Andaluzia a fost dintotdeauna un ținut iubit pentru situația sa geografică extraordinară, ca trecere de la Marea Mediterană prin pământurile sale fertile și clima sa extraordinară. Acest lucru a făcut ca, din timpuri imemoriale, multe imperii și mari puteri să dorească să o cucerească și, în consecință, au fost construite multe castele pentru a o proteja. Așadar, nu este o surpriză faptul că castelele din Andaluzia oferă peisajelor sale siluete grandioase. Dacă doriți să vă dați frâu liber imaginației și să faceți o călătorie în trecut într-o enclavă unică, nu uitați să faceți un traseu care să cuprindă cele mai bune castele din Andaluzia; veți descoperi un alt mod de a vă bucura de vacanță.

Experimentați îndeaproape istoria Andaluziei prin intermediul castelelor și al peisajului înconjurător, o opțiune interesantă pentru a pleca în această toamnă și a călători înapoi în vremurile medievale. Funcția fundamentală a acestor cetăți de a se apăra, de a fi folosite în timp de război și de a găzdui trupe le conferă o anumită austeritate. Elementele lor cele mai vizibile sunt turnurile, care includ turnul de fortăreață, iar în interior curtea de arme. Descoperiți singuri aceste caracteristici și bucurați-vă de toate aceste destinații.

1. Castillo de Marbella, (Málaga)

Situat în centrul orașului, Castillo de Marbella este o construcție din secolul al IX-lea sau al X-lea, ridicată în timpul domniei lui Abderramán al III-lea, primul dintre califii din Al-Anadalus. Zidurile sale ne duc cu gândul la lumea arabă, cu blocuri mari de piatră în partea joasă și cu prezența a trei capiteluri ionice folosite tot ca pietre. De asemenea, zidul a încorporat peste 20 de turnuri al căror scop era de a proteja orașul de eventualele atacuri. Acesta a fost modificat în secolul al XIV-lea și adaptat pentru a fi folosit ca artilerie în secolul al XV-lea. Dacă mergeți în Marbella, asigurați-vă că vizitați acest sit urmat de o plimbare prin cartierul său vechi istoric care a păstrat stilul autentic andaluz de alei înguste.

Google Maps

2. Castillo de la Torre de Guzmán, Conil (Cádiz)

Pe lângă faptul că este un oraș fermecător la malul mării, Conil are o fortăreață unică în jurul căreia s-a ridicat noul oraș în secolele al XIV-lea și al XV-lea, formând ceea ce se numea Plaza Mayor, cu clădirile sale principale: Biserica Parohială Santa Catalina, casele de Cabildo, Școala de Gramatică și casele principale ale servitorilor și servitoarelor Casei Ducale. Acesta este Turnul Guzmán, aparținând lui Alonso Pérez de Guzmán, Guzmán cel Bun, după ce i-a fost dăruit de către oraș. Vă recomandăm să vizitați acest loc și să învățați despre istoria orașului Conil în timp ce vă bucurați de un delicios cornet de pește prăjit.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase plaje - Plaja roz din insulele Komodo, Indonezia

Google Maps

3.Alcazaba de Málaga

Alcazaba de Málaga prezidează maiestuos orașul cu aspectul său de palat-fortăreață din epoca musulmană. Această construcție este ridicată pe o fostă fortăreață de origine fenicio-punică și este situată la poalele Muntelui Gibralfaro. Structura sa arhitecturală este un răspuns la stilul militar al epocii și a fost marele gardian al capitalei de pe Costa del Sol. Vă recomandăm să o vizitați și apoi să faceți o plimbare prin împrejurimile sale, unde veți găsi un vechi teatru roman. La câțiva metri distanță se află începutul centrului orașului și cele mai emblematice străzi ale sale. Nu o ratați.

