În anumite cercuri, Benidorm este cunoscut doar prin reputația sa proastă; considerat prea turistic pentru unii și ironizat ca o junglă de beton. În ciuda renumelui său nefericit, Benidorm este un oraș care prezintă un farmec spaniol unic. Sunt atât de multe de descoperit în acest mare oraș dacă te îndepărtezi de principalele bulevarde turistice și privești puțin mai adânc. Unul dintre multele lucruri cu care Benidorm se mândrește este măiestria sa culinară și prezintă cele mai bune specialități ale sale de nu mai puțin de cinci ori pe an în cadrul unor evenimente culinare speciale.

În luna mai a acestui an, orașul a găzduit prima ediție a Benidorm Gourmet, care este programat să fie un alt eveniment anual pentru gurmanzi. Dacă vizitați orașul în luna iunie, ar trebui să vedeți Concursul Pinchas și Tapas, care durează șapte zile! Concursul implică o listă lungă de restaurante care se întrec în eforturile lor culinare pentru a câștiga râvnitul loc întâi.

Pinchas și Tapas

Dacă nu ați mai fost niciodată în Spania, s-ar putea să vă gândiți chiar acum „ce sunt pinchas și ce sunt tapas?”. Pinchas sunt porții mici de mâncare care sunt ținute împreună cu un băț de cocktail. În mod tradițional, pinchas ar fi putut fi compuse mai degrabă din pâine și carne, dar astăzi, cu valul de creativitate culinară care a venit odată cu secolul XXI, veți găsi cu siguranță o serie de alte ingrediente exotice. Pinchas reprezintă, fără îndoială, aperitivul perfect cu care să însoțești un pahar de vin.

Tapas oferă o întreagă lume de mâncăruri cu o mie de arome diferite. Acestea sunt mâncăruri sărate servite în porții mici, iar majoritatea barurilor tapas au o varietate enormă în ofertă. În Benidorm, zona cunoscută sub numele de Tapas Alley începe de la Balcón del Mediterráneo, în orașul vechi, și trece prin Calle Santo Domingo și Calle de Tomás Ortuño. Dacă intenționați să gustați din această mâncare delicioasă, ar trebui să începeți cu La Cava Aragonesa din Plaça de Constitució. Jambonii agățați de tavan vă vor atrage atenția și vă veți simți ca și cum ați intra în peștera lui Ali Baba. Luptați pentru a obține o masă afară sau așezați-vă pe un taburet la tejghea. Uitați-vă la panourile pe care sunt anunțate „tapas ale zilei” sau cereți sugestii chelnerului dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI:
13 idei pentru a mânca la prețuri mici în Milano

Înainte de a comanda tapas, este important să țineți cont de faptul că acestea sunt de împărțit și sunt servite rapid, așa că încercați să nu comandați prea multe deodată. Costul fiecăruia variază, dar veți plăti aproximativ 2 euro pe tapas, cu excepția cazului în care doriți șuncă, care este mai scumpă. De la patatas bravas cu maioneză aioli, la crochete, tortilla, ou prăjit cu foie gras sau sardine, alegerea largă se potrivește tuturor, inclusiv copiilor dumneavoastră.

Locuri clasice

Dacă tocmai ați mâncat niște tapas ca aperitiv, acum este momentul să căutați un restaurant. În Benidorm există o mulțime de astfel de localuri, unele dintre ele oferind priveliști uluitoare la mare sau la peisajele din jur. Pentru o priveliște minunată la ocean, verificați Son de Mar din Plaza del Torrejo, care este perfect pentru dependenții de paella. Oferă o mare varietate de tot felul de preparate, de la cele simple și tradiționale până la cele bogate și luxuriante cu homar. Puteți încheia masa cu o prăjitură de cartofi dulci sau cu o prăjitură San Blas (cu lămâie și migdale). Felurile de mâncare încep de la 10 euro, dar dacă comandați homar, nota de plată va fi, desigur, mai mare. Veți cheltui probabil în jur de 30 de euro de persoană.

Pe plaja Playa de Poniente, veți găsi un restaurant modern și curat, numit La Falúa. Este un pic mai scump, iar restaurantul în sine este mai formal, dar calitatea mâncării este excelentă. Au, de asemenea, meniuri fixe de la 29 la 46 de euro de persoană (minim 2 persoane) pentru o masă cu 3 feluri de mâncare, opțiunea mai scumpă incluzând o jumătate de sticlă de vin.

CITEȘTE ȘI:
Top 11 orașe cu cea mai ieftină mâncare stradală

Restaurantul Amigos, situat în orașul vechi, pe Calle La Palma, este, de asemenea, un must-try. În ciuda faimei sale, acesta este lipsit de pretenții și este renumit pentru două lucruri: frumoasa sa terasă pe acoperiș și petrecerile pe care le organizează pentru orice ocazie. Așadar, dacă sărbătoriți un eveniment aici, nu veți regreta. Specialitatea este meniul lor de fripturi, cu prețuri care variază între 20 și 40 de euro, în funcție de carnea pe care o comandați și de mărimea acesteia.

Viața de noapte din Benidorm

Un domeniu în cadrul căruia Benidorm strălucește cu adevărat este reprezentat de opțiunile sale eclectice de viață de noapte. Dacă vizitați orașul atunci când este programată o petrecere sau un spectacol, veți experimenta distracția din Benidorm în cea mai bună formă. Dacă vă plac spectacolele de cabaret, petreceți o noapte la Benidorm Palace, situat în Avenida Dr. Severo Ochoa. Vă puteți bucura de spectacol, plus o băutură gratuită, pentru 32 de euro de persoană. Ei oferă, de asemenea, opțiuni de luat masa, începând de la 52 € pe adult, cu un meniu pentru copii pentru 25 € până la 14 ani. Au meniuri vegetariene și fără gluten.

O altă opțiune distractivă pentru familie este spectacolul medieval Robin Hood Desafío de la Castelul Lionheart. Localul este situat la 20 de minute de centrul orașului, pe Camino Viejo de Altea. Puteți achiziționa un bilet combinat pentru doi adulți și un copil pentru 100 de euro sau bilete individuale pentru 50 de euro pe adult și 30 de euro pe copil, în funcție de locul în care vă așezați. Se servește un meniu complet, inclusiv băuturi și desert, iar spectacolul are elemente interactive.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune restaurante cu bufet suedez din Valencia și împrejurimi

Dacă vreți să vă simțiți ca în Anglia, mergeți pe Calle Gerona, în spatele Playa de Levante. Această zonă este cunoscută sub numele de zona engleză. Veți găsi un număr mare de baruri, cum ar fi foarte popularul Morgan Tavern. Acestea servesc cocktailuri frumoase și vă puteți bucura de un spectacol tribut. Morgan Tavern este cunoscut și sub numele de Neptune's în celebrul serial Benidorm. Prețul berii de aici este foarte ieftin (1,50 euro o halbă). Dacă noaptea se prelungește până în zori, vă puteți bucura de un mic dejun englezesc complet la Wooky Hollow, pe aceeași stradă. Dacă muriți de poftă de pește și cartofi prăjiți sau de un prânz de duminică, acesta este locul potrivit.

Bilete de avion către Alicante

Cazare în Benidorm

Ce să faci în Benidorm