Orașul Napoli este renumit pentru artă, muzică, arhitectură și gastronomia sa. Situat în sudul Italiei, în regiunea Campania, atrage anual mii de turiști ce vin aici să admire frumusețea și să observe tradițiile și obiceiurile locuitorilor.

Orașul te va încânta prin străzile înguste, pavate cu piatră cubică ce amintesc de vremurile trecute. De-a lungul lor veți descoperi magazine și buticuri mici, baruri și restaurante. Peisajul este completat de rufele întinse la înălțime între clădiri și numărul mare de scutere printre care trebuie să te strecori cu grijă. Cea mai interesantă stradă a centrului vechi, inclusă în Patrimoniu UNESCO, este Via dei Tribunali.

Una dintre cele mai frumoase și impunătoare biserici a orașului este Biserica Duomo. Aceasta se află pe Via Duomo. Construcția sa a fost începută de regele Carol I de Anjou și terminată de regele Robert de Anjou în secolul XIV. Catedrala construită în stilul romantic gărduiesc moaștele Sfântului Ianuarius și multe fresce de excepție.

Cartierul Vomero este recunoscut că fiind cel mai select din oraș. Este situat pe un deal, cei ce locuiesc aici bucurându-se de panorame inedite asupra orașului. Aici se află Castelul Șanț’Elmo, construit între anii 1329 – 1343, Muzeul Național di San Martino și clădiri minunate cu grădini de portocali și lămâi.

Un al cartier interesant este cel spaniol care se află între centrul vechi și cartierul Vomero. Este un cartier asemănător cu celelalte, dar are că specific magazine, baruri, cafenele, buticuri și restaurante amenajate în stil spaniol cu produse tradiționale spaniole.

Orașul Napoli este faimos și pentru portul sau, situat în aproprierea centrului vechi. La apus, peisajul este idilic, razele soarelui îmbrăcând catargele bărcilor și ale iahturilor, clădirile și străzile în nuanțe de roșu și portocaliu, un decor perfect pentru o plimbare romantică în doi.

CITEȘTE ȘI:
5 lucruri pe care sa le faci in Sicilia

În subteran se ascund catacombele orașului. Se întind pe kilometri întregi, iar un bilet de intrare costă 8 euro. Pentru amatorii de senzații țări, se organizează și tururi de seară la un preț mai ridicat.

În materie de gastronomie, în Napoli trebuie încercată pizza locală. Aluatul este simplu, crocant și pufos în același timp, ornat cu diverse topinguri, sos de roșii și mozarella. O pizza locală trebuie savurată în Antică Pizzeria Da Michele, Pizzeria Di Matteo sau Pizzeria 900, iar prețurile variază între 3 și 7 euro.

Că specialitate dulce, trebuie să încercați înghețata italiană, denumită gelato. Arome de la ciocolată, pistachio la banane și fragola îți vor încânta simțurile. Gelateriile sunt la tot pasul, iar pentru o tratare regească a papilelor gustative cu faimoasa înghețata trebuie să plătești minim 2 euro.

Găsește zboruri către Napoli

Găsește cazare în Napoli