Am alcătuit un ghid util pentru dumneavoastră, care se concentrează în principal pe punctele de interes din Veneția și pe alte atracții interesante care vă pot interesa.

Așadar, dacă vă întrebați, acest frumos oraș situat în laguna venețiană, Veneția din Italia, arată magic cu canalele sale minunate, gondolele tradiționale, podurile pitorești și clădirile istorice. Canalele sunt un mod de viață aici, care te leagă de toate lucrurile interesante de făcut în Veneția.

În timp ce vă plimbați de-a lungul Marelui Canal, puteți vedea clădiri istorice, cum ar fi Palatul Dogilor și treceți pe sub frumosul Pod Rialto. Plimbarea într-o gondolă de-a lungul canalelor vă oferă o experiență unică a vieții de-a lungul acestor căi navigabile.

Unul dintre cele mai uimitoare lucruri de văzut în Veneția este măreția Bazilicii Sfântul Marcu din Piața Sfântul Marcu. La fel de uimitoare este și Bazilica santa Maria Gloriosa dei Frari din San Polo.

O excursie în oraș le permite, de asemenea, iubitorilor de artă să vadă opere de artă fabuloase, atât clasice, cât și moderne, în diverse galerii. Dacă doriți să experimentați viața locală, plimbați-vă de-a lungul cartierelor din Veneția, în locuri precum Cannaregio. De asemenea, puteți face vizite pe insule, la Torcello, Burano și Murano.

Spre deosebire de multe alte orașe din Italia, Veneția este distinctă prin semnificația sa. Atracțiile din Veneția au o importanță atât istorică, cât și biblică. Fiind capitala nordului Italiei, Veneția este compusă din 117 insule mici, interconectate prin poduri și o rețea de canale.

Veneția este unul dintre cele mai mari orașe din Veneto, cu o populație de 250.000 de locuitori. Cu toate atracțiile turistice de top din Veneția, este greu să îți dai seama ce să vizitezi, dar noi te vom ajuta în acest sens.

Veneția a fost considerată un bastion financiar și de putere militară pentru romani în timpul Evului Mediu și al Renașterii italiene. Orașul a cunoscut o mare dezvoltare artistică și culturală. Prin urmare, puteți găsi cu ușurință cele mai bune atracții din Veneția.

Astăzi, nu numai că reprezintă un centru economic pentru Italia, dar turismul la Veneția este o plăcere pentru turiști „In Real”. Locuri precum Bazilica Sfântul Marcu și Marele Canal vă pot oferi amintiri care pot fi prețuite toată viața.

Iată o listă cu ce să faci în Veneția pentru a petrece un timp memorabil în oraș. Așadar, haideți să aruncăm o privire la atracțiile turistice din Veneția:

De ce ar trebui să vizitați Veneția?

Frumoasa Veneția este o altă destinație cea mai vizitată din Italia, unde puteți explora orașul pe o gondolă. Multe canale frumoase într-o lagună sunt principalele atracții din Veneția. În fiecare an, mulți călători din întreaga lume vin să viziteze viața locală, reperele istorice din Veneția.

Aceștia se bucură de plimbarea cu gondola de-a lungul Marelui Canal. De asemenea, în Veneția există 118 insule. Multe galerii de artă sunt acolo pentru a explora arta și cultura Veneției din Italia. Există multe restaurante unde puteți gusta multe mâncăruri tradiționale axate pe pește. Și nu ratați plimbarea cu gondola pentru a avea parte de distracție maximă în timpul călătoriei dvs. la Veneția.

Experiențe și lucruri de top de făcut în Veneția

Plimbare cu gondola

Dacă există un lucru pe care majoritatea turiștilor trebuie să îl facă în Veneția, acesta este o plimbare cu gondola pe canalele orașului. Este incredibil de senin și magic să privești gondolierul navigând pe ape și să vezi priveliștile fabuloase.

Gondolele sunt mult mai scumpe decât un Vaporetto, la 80 de euro pentru aproximativ 35-40 de minute, dar, având în vedere că are șase locuri, puteți împărți tariful cu ceilalți pasageri. Cursele de noapte costă mai mult.

