„Oh, Doamne, Veneția este atât de scumpă”, spun turiștii tipici care nu se aventurează mai mult de 30 de secunde de Piața San Marco sau de Podul Rialto…

Faptul că citești asta înseamnă că te documentezi înainte/în timpul călătoriei tale, ceea ce înseamnă că NU ești turistul obișnuit. Îți voi spune care sunt cele mai bune locuri din Veneția pentru a lua un prânz rapid, ieftin și sățios, care nu este la McDonald’s, pentru că DE CE EXISTĂ UN MCDONALD’S ÎN VENEȚIA.

Cel mai bun (și cel mai autentic venețian) mod de a mânca ieftin în Veneția este de a te introduce în lumea glorioasă a cicchetti.

Cu toate acestea, dacă într-o zi te plictisești de crostini și ai chef de ceva diferit, aceste locuri ar trebui să se afle în vârful listei tale de economisire a banilor. Toate sunt localuri de luat la pachet (cu excepția Cip Ciap, care are câteva scaune de bar la ușă), așa că va trebui să vă mâncați mâncarea în mișcare, dar asta face parte din distracție.

Dal Moro’s – Castello, Calle De La Casseleria 5324

Mult mai mult decât o masă rapidă, acest loc este o instituție. Pentru 5-7 euro puteți primi o porție mare de paste proaspăt făcute cu sosul ales de dumneavoastră și diverse topping-uri (a se citi: TOATE PARMELE). Nu pot recomanda destul de mult pesto. Feriți-vă de toate imitațiile de paste la pachet care au apărut în apropiere, Dal Moro’s este o afacere adevărată.

Acqua e Mais – San Polo, Campiello dei Meloni 1411

Aceasta este pentru iubitorii de fructe de mare… deși au o mulțime de opțiuni vegetariene și de carne pentru toți ciudații care vizitează o insulă, dar nu le plac fructele de mare. Acqua e Mais este cunoscut pentru cornetele lor de hârtie de luat la pachet, pline până la refuz cu tot ce este proaspăt prăjit. Se află la un pas de faimoasa piață de pește Rialto, așa că știi că aici primești cele mai bune produse din lagună. Calamari e gamberi este preferatul meu, un cornet mare umplut cu calamari și creveți fierbinți (și cu o felie de polenta, dacă cereți frumos). Mmm, tentacule.

CITEȘTE ȘI:
Când ești la Roma, ia micul dejun așa cum fac romanii

Cip Ciap – Castello, Calle del Mondo Novo 5820

Puteți găsi pizza proastă la felie cam oriunde în Veneția. De fapt, cred că există mai multă pizza proastă în Veneția decât oriunde altundeva în lume. Din fericire, există și pizza incredibilă… iar Cip Ciap este unul dintre locurile în care o veți găsi. Aromele pe care le oferă la felie variază în fiecare zi, iar ei pun mare preț pe folosirea ingredientelor de sezon (toamna trecută am mâncat o felie incredibilă cu dovleac prăjit, kale și brânză moale). Dacă doriți să vă creați propria pizza sau dacă sunteți pur și simplu super lacomi, puteți comanda și o pizza întreagă.

Prosciutto e Parmigiano – Castello, Calle del Mondo Novo

Acest loc este, din punct de vedere tehnic, un magazin, nu un takeaway, dar vă voi dezvălui un secret. În calitate de furnizori ai unora dintre cele mai bune mezeluri și brânzeturi din toată Veneția (chiar din toată Italia), acest loc a început să ofere mini-picnic la pachet. Pentru un preț incredibil de rezonabil, veți primi o farfurie plină de mezeluri și brânzeturi la alegere, cu câteva șervețele și tacâmuri. Combinați acest lucru cu o scurtă oprire la brutăria locală (vă vor indica direcția corectă) pentru niște pâine cu măsline, iar tezaurul dumneavoastră este complet. Cu picnicul în mână, treceți podul și virați la dreapta pentru a vă așeza pe marginea canalului lângă gondole și priviți lumea cum trece în timp ce luați masa. Prieteni vinicoli: În apropiere se află un Coop (un mic magazin alimentar), așa că puteți lua o sticlă de vin local pentru a vă însoți picnicul. Sunteți bineveniți.

CITEȘTE ȘI:
Orașe Europene fabuloase!

Bar Ae Maraveje – Dorsoduro, 1185 Calle della Toletta

Acesta este locul meu preferat pentru una dintre acele zile în care trebuie doar să iei un sandviș și să fugi. Maraveje are o selecție uriașă de tramezzini, care pot fi descrise doar ca fiind cele mai umflate și mai umflate sandvișuri pe care le vei vedea în toată viața ta. Căutați-le pe Google, veți vedea ce vreau să spun. De asemenea, au panini frumoase și întotdeauna iau un pahar din vinul lor de casă produs local pentru a bea în timp ce al meu este prăjit.

Dacă îl au în timpul vizitei tale, încearcă întotdeauna orice panino făcut cu pâinea lor cu măsline. Dacă sunteți un fan al măslinelor, acesta este momentul vostru. Există literalmente măsline uriașe, întregi, ascunse în toată pâinea.

Bilete de avion către Veneția

Cazare în Veneția

Ce să faci în Veneția