Vizitarea Andaluziei este întotdeauna o opțiune bună. Artă, cultură, gastronomie, sport, o climă bună. Există o serie de lucruri pe care le puteți face și vedea în Andaluzia. Nu contează dacă este vară, iarnă, toamnă sau primăvară. Să fii turist în Andaluzia este o plăcere în orice moment al anului.

Iarna, Andaluzia are peisaje pline de contraste. Plajele cu nisip auriu de pe coasta sa lungă. Vârfurile albe ale Sierra Nevada. Munții verzi din multe dintre parcurile sale naturale. Și în fiecare colț, temperaturi pentru toate gusturile.

Dacă vă place frigul și sporturile de iarnă, vizitați Sierra Nevada. Dacă preferați temperaturile mai calde și sporturile acvatice, vizitați Marbella și întreaga Costa del Sol. Iar dacă vă plac munții și ploile, alegeți Grazalema ca destinație turistică de iarnă.

Vizitarea Andaluziei în timpul iernii vă permite să vă bucurați de festivaluri la fel de populare ca și carnavalurile. Festivalul din Cadiz este cel mai reputat. Aici, Fiesta de los Tosantos din noiembrie are multă tradiție. Iar în Jerez, fiesta Las Zambombas are loc în perioada Crăciunului.

Gastronomia de iarnă din Andaluzia este o altă atracție pentru mulți turiști. Puteți savura numeroase feluri de mâncare pregătite cu produse de sezon excelente. Sparanghel sălbatic, ciuperci, vânat, brânză, fenicul… Acum nu este nevoie să așteptați să vină sezonul pentru a consuma anumite alimente, dar s-a demonstrat că unele produse au un gust mai bun atunci când există anumite condiții climatice.

Programarea culturală este un alt motiv pentru a vizita Andaluzia în timpul iernii. Teatrele, sălile de expoziții, muzeele și spațiile de agrement organizează în fiecare sezon o serie de activități pentru întreaga familie.

Iată 18 motive pentru a vizita Andaluzia în timpul iernii.

1. Vremea extraordinară din Andaluzia

Primul și principalul motiv pentru a veni să vizitați Andaluzia este vremea frumoasă. Este de netăgăduit faptul că această regiune din sudul Spaniei a fost binecuvântată cu temperaturi calde pe tot parcursul anului. Cele peste 300 de zile de soare pe an atrag turiști și vizitatori din întreaga lume. Vremea îi face să se îndrăgostească de Andaluzia imediat ce ajung.

Temperatura medie este de aproximativ 11°/12° C în timpul iernii și de 30° C în timpul verii, ceea ce face posibilă bucuria de a te bucura de Andaluzia pe tot parcursul anului.

2. Bucătărie tradițională și specialități delicioase

Un alt motiv excelent pentru a vizita Andaluzia este, fără îndoială, gastronomia delicioasă a regiunii. Fiecare dintre cele opt provincii oferă experiențe senzoriale deosebite celor care doresc să încerce lucruri noi. Descoperiți felurile de mâncare tipice din fiecare dintre orașele și localitățile andaluze și lăsați-vă simțurile să experimenteze marea diversitate de arome și parfumuri care li se oferă. Ca să nu mai vorbim de faptul că Andaluzia dacă este plină de stele Michelin. Aici îi puteți găsi pe José Carlos García, Dani García, Ángel León, Kisko García, Abantal, La Costa și Restaurante Alejandro.

CITEȘTE ȘI:
Destinație de toamnă? Simplu: Munchen!

3. Comorile vinului: Vinuri fine și vinuri roșii

Dacă încă nu cunoașteți aceste vinuri, habar nu aveți ce ați pierdut. În Andaluzia se produc vinuri roșii de mare calitate. Acestea sunt din ce în ce mai solicitate nu doar în interiorul Spaniei, ci și pe piața internațională. Un exemplu este cazul Ronda, un loc unic în cadrul industriei vinicole spaniole. Vremea sa mai degrabă continentală și faptul că este înconjurată de diverse parcuri naționale fac din această mică regiune cu 21 de crame de tip boutique unul dintre certificatele de origine cu mai multă proiecție din toată Spania.