În timp ce unii șoferi de gondole percep taxe excesive, puteți negocia o ofertă mai bună pentru o plimbare de durată mai scurtă. Dacă nu vă deranjează să cheltuiți, angajați un gondolier care este dispus să cânte (la un cost suplimentar) în timp ce vă plimbați.

Există diverse puncte de unde puteți urca la bordul unei gondole. Plimbați-vă de-a lungul Grand Canalului aglomerat sau îndreptați-vă spre canalele mai mici pentru a experimenta un farmec din lumea veche.

Colecția Peggy Guggenheim

Veneția găzduiește, de asemenea, o frumoasă selecție de artă modernă la muzeul Peggy Guggenheim. Dacă sunteți în căutarea unor activități artistice unice în Veneția, aceasta ar trebui să se regăsească pe lista dumneavoastră. Colecția este expusă în interiorul Palazzo Venier Dei Leoni, unde a locuit colecționarul american de artă Peggy Guggenheim.

Cufundați-vă în fantasticele opere de artă din secolul XX, inclusiv cele ale lui Picasso, Pollock, Magritte, Calder, Miro și Dalí.

Există și o grădină de sculpturi captivantă. De asemenea, vă puteți opri la magazinul de suveniruri și la cafenea în timp ce vă aflați aici. Colecția Peggy Guggenheim este pentru cei care iubesc arta modernă și chiar și pentru cei care nu o iubesc!

Insulele Torcello, Burano și Murano

Dorești să știi ce să faci în Veneția în afară de vizitele în centrul istoric? Ei bine, puteți face o excursie pe insulele Torcello, Burano și Murano. Situate aproape una de cealaltă, aceste insule oferă o experiență diferită.

Originile civilizației venețiene pot fi urmărite pe insula Torcello. Deși acum este în mare parte pustie, cu foarte puțini locuitori, aici există câteva locuri interesante, cum ar fi Catedrala Santa Maria Assunta, din secolul al VII-lea, și Biserica Santa Fosca.

În Burano, puteți vedea case în culori diferite situate una lângă alta, care arată foarte atrăgător. Această insulă este cunoscută pentru dantela și produsele din dantelă, așa că puteți cumpăra ceva dacă vă place dantela. Prin urmare, făcând din această insulă frumoasă unul dintre principalele locuri turistice din Veneția.

CITEȘTE ȘI:
15 Cele mai bune lucruri de făcut în Alicante (Spania)

La Murano, explorați bisericile frumoase ale insulei și aruncați o privire la magazinele sale cu obiecte de sticlă fantastice. De asemenea, dacă doriți, puteți asista la o demonstrație de suflare a sticlei de către un artizan.

Sunt atât de multe lucruri de făcut în Veneția, o destinație cu adevărat diferită. Cu ajutorul acestui ghid practic al orașului Veneția, vă puteți trasa itinerariul pentru o vizită în acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Lido din Veneția

Dacă sunteți în căutarea unei priveliști liniștitoare, departe de agitația orașelor – ar trebui să preferați să mergeți la Lido. Această insulă acționează ca o barieră între Marea Adriatică și Veneția, având o plajă exotică întinsă și lungă pentru ca oamenii să se relaxeze.

Această mândrie a obiectivelor turistice din Veneția găzduiește aproape 20.000 de persoane, având o serie de magazine locale, restaurante și cafenele care îi distrează pe vizitatori. Lido este o adevărată evadare de pe străzile și canalele aglomerate ale Veneției, oferind o viață mai calmă.

Încearcă Cicchetti cât timp ești în Veneția!

Cicchetti sau tapas venețiene este un fel de gustare pe care o vei găsi în Veneția! Aceasta este o compoziție de diferite gustări mici pe care le poți alege pentru tine, iar aceasta poate include carne, pește și legume.

Vizitați unul dintre micile baruri din Veneția, deoarece cele mai multe dintre ele au o selecție de Cicchetti pe tarabe din care puteți alege! Savurați acest lucru cu vinuri ale casei în timp ce aveți vedere spre străzile Veneției.

