Orașul Bruxelles are trei roluri importante: este capitala Belgiei (zona istorică, respectiv orașul vechi care cuprinde și Parlamentul), sediu al UE (partea estică, care cuprinde piațetele Luxemburg și Schuman). Totodată, acest oraș este centrul numeroaselor companii, dintre care numai 1200 sunt americane. Majoritatea acestora au sediul central situat aproape de aeroport.

Bruxelles poate fi considerat cel mai cosmopolitan oraș de pe continentul european. Cea mai superbă promenadă pe care o poți face prin acest oraș, este să pornești dinspre Palatul Regal pe Rue Royale, traversând Place du Grand Sablon, și apoi spre Grand Place, în mai puțin de o oră. În acest loc nu trebuie să ratezi să mănânci ciocolată, considerată una dintre cele mai fine din lume. Găsești din plin aici ciocolaterii.

Cel mai apropiat aeroport este situat la 14 kilometri față de nordul centrului urban, Aeroportul Zaventem. Trenurile expres vin regulat la aeroport, între 6 și 12 noaptea, o dată la 15 minute, în stațiile: Gare du Midi, Gare Central and Gare du Nord. Drumul până în Bruxelles nu durează mai mult de 15 minute. Există și autobuze care merg spre oraș. Dacă luați un taxi veți plăti în jur de 30 de euro, iar drumul va dura 30 de minute.

În ceea ce privește limba care se vorbește aici, este un pic mai dificil. În partea sudică, respectiv în regiunea Valonia, se vorbește franceză, pe când în partea nordică, în regiunea Flandra, se vorbește olandeză.

Cine are în plan să viziteze și alte orașe europene, poate să ia un tren de mare viteză din Bruxelles, conectat cu destinațiile: Paris (1 ora și 30 minute), Amsterdam (2 ore 40 minute), Rotterdam (1 ora și 40 minute), Haga (2 ore), Cologne (2 ore 30 minute) și Düsseldorf (3 ore).

CITEȘTE ȘI:
O zi în Bruxelles: Itinerarul unei zile în Bruxelles

Caută zboruri către Bruxelles

Caută cazare în Bruxelles