Google Maps

4. Castillo de Niebla (Huelva)

Orașul Niebla din Huelva a fost o enclavă fundamentală în istoria sudului Spaniei, iar castelul său a fost martor la toate acestea: tătarii, romanii, vizigoții, musulmanii și, în cele din urmă, castilienii. De-a lungul anului, camerele, încăperile și temnițele sale, perfect decorate, au constituit un adevărat muzeu medieval care s-a păstrat perfect. Dacă treceți prin această zonă, nu uitați să vizitați castelul și să vă bucurați de priveliștea impresionantă a râului Tinto (culoarea râului este de fapt cupru) care poate fi zărită din turnuri.

Google Maps

5. Castillo Bil Bil, Benalmádena (Málaga)

Deși această construcție este relativ tânără, deoarece datează din secolul al XX-lea, este un simbol al Costa del Sol și mai ales al orașului său de origine, Benalmádena. Culoarea sa roșie sparge albastrul Mării Mediterane, care se află în spatele acestui peisaj decorat în stil arab care îi poartă liniile arhitecturale. Exteriorul său are basoreliefuri și faianță, iar ușile sale se remarcă prin arcuri triple de fier, ca să nu mai vorbim de lumina nocturnă care îi conferă o frumusețe singulară. Nu uitați să vizitați acest castel care găzduiește, de asemenea, numeroase expoziții de artă și recitaluri și concerte de poezie. Iar dacă intenționați să vă căsătoriți, vă puteți organiza nunta aici.

Google Maps

6. Castillo de Zahara de la Sierra (Cádiz)

Din această construcție s-au păstrat doar câteva bucăți de zid și s-au păstrat doar câteva bucăți de zid, împreună cu turnul, pe care se poate urca și de unde se poate admira priveliștea orașului Zahara de la Sierra, a rezervorului său și a unor orașe din apropiere. Farmecul acestei zone se bazează pe contrastul dintre această construcție nazară și arhitectura creștină a comunei vecine Olvera. Este un castel singular care poate fi zărit din orice punct al localității și chiar dacă doar donjonul este amenajat pentru vizitatori, priveliștea merită, la fel ca și istoria care se ascunde în spatele zidurilor sale.

Google Maps

7. Alcazaba de Antequera (Málaga)

Alcazaba de Antequera se află deasupra acestui oraș frumos și este înconjurată de cele mai bune priveliști din district. Donjonul său are o podea unghiulară și este considerat unul dintre cele mai largi donjoane musulmane andaluze. Este încoronat de o capotă construită în 1582 pentru a amplasa clopotul și ceasul localității. În acest cadru vă puteți bucura, de asemenea, de mozaicurile și ruinele romane, precum și de unul dintre cele mai caracteristice cartiere din Antequera, El Portichuelo. De asemenea, se organizează periodic evenimente gastronomice la lumina lunii pentru a readuce aromele de altădată; o ocazie unică care nu trebuie ratată.

CITEȘTE ȘI:
Chișinău - un oraș cuceritor

Google Maps

8. Castillo de Sancti Petri, San Fernando (Cádiz)

Castillo de Sancti Petri este o fortăreață defensivă situată pe o mică insulă din San Fernando, la gura de vărsare a râurilor cu același nume. În timp ce vă bucurați de plaja locală cu nisip fin, puteți privi cealaltă parte a acestei clădiri, o senzație unică pe care o puteți experimenta în aceste împrejurimi. Turnul de veghe este cea mai veche construcție (1610), iar restul construcției, zidurile și interiorul incintei datează din secolul al XVIII-lea, deși există înregistrări ale unei așezări umane în această zonă dintr-o epocă mult mai veche, cunoscută sub numele de Templul lui Hercules Gaditano. Experimentați această senzație de aproape și nu ratați această parte a traseului.

Google Maps

9. Castillo de Bentomiz, Arenas (Malaga)

Fortăreața Bentomiz, care aparține municipalității Malagan din Arenas, a fost construită în perioada musulmană și este menționată în Memoriile lui Abd Allah, regele Ziri din Granada din secolul al VI-lea. Datorită poziției sale înalte, are niște priveliști impresionante asupra părții estice a Costa del Sol și asupra întregului interior al districtului Axarquía. Nu vă uitați aparatul foto pentru a surprinde această construcție și, mai ales, priveliștile panoramice impresionante asupra Mării Mediterane.