Cele mai importante repere și atracții din Veneția

Canal Grande (Marele Canal)

Pentru a vă bucura de principalele atracții și activități din Veneția, puteți folosi transportul pe apă pe canale sau puteți merge pe jos. Marele Canal este principalul coridor de apă legat de numeroase alte canale mai mici.

O plimbare de-a lungul Canalului Mare, flancat de clădiri din secolele XIII-XVIII, este o modalitate frumoasă de a vedea aceste palate care au fost cândva reședințe ale aristocraților și ale altor oameni bogați. Puteți naviga pe ape cu un Vaporetto (autobuz pe apă), un taxi pe apă sau o gondolă.

Un Vaporetto este cel mai ieftin (bilet simplu – 7,50 €) și cel mai popular mod de transport regulat. Folosiți biletul sau abonamentul pentru mai multe zile pentru a opri și coborî în diverse puncte de interes de-a lungul drumului.

Acestea fiind spuse, mergând pentru vizitarea obiectivelor turistice din Veneția – Canale Grande este, fără îndoială, cel mai semnificativ dintre toate canalele prezente în Veneția și se constituie într-un nucleu de legătură între insule. Acest canal suprem este atât de mare încât arată aproape ca un râu și se curbează prin centru ca o formă de „S”.

Canale Grande a servit ca o cale navigabilă vitală încă de la înființarea Imperiului Roman timpuriu, iar clădirile de pe malul său datează, de asemenea, din secolul al XIII-lea. Turiștii preferă mai ales să călătorească de-a lungul canalului, de aceea veți observa doar patru miriști peste el.

Dacă vă întrebați vreodată dacă vreți să luați parte la o activitate distractivă la Veneția, urcați-vă pe un feribot și faceți-vă loc printre apele de pe apă.

Basilica di San Marco (Bazilica San Marco)

Situată în Piața San Marco, biserica din secolul al XI-lea conține rămășițele Sfântului Marc și este impresionantă datorită arhitecturii, artei și opulenței sale.

Exteriorul său are un aspect izbitor, în timp ce interioarele sunt uluitoare prin structura sa, designul aurit și operele de artă. Mozaicurile frumoase pe fundal auriu, cupolele frumoase și podeaua de marmură cu modele încântătoare sunt doar câteva dintre caracteristicile remarcabile de aici.

Un alt punct de atracție este altarul Pala d'Oro, realizat din pietre prețioase. Intrarea în bazilică este gratuită, dar există o taxă nominală pentru accesul în anumite părți ale bisericii. Această biserică frumoasă se află pe toate listele de top ale lucrurilor de văzut în Veneția.

Este într-adevăr unul dintre cele mai importante obiective turistice din Veneția – Bazilica Sfântul Marcu este cu ușurință cea mai faimoasă clădire din întreaga Italie. Această piesă magnifică de arhitectură a rămas ca fiind cea mai importantă clădire religioasă încă de la crearea sa în anii 1920.

Indiferent de unghiul din care privești această biserică, vei găsi întotdeauna perfecțiunea pură. Detaliile decorative minuțios ornamentate, operele de artă de pe fațadă, sculpturile și frescele frumos proiectate și creația de artă italiano-bizantină din interiorul tavanului cu boltă sunt o legendă vie a acestei catedrale.

Bazilica din Piazza San Marco poate fi ușor accesată de pe Marele Canal și este, fără îndoială, cea mai bună dintre atracțiile Veneției.

Piazza San Marco (Piața San Marco)

Cu diverse structuri istorice și una dintre atracțiile de top ale Veneției, Piața San Marco este unul dintre punctele de atracție notabile ale Veneției. Aici puteți vedea Bazilica San Marco, Palatul Dogilor și clădiri publice pentru ofițerii de rang înalt din secolul al XVI-lea.

O altă structură esențială care se înalță în Piața San Marco este Campanilele Bazilicii San Marco, cunoscut sub numele de clopotnița. Înalt de aproape 99 de metri, clopotnița conține cinci clopote. Chiar în vârful turnului se află o turlă cu o nouă giruetă.

