredibilă sunt repere ale Berlinului.

CITEȘTE ȘI:
Malta, o destinație exotică
Catedrala din Berlin

Asigurați-vă că veți petrece ceva timp în Catedrala principală înainte de a merge la etaj pentru a afla mai multe despre criptele și istoria acestei clădiri incredibile.

Zoo Berlin

Mai mult decât o grădină zoologică, Grădina zoologică din Berlin ajută la educarea, colaborarea și menținerea programelor de reintroducere pentru unele dintre cele mai pe cale de dispariție din întreaga lume.

Grădina zoologică din Berlin

Puteți să aflați mai multe despre munca valoroasă pe care o realizează și programele de reproducere care ajută la susținerea animalelor pe cale de dispariție vizitând gradina zoologică.

Galeria East Side

Cunoscută ca memorialul internațional pentru libertate, această secțiune masivă a Zidului Berlinului a fost comandată, cu peste 100 de tablouri diferite ale artiștilor din întreaga lume, inclusiv cu participarea artistului Thierry Noir.

Galeria East Side

Faceți o plimbare pe lungimea de 1,3 km pentru a admira lucrările artiștilor, luați doar o pereche bună de pantofi de mers cu voi!

Insula Muzeului din Berlin

Nicio vizită la Berlin nu este completă fără o vizită a acestui loc intrat în patrimoniul mondial UNESCO. Mergeți spre insula care se află în mijlocul râului Spree pentru a vedea unele dintre cele mai bune muzee din lume.

Insula Muzeului din Berlin

Asigurați-vă că vizitați Muzeul Atles și Muzeul Bode pentru câteva artefacte incredibile. Încercați și un burger în zonă și nu veți regreta.

Memorialul Holocaustului

Vizitați Memorialul Holocaustului pentru a reflecta asupra greșelilor oribile ale istoriei. Eisenman a creat acest spațiu pentru ca vizitatorii să se simtă incomod și confuz într-un loc unde comanda nu poate fi găsită.

Memorialul Holocaustului

Deschis în urmă cu peste 10 ani, este un loc unde putem să reflectăm și să ne amintim de faptele teribile ale Holocaustului.

CITEȘTE ȘI:
Alsacia - drumul vinului

Palatul Charlottenburg

Oficial, cel mai mare palat din Berlin, Palatul Charlottenburg a fost construit inițial cu peste 300 de ani în urmă. La aproximativ 15-20 de minute de centrul plin de viață al Berlinului, palatul este un loc minunat unde poți să rătăcești, mai ales prin grădinile palatului.

Nu ratați Casa pentru ceai și Orangeria din grădinile palatului, acestea sunt cu adevărat spectaculoase.

Palatul Bellevue

Indiferent dacă veți vizita sau nu interiorul, Palatul Bellevue este o priveliște extraordinară în Berlin. Parcul Großer Tiergarten (cel mai mare și cel mai mare parc din Berlin) merită să-l iei puțin la picior.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie a fost cel mai renumit punct de trecere între Germania de Est și de Vest în timpul Zidului Berlinului. În prezent, punctul de control a fost reamenajat pentru a arăta cum a fost odată.

Checkpoint Charlie

Dacă doriți să vedeți clădirea originală, mergeți la Muzeul Aliat.

Încercați mâncarea nemțească și neapărat o bere nemțească

Unul dintre cele mai bune lucruri despre Berlin este amestecul variat și divers de delicii alimentare care se află în fiecare colț, puteți găsi literalmente orice fel de mâncare după propriile preferințe. Asigurați-vă că veți încerca ceva ce nu ați mai încercat până acum … spre exemplu mâncarea israeliană la deliciosul, Djimalaya. Asigurați-vă că încercați humus și falafel!

Catedrala franceză

Catedrala franceză este, probabil, una dintre cele mai frumoase clădiri din Berlin. Faceți o plimbare în jurul clădirii, oprindu-vă la masă în holurile subsolului. Majoritatea oamenilor nu își dau seama că Catedrala adăpostește și Muzeul Huguenot din turnul propriu-zis.

Mergeți la un spectacol la Konzert Haus

Dacă doriți să întâlniți o parte din cultura și arta de renume mondial a orașului, atunci asigurați-vă că veți intra în Konzert Haus, unde se află unele dintre cele mai bune balete, operă și teatru din lume. Biletele pot fi rezervate și online.

CITEȘTE ȘI:
Top 11 orașe cu cea mai ieftină mâncare stradală

Caută zboruri către Berlin

Caută cazare în Berlin