Google Maps

10.Castillo Sohail, Fuengirola (Málaga)

Castillo Soahil din Fuengirola datează din secolul al X-lea și a fost construit pe ruinele unei așezări greco-latine simple. Califul de Cordobá Abderramán al III-lea a fost cel care a comandat construirea acestei mici cetăți, care a fost folosită ca locuințe, probabil în jurul unui turn de veghe, pentru a întări apărarea coastei. În prezent, este unul dintre simbolurile acestui oraș de coastă și găzduiește numeroase concerte și spectacole pe tot parcursul anului. Vă recomandăm să urcați în vârf și să priviți Marea Mediterană care cade la picioarele sale, precum și să vă continuați turul de-a lungul promenadei traversând podul Marinei.

Google Maps

11. El Castillo de Olvera

În timpul secolului al XII-lea, pe ceea ce este acum granița dintre provinciile Cadiz și Sevilla, Castelul Olvera a fost construit ca o fortăreață musulmană. Această construcție făcea parte din sistemul de apărare al Regatului Nazarí din Granada. Datorită amplasării sale magnifice deasupra unei stânci, în cel mai înalt punct al localității, această fortificație oferă vizitatorului niște vederi panoramice spectaculoase asupra munților. Acest castel are o construcție neregulată, care a fost adaptată la forma actuală a stâncii. Fortăreața este alcătuită dintr-un donjon împreună cu alte două donjonele, un zid, o fântână în donjonul nordic și o frumoasă incintă subterană.

CITEȘTE ȘI:
Chefchaouen - orașul albastru al Marocului

Google Maps

12. El Castillo de Almodóvar del Río

Acest castel de origine arabă, deși a fost restaurat și reconstruit în mai multe rânduri, este în stil gotic-mudejar. Această fortificație este una dintre cele mai frumoase și spectaculoase din întreaga regiune andaluză. Are o structură de basm, astfel încât vă puteți bucura de frumoasele sale turnuri: turnul de domnie, cel rotund și cel pătrat; faceți o plimbare plăcută prin curțile sale și bucurați-vă de priveliștile impresionante ale peisajului din Córdoba de pe parapeții săi.

Google Maps

13. El Castillo de Alcalá de Guadaíra

Acest castel este rezultatul a aproximativ 4.500 de ani de istorie pe Cerro del Castillo. Această fortificație este unul dintre semnele de identificare și de definire a acestui oraș. Castelul este situat pe o elevație care domină vizual întregul cadru și a fost construit în timpul dominației musulmane (secolele XI și XII), deși a obținut structura finală după reconquista. De asemenea, abia în 1924 a fost declarat Monument de interes istorico-artistic, iar în 1985, sit al patrimoniului cultural.

Google Maps

14. Castillo Mezquita de Almonaster la Real

Castelul Mezquita de Almonaster la Real este un templu pentru cultul catolic care a fost construit peste rămășițele unei bazilici vizigote care a fost transformată în pustnicie după reconquista. Designul său este roman, gotic și almohad. Este, de asemenea, singura moschee spaniolă care este aproape intactă astăzi. Astăzi, clădirea actuală a acestui castel, pe lângă faptul că este o biserică, funcționează ca centru de interpretare culturală a orașului.

Google Maps

15. Castillo de San Sebastián

Acest castel din Cadiz se află pe o insulă mică, pe una dintre cele mai îndepărtate capete ale La Caleta, unde legenda spune că se afla Templul lui Kronos. Această fortificație își ia numele de la un vechi eremit construit în secolul al XV-lea de către marinarii de pe o navă venețiană. În interior și pe baza unui foișor musulman se află actualul far care se află la 135 de metri deasupra nivelului mării. De asemenea, datorită podelei sale originale, acest castel a fost fundalul mai multor filme.

Google Maps