Puteți lua un lift până în vârful turnului pentru a vă bucura de priveliști superbe ale Veneției. De asemenea, în apropierea Pieței Sfântul Marcu se află diverse restaurante și magazine. Îmbibați-vă de atmosferă!

CITEȘTE ȘI:
Orașe Europene fabuloase!

Piața San Marco este locul perfect pentru a vă începe turismul în Veneția.

(Venice) Doge's Palace and campanile of St. Mark's Basilica facing the sea

Palatul Dogilor

Un loc care a găzduit cândva cea mai înaltă autoritate (Doge) a fostei Republici Veneția, Palatul Dogilor este unul dintre cele mai importante repere din oraș.

După cum veți citi în orice ghid al orașului Veneția, acest fantastic palat gotic venețian este acum un muzeu deschis publicului. Palatul Dogilor, cu amplasarea sa pe malul apei, a fost construit între anii 1340 și 1442.

Este format din diverse camere și încăperi în care se desfășura administrația zilnică a Republicii. Acestea sunt decorate în mod ornamental cu fresce pe pereți și tavane.

O vizită la Palatul Dogilor este unul dintre lucrurile fascinante de făcut în Veneția, mai ales dacă rezervați un tur Secret Itineraries, care vă oferă acces la locuri celebre, inclusiv la Ponte Dei Sospiri (Podul Suspinelor).

Podul face legătura între sala de interogatoriu din palat și clădirea care adăpostea închisoarea.

Palatul Dogilor este una dintre atracțiile de top din Veneția, alături de Bazilica și Campanile. Acest palat se află în fața Marelui Canal, situat în Piața San Marco. Fațada arcuită este pur și simplu uimitoare, având ca elemente principale pietrele albe și un model în formă de diamant pentru designul său ornamental grandios.

Interiorul acestui palat este la fel de fascinant ca și exteriorul, cu încăperi complet decorate care conțin mobilier original și opere de artă din vremurile vechi.

Sunt disponibile și tururi ghidate ale acestui palat și este foarte recomandat să petreceți mai mult timp în această atracție din Veneția și să aflați despre istoria sa.

Scuola Grande di San Rocco

Una dintre destinațiile celebre pentru iubitorii de artă atunci când vizitează Veneția, clădirea Scuola Grande di San Rocco conține mai multe picturi rafinate.

O clădire folosită în scopuri religioase și caritabile, Scuola Grande di San Rocco a luat ființă în 1478. Îndrăgita clădire are două niveluri – Sala Terra (sala inferioară) și Sala Superiore (camera superioară).

Printre cele mai importante atracții de aici se numără operele mai multor artiști, în special ale lui Tintoretto, faimosul pictor renascentist. Picturile sale inspirate din Vechiul Testament împodobesc tavanele, în timp ce pereții sunt acoperiți cu teme din Noul Testament. De asemenea, puteți vizita Biserica San Rocco, situată în apropierea clădirii.

Ponte di Rialto (Podul Rialto)

La un moment dat, exista un singur pod pe Marele Canal – Ponte di Rialto sau Podul Rialto. Construit inițial ca un pod plutitor în secolul al XII-lea, în apropierea pieței Rialto, a fost reconstruit ulterior cu piatră în 1591.

Stilul de design al podului este acela a două rampe înălțate de o parte și de alta, care se unesc în centru într-un portic. Puteți vedea turiști plimbându-se alături de magazinele de pe rampe sau admirând priveliștile frumoase ale canalului.

De asemenea, puteți vedea podul în timp ce vă apropiați și treceți pe sub el cu o gondolă. Deși astăzi există mai multe poduri pe canal, Podul Rialto rămâne o experiență pe care Veneția trebuie neapărat să o viziteze.

Cel mai iconic și mai faimos pod din Veneția se întinde peste Marele Canal și prezintă o priveliște frumoasă pentru privitori. Ponte di Rialto face legătura între cartierele San Polo și San Marco din Veneția.

Nu numai că este o pasarelă excelentă pentru pietoni, dar podul este, de asemenea, unul dintre obiectivele turistice de top din Veneția. Privind istoria acestui pod care inițial a fost din lemn a fost restaurat ca un pod de piatră ornamentat după ce s-a prăbușit în 1524. Simetria desăvârșită a acestui pod peste Marele Canal îl face să intre pe lista de locuri turistice din Veneția.