4. Natura exuberantă

Dacă sunteți pasionați de natură, vă recomandăm să vizitați Parcul Național Doñana. Acest parc este bine cunoscut ca loc de reproducere, de trecere și de iernat a peste 300 de specii de păsări. Lagunele sunt umplute de ploile de iarnă și numeroase specii merg în ele pentru a-și construi cuiburile. Devine o priveliște remarcabilă. În plus, în această perioadă a anului, ne putem bucura de câteva păsări de pradă, cum ar fi vulturul încălțat sau zmeul negru. Berzele umplu cerul nu doar al parcului, ci al întregii regiuni, iar în cuiburile lor, putem vedea puii lor nou-născuți.

5. Orașe și localități uimitoare

Andaluzia găzduiește orașe și localități magnifice, iar multe dintre ele au fost declarate de UNESCO ca fiind incluse în Patrimoniul Mondial. Odată ce ați vizitat câteva, veți vedea că fiecare dintre ele are propriile particularități. Monumentele impresionante, priveliștile spectaculoase și bunătatea de la fiecare colț vă vor face să vă simțiți bineveniți de îndată ce veți pune piciorul în Andaluzia.

6. Cultură și tradiții

Peștera, fenicienii, grecii, romanii, arabii, creștinii și convertiții au călcat pe pământurile din sudul Spaniei. Și în mersul său au forjat calea exprimării de sine: Flamenco.

Arta andaluză ar putea data botezul dumneavoastră doar cu două secole în urmă, după cum au ținut să precizeze unii experți. Dar cântecul, cântatul la chitară și dansul sunt mult mai mult decât sentimentele unui popor împrăștiat pe scară largă în întreaga lume și pe care nu a fost capabil să le producă decât în cadrul nostru fielatos flamingo.

7. Festivaluri

În Andaluzia se organizează petreceri mari. Săptămâna Paștelui, o sărbătoare foarte sărbătorită în sudul Spaniei, Târgul din aprilie din Sevilla, Târgul din Cordoba, Curțile din Cordoba, Festivalul Crucilor de Mai din Grenada, Pelerinajul de la El Rocío (Huelva), printre altele. De aceea, indiferent de destinație, vă veți bucura cu siguranță de o atmosferă bună, trăind în același timp o experiență unică, care vă va ajuta să vă creați amintiri frumoase despre obiceiurile și tradițiile andaluze.

8. Sporturi în fiecare colț

În timpul iernii, principalele sporturi sunt schiul și snowboardingul, iar locul perfect pentru a le practica este Sierra Nevada. Stațiunea de schi este situată la 33 km de orașul Grenada și de monumentele sale magnifice. Majoritatea celor 85 km de pârtii ale sale încep de la al doilea vârf ca înălțime din Sierra Nevada, Veleta. Stațiunea de schi Pradollano poate fi vizitată atât în weekend, cât și în timpul vacanțelor, datorită cantității de servicii pe care le oferă, pe lângă faptul că dispune de echipamente și facilități de cea mai bună calitate.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai sigure țări din Africa!

9. Acces ușor

Andaluzia este perfect conectată cu restul Spaniei și Europei. Puteți alege dacă doriți să călătoriți în Andaluzia cu mașina sau cu avionul, cu oricare dintre companiile aeriene low cost care operează pe aeroportul din Malaga și pe cel din Sevilla. Ai putea chiar să-ți împlinești visul de a trece pe un alt continent odată ce vei descoperi modalitățile simple și rapide de a ajunge în Maroc din Andaluzia.

10. Destinație ieftină

Andaluzia este un tărâm al culturii, al istoriei, al vacanțelor, al naturii și al mâncării foarte bune. Veți vizita de la monumente impresionante până la un mediu natural plin de contraste, veți trăi numai sărbători populare și veți gusta produse foarte gustoase. În Andaluzia vă puteți bucura de tot ceea ce vă oferă fără nici un început de buget resemnându-vă cu calitatea.

11. Terenuri de golf pentru toate gusturile

Andaluzia este comunitatea autonomă a Spaniei cu cele mai multe terenuri de golf pe teritoriul său, atât pentru experții și fanii profesioniști ai golfului, cât și pentru începători. Costa del Sol a fost supranumită Costa del Golf și găzduiește cele mai multe terenuri de golf din Andaluzia. Clima sa bună pe tot parcursul anului este un mare punct de atracție pentru iubitorii acestui sport.

