Benidorm, leagănul gastronomic subestimat al regiunii Valencia. Destinație turistică preferată de conaționali și străini la cea mai mică rază de soare și un plan perfect pentru vară, orașul din Alicante a progresat în ultimii ani spre o excelență gastronomică care se reflectă în următoarele restaurante.
Este, de asemenea, un loc de pelerinaj anual pentru fanii Eurovision, cu ocazia sărbătoririi Benidorm Fest. Acesta este un eveniment la care industria hotelieră și de alimentație publică locală se implică pe deplin, cu celebrarea Tapa Fest, un traseu ieftin de tapas prin cele mai bune baruri din oraș.
Unele dintre cele mai bune baruri și restaurante din Benidorm sunt enumerate mai jos.

La Cava Aragonesa
Aici aveți șansa de a mânca mult pentru puțin. O afacere de familie de peste 40 de ani și două generații, unde barul de tapas imens și variat, unul dintre cele mai bune din zonă, este un răsfăț pentru simțuri. Are sute de referințe de vinuri, selectate de Francisco Javier del Castillo și Isabel Núñez, care conduc cu excelență acest loc din centrul Benidormului.
Prețuri între 15-20 de euro de persoană.
Plaza de la Constitución, 2, Benidorm.
Malaspina Benidorm
Acest restaurant este împărțit în două zone (sală de mese interioară și terasă) și este un punct de referință în zonă pentru că folosește produse locale, organice și de proveniență locală, cu preparate rafinate. Bucătarul Roberto Atzeni se ocupă de bucătăria de la Malaspina, unde carnea la grătar și peștele de la piața de pește reprezintă principala atracție. Vă puteți încheia masa cu unul dintre cocktailurile lor.
Prețuri între 30-40 de euro de persoană.

D-vora
Un balcon gastronomic și vizual cu vedere la Marea Mediterană. Acesta este D-Vora Benidorm, un restaurant situat în Gastrohotel RH Canfali, în inima orașului vechi din Benidorm. Acesta se caracterizează printr-un meniu dinamic, intens și proaspăt, plin de arome mediteraneene, din care nu lipsesc peștele sau fructele de mare locale.
Meniu de degustare pentru 49,50 euro.
Plaça de Sant Jaume, 5, Benidorm.

Restaurantul de fructe de mare Posada del Mar
Acest restaurant oferă o propunere culinară axată pe bucătăria mediteraneană și spaniolă, cu accent pe fructele de mare. Situat pe promenada de la malul mării, este o alegere excelentă dacă vă petreceți ziua în zona Poniente.
Prețuri între 20- 25 de euro de persoană.
La Mejillonera
După cum îi spune și numele, aici veți ajunge să mâncați midii într-o varietate de sosuri sau cu vinegretă. Acesta este felul său de mâncare prin excelență și cu care a cucerit o bucățică din spațiul gastronomic din Benidorm. Se află în orașul vechi, foarte aproape de piața municipală din Benidorm.
Prețuri între 20-30 euro de persoană.
Restaurant Ulia
Restaurantul Ulia este cunoscut pentru bucătăria sa tradițională mediteraneană. Filozofia sa culinară se bazează pe evidențierea aromelor naturale ale ingredientelor, fără a le ascunde cu condimente sau sosuri excesive. Aici puteți comanda paella cu fructe de mare, stridii, lotcă sau prăjitură cu brânză ca o notă finală.
Prețuri între 30-35 de euro de persoană.
Chico Calla
Meniul în stil mediteranean este perfect completat de selecția sa de vinuri. Aceasta este una dintre calitățile lui Chico Calla, un restaurant care îmbină tradiția și avangarda, oferind mâncăruri tipice din provincia Alicante, folosind rețete de casă.
Prețuri între 20-30 euro de persoană.