Basilica di Santa Maria Della Salute

Posibil a doua atracție principală a Veneției, Basilica di Santa Maria Della Salute se află vizavi de Piața San Marco, pe Marele Canal. Finalizarea acestei bazilici ca minoră a Bisericii Romano-Catolice a fost finalizată în 1687.

Această biserică uluitoare are un design baroc, cu patru apostoli statuie pe exteriorul său, în timp ce turnul central cu cupolă din vârful său aproape atinge linia orizontului.

Bazilica Santa Maria Gloriosa Dei Frari

Această biserică situată în San Polo are o prezență impunătoare și este uimitoare în simplitatea sa. Dedicată Adormirii Maicii Domnului, lucrările la biserică au fost finalizate în 1338.

Structura sa construită din cărămidă în stil gotic italian îi conferă un aspect atractiv din exterior. Din interior, biserica pare masivă și spațioasă. Diferite opere de artă ale unor pictori venețieni celebri oferă Bazilicii Santa Maria Gloriosa Dei Frari un aspect frumos.

Printre cele mai impresionante picturi se numără Adormirea Fecioarei și Madonna din Pesaro, ambele de Titian. Acest artist bine cunoscut este, de asemenea, înmormântat aici. Alte lucrări notabile sunt cele ale lui Bellini și Vivarini. În apropierea bazilicii, puteți vedea și clopotnița înaltă a acesteia.

Teatrul La Fenice

Un teatru de operă spectaculos, Teatro La Fenice este un punct de reper important care a fost martorul lucrărilor celor mai importanți compozitori italieni de muzică.

Dacă vreți să știți ce să vedeți în Veneția care are legătură cu muzica, acesta este locul potrivit. Numele „Fenice”, care înseamnă „Phoenix”, este un nume potrivit pentru teatru, deoarece a renăscut din cenușă după ce a fost distrus de foc în mai multe rânduri.

Odată ce intrați în teatrul de operă, veți călători înapoi în timp când veți vedea designul opulent. Admirați întregul decor cu interioarele aurii minunat lucrate și scaunele luxoase. Cireașa de pe tort este dacă veniți aici în timpul sezonului primar de operă, din iulie până în septembrie, la timp pentru a vă bucura de muzică.

CITEȘTE ȘI:
Destinații de shopping în Europa

Cannaregio

O excursie la Veneția devine și mai bună atunci când experimentezi viața locală, făcând o plimbare prin câteva locuri încântătoare. O astfel de zonă de interes este cartierul Cannaregio.

Un oraș aglomerat, partea Cannaregio de pe Marele Canal este formată din locuri interesante, cum ar fi Palatul Ca d'Oro, o galerie de artă. Odată ce vă veți aventura mai departe, veți intra în cartiere liniștite și puteți să vizitați primul ghetou evreiesc din lume, care a existat din 1516 timp de peste 250 de ani. Plimbați-vă de-a lungul aleilor înguste cu clădiri și faceți un tur al celor mai vechi sinagogi de aici.

Alte locuri interesante din Cannaregio includ Biserica Madonna dell'Orto și biserica Santa Maria dei Miracoli, realizată din marmură. Pe măsură ce vă plimbați, s-ar putea să dați și peste magazine cu artizani și restaurante încântătoare.

Dacă sunteți în căutarea a ceva diferit, mergeți pe insula San Michele din apropiere, care este acum un cimitir.

Gallerie dell'Accademia

Situată pe Marele Canal, vizavi de Ponte dell'Accademia – Gallerie dell'Accademia este una dintre principalele atracții ale Veneției. Această galerie deține opere de artă și sculpturi de dinainte de secolul al XIX-lea și prezintă picturile unor artiști precum Titian, Canaletto și Bellini.

Această galerie este foarte recomandată vizitatorilor care sunt interesați de arta renascentistă. Dintre capodoperele sublime, Omul Vitruvian de Da Vinci este fără îndoială cea mai bună de aici. Învierea, Fecioara și Pruncul de Titian sunt, de asemenea, picturi demne de remarcat aici.