12. O ofertă muzeală amplă și variată

Andaluzia are o ofertă muzeală largă și variată. În orașul Malaga, puteți vizita peste 30 de muzee numai în centrul istoric. Muzeul Picasso este cel mai renumit. Muzeul Pompidou este unul dintre cele mai recente. Acesta se află în noul Muelle Uno din Malaga, o zonă de agrement foarte populară printre localnici și turiști. Se remarcă, de asemenea, Muzeul Carmen Thyssen și Muzeul Vinului.

Alte muzee interesante din Andaluzia sunt Muzeul Bandolero și Muzeul Coridelor din Ronda, Muzeul Păpușilor din Cadiz, Muzeul Contemporan al Gravurii Spaniole din Marbella. Muzeul din Huelva, cu o sală dedicată arhitecturii, Museo de Huelva, cu săli dedicate arheologiei, artelor plastice și etnologiei, este un alt centru de interes cultural din Andaluzia.

Așadar, un alt motiv pentru care trebuie să vizitați Andaluzia în timpul verii este oferta muzeală foarte variată.

13. Film și teatru pentru întreaga familie

Să te bucuri de o proiecție de film sau de o piesă de teatru este un alt motiv pentru a vizita Andaluzia în timpul iernii. Andaluzia are încă numeroase cinematografe. În marile orașe și în orașele turistice de pe Costa Del Sol, acestea se află de obicei în centre comerciale. Dacă vă plac filmele mai puțin comerciale, mai alternative, există Festivalul de Film din Huelva în luna noiembrie.

CITEȘTE ȘI:
5 lucruri pe care sa le faci in Sicilia

Andaluzia are o programare teatrală interesantă în timpul iernii, în multe cazuri fiind puse în scenă și rescrise piese pentru copii și tineri. Teatrele includ Cervantes din Malaga, Gran Teatro din Huelva, Teatro Ciudad din Marbella, Lope de Vega și La Maestranza din Sevilla.

14. Parcuri de aventură

Să te bucuri de parcurile de aventură ca și copiii și cu copiii este un alt motiv pentru a vizita Andaluzia iarna. Selwo Aventuras din Estepona, Selwo Marina din Benalmádena, emblematicul Tivoli World tot din Benalmádena sau parcurile dedicate filmului și vestului sălbatic din Almería sunt suficiente opțiuni de vizitat în Andaluzia iarna.

15. Moștenire arhitecturală importantă

Să privești opere arhitecturale din diferite epoci din istoria umanității este un alt motiv bun pentru a vizita Andaluzia. Catedrale și biserici gotice, baroce și renascentiste. Palate arabe și romane, poduri, ziduri, castele și turnuri de pază… Andaluzia oferă un catalog imens de clădiri de interes istoric și artistic. Moștenirea sa arhitecturală are numeroase atracții turistice.

16. Situri arheologice de mare interes

Andaluzia a fost populată de diferite culturi de-a lungul istoriei sale. Urmele civilizațiilor antice sunt răspândite pe întreg teritoriul andaluz. Vechiul oraș roman Acinipo din Ronda. Baelo Claudio în orașul de coastă Tarifa din Cadiz. Orașul roman Itálica din municipiul sevillian Santiponce.

Vizitarea Andaluziei vă permite să faceți un tur al istoriei diferitelor civilizații. Puteți începe cu picturile rupestre, cum ar fi cele de la La Pileta din Malaga.

17. Artă și artizanat și produse locale

Un alt motiv pentru a vizita Andaluzia este acela de a cumpăra obiecte de artă și artizanat frumoase și originale, realizate din ceramică, piele, fibre vegetale, fier forjat, lemn… De asemenea, puteți cumpăra produse locale, cum ar fi uleiuri de măsline extravirgine din Jaén, Malaga sau Cordoba. Dacă vă plac vinurile locale, de ce nu încercați unele din Condado de Huelva, Malaga și Cadiz, pentru a numi doar câteva.

18. O primire călduroasă

Caracterul primitor al andaluzilor este un alt motiv pentru a vizita Andaluzia în orice perioadă a anului. Nu toți andaluzii sunt egali, dar toți îi primesc pe turiști într-un mod cald și ospitalier. Este ușor să te simți ca acasă în orice parte a Andaluziei.