Podul Suspinelor

Unul dintre cele mai emblematice repere și inclus în punctele de interes din Veneția – Podul Suspinelor leagă Palatul Dogilor de Prigioni Nuove, trecând peste Rio Di Palazzo.

Deși este un pod mic în vasta schemă a Veneției – are totuși o mare importanță istorică. Se spune că, atunci când criminalii erau duși de la palat la locurile de execuție sau de detenție, aceștia făceau o ultimă vedere a Veneției de pe acest Pod, ca în vremurile de odinioară.

Campanile San Marco

San Marco Campanile este una dintre atracțiile din Veneția care domină întregul oraș. Această structură colosală este considerată ca fiind cea mai înaltă clădire din Veneția, având o înălțime de 98,6 m. Acest turn a fost construit inițial în secolul al IX-lea ca turn de veghe. În 1902, s-a prăbușit și a fost reconstruit în scopuri turistice.

De atunci, a rezistat la o mulțime de cutremure, incendii și chiar fulgere de două ori. Arborele principal are un design simplu din cărămidă roșie, dar pinaclul și clopotnița sunt evidențiate cu o multitudine de designuri și arcuri din piatră. Luați un lift până în vârf și minunați-vă de turismul din Veneția în lumina vederii panoramice.

San Giorgio Maggiore

San Giorgio Maggiore este o mică insulă separată conectată la Marele Canal din Veneția. Aproape de Bazinul Veneția, puteți lua un taxi pe apă sau Vaporetto pentru a ajunge la această destinație de top din Veneția.

Unele dintre punctele de atracție notabile de pe această insulă sunt mănăstirea și biserica San Giorgio Maggiore, împreună cu campanila masivă. Turiștii se pot plimba prin port sau chiar urca pe campanilă pentru a arunca o privire la atracțiile Veneției de la o distanță apreciabilă.

Chiesa di Santa Maria Assunta

Denumită și I Gesuiti, Biserica Santa Maria Assunta este o clădire de clasă și o atracție de top a Veneției. Această biserică cu coloane de piatră pe fațadă este situată în regiunea Cannaregio din Veneția.

Această biserică a fost construită în 1729 și deține adaosuri esențiale de opere de artă precum Martiriul Sfântului Laurențiu de Titian. În interior veți găsi sculpturi perfect înfrumusețate ale unor figuri religioase și nesfârșitele detalii glorioase de pe pereții săi. O imensă Ușă de bronz la intrare dublează pur și simplu frumusețea acestui loc.

Unde să vă cazați în Veneția?

PalazzinaG

PalazzinaG este un hotel de design de 5 stele, situat pe Marele Canal din Veneția. Toate camerele și suitele sunt foarte elegante și bine decorate. Hotelul oferă toate facilitățile de lux. De asemenea, acest hotel acceptă animale de companie și are vedere minunată la canal. Aeroportul Marco Polo din Veneția se află la 16 km de Hotelul PalazzinaG.

Verificați cel mai recent preț la Booking.com

JW Marriott Venice Resort & Spa

JW Marriott Venice este un resort de lux de 5 stele situat pe o insulă privată din laguna venețiană. Hotelul oferă toate facilitățile de lux. Toate camerele și suitele sunt foarte bine decorate. Aici veți beneficia și de serviciul gratuit de transfer cu barca. De asemenea, acest hotel acceptă animale de companie și oferă o vedere uluitoare la lagună.

Verificați cel mai recent preț pe Booking.com

Hotel Danieli

Hotelul Danieli este un hotel de colecție de lux din Veneția și oferă camere și apartamente luxoase. Hotelul este situat în centrul orașului Veneția. Toate atracțiile populare și interesante, cafenele, muzee sunt aproape de hotel. Grand Canal este la doar 1,3 km de hotel.

Verificați cel mai recent preț la Booking.com

Vedeți aceste activități în Veneția

Powered by GetYourGuide

Căutați bilete de avion către Veneția

Căutați cazare în Veneția