Dacă intenționați să petreceți 2 zile în Milano, acest ghid de 48 de ore vă va ajuta să planificați exact unde să stați, cele mai bune lucruri de văzut, unde să mâncați și cum să profitați la maximum de o excursie rapidă de weekend în această capitală italiană a stilului.

Dacă plănuiți să petreceți doar două zile în Milano, veți dori să vă cazați într-unul dintre cartierele mai centrale sau cel puțin aproape de o stație de metrou.

Milano este un oraș în care se poate merge pe jos, dar acei pași se adună repede, așa că folosirea transportului public vă va ajuta să traversați orașul mai repede și să vedeți mai multe într-o perioadă scurtă de timp.

Cum să ajungeți la Milano

Există două aeroporturi în apropiere de Milano pe care le puteți folosi, în funcție de locul de unde zburați.

Dacă sosiți pe plan internațional de la hub-uri importante din Europa, Asia sau America de Nord, veți zbura probabil pe Aeroportul Malpensa din Milano (cod: MXP). Acesta este cel mai mare aeroport din Milano și, într-adevăr, unul dintre cele mai vechi din Europa.

Există atât autobuze, cât și trenuri care vă pot duce de la Aeroportul Malpensa din Milano la centrul orașului Milano. În prezent, autobuzele pleacă doar de la terminalul 1 și puteți verifica prețurile și orarele aici.

Trenul este ceva mai puțin regulat, dar are mai multe opriri și merge, de asemenea, atât la terminalele 1, cât și la 2. Puteți verifica orarul și rezerva bilete în avans pe site-ul lor aici.

Dacă zburați de la un hub mai mic din Europa folosind RyanAir sau EasyJet, cel mai probabil veți ateriza la Aeroportul Milano Bergamo (cod: BGY).

Atunci când aterizați pe acest aeroport mic, este foarte ușor să ajungeți la Milano. Pur și simplu mergeți la autobuzele care se află chiar în afara terminalelor de sosiri. În fața autobuzelor se află mai multe standuri cu ecrane electrice. Primele două sau trei ecrane spun toate Milano. Șoferii de autobuz vă vor îndruma către autobuzul care pleacă cel mai repede.

Începând cu februarie 2022, autobuzul de la aeroportul BGY la Milano costă 10 euro. Puteți plăti cu numerar sau cu cardul de credit înainte de a vă urca în autobuz. Este nevoie de aproximativ 45 de minute până la o oră pentru a ajunge în Milano. Există o singură stație, Gara Centrală din Milano.

Puteți să vă întoarceți la această stație de autobuz și să luați exact acest autobuz înapoi la aeroport. Acestea pleacă aproximativ la fiecare 15-20 de minute.

Dacă zburați de pe aeroportul BGY, vă recomand cu căldură să petreceți o zi sau două pe ambele părți ale călătoriei în Bergamo. Este foarte aproape de aeroport și sunt atât de multe lucruri uimitoare de făcut în Bergamo.

Cum să vă deplasați în Milano

Există o mulțime de opțiuni de transport public în jurul Milano, dar cel mai ieftin și mai convenabil este sistemul de metrou.

Puteți cumpăra un bilet de metrou pentru 24 de ore de la orice aparat din orice stație de metrou. Acestea costă 7 euro și sunt valabile pentru tot atâtea călătorii în întreaga rețea de metrou din Milano timp de 24 de ore de la prima trecere.

Dacă doriți să folosiți și tramvaiele și autobuzele, vă recomand să descărcați aplicația oficială de transport din Milano. Aceasta vă permite să cumpărați diferite tipuri de bilete și să le păstrați pe telefon în timp ce călătoriți prin oraș.

De asemenea, aplicația vă spune ce autobuze, tramvaie sau metrouri să luați pentru a ajunge la destinația dorită.

Dacă nu aveți experiență anterioară de conducere în Italia, atunci nu vă recomand să închiriați o mașină și să conduceți prin Milano. Este o idee bună dacă plănuiți excursii de o zi, deoarece în afara orașului nu este chiar atât de agitat, dar nu este recomandat să conduceți în oraș în Milano.

Unde vă puteți caza în Milano

Există atât de multe hoteluri minunate și apartamente de închiriat în jurul orașului Milano, în funcție de ceea ce căutați să obțineți din sejurul dvs.

Eu tind să prefer să rezerv apartamente, chiar dacă voi fi undeva doar pentru o scurtă excursie de weekend. Înseamnă că pot să-mi fac o cafea imediat ce mă trezesc, există un loc de stat care nu este patul și îți permit să te simți un pic mai mult ca un localnic în timp ce explorezi un oraș.

Dacă preferați hotelurile, acestea sunt unele dintre cele mai cool hoteluri de tip boutique locale la care veți dori să vă cazați în timp ce explorați Milano:

Hotel Dei Cavalieri Milano Duomo: Acest hotel nu ar putea fi mai bine situat în centrul orașului. Sunteți la două minute de mers pe jos de Duomo, unde puteți explora toate obiectivele istorice din Milano și unde veți găsi unele dintre cele mai bune mâncăruri din oraș. Se simte incredibil de luxos, în ciuda faptului că are camere care încep de la aproximativ 150 USD pe noapte. Se află într-o clădire istorică, dar interiorul pare modern și elegant. Chiar dacă nu stați aici, nu ratați barul de pe acoperiș pentru o băutură și o priveliște nocturnă de care să vă amintiți toată viața.

Doria Grand Hotel: Acest hotel din lumea veche vă va duce cu gândul la Milano de altădată, dar nu într-un mod învechit sau demodat. Holul și restaurantul sunt într-adevăr grandioase, așa cum sugerează și numele, iar camerele sunt confortabile, cu facilități moderne și vederi uimitoare. Este situat în apropierea gării principale, ceea ce înseamnă că este ușor să vă conectați la restul Italiei, să ajungeți la aeroport sau să urcați în metrou pentru a explora mai mult din Milano. Camerele încep de la un preț foarte moderat de 100 USD pe noapte, având în vedere calitatea pe care o obțineți aici.

Velvet Grey Boutique Hotel: Acest hotel de tip boutique este unul dintre preferatele mele din Milano, deoarece nu are acea senzație de înghesuială pe care o găsiți la unele dintre hotelurile mai vechi și mai bine stabilite din Milano. Camerele sunt curate și moderne, unele cu balcoane care dau spre o curte acoperită de copaci. Este la mai puțin de 10 minute de mers pe jos de Duomo și aproape de mai multe stații de metrou pentru a explora cu ușurință mai mult din oraș. Camerele încep de la 180 USD pe noapte. Rezervați un sejur la Velvet Grey Boutique Hotel aici.

CITEȘTE ȘI:
Oferte City Break Paște 2020

Itinerariu de 2 zile în Milano

Am împărțit acest articol în bucăți mici, astfel încât să puteți alege pentru a crea itinerariul de două zile care se potrivește stilului și intereselor dvs. Eu prefer să explorez un oraș în funcție de zonă, așa că într-o zi voi explora nord-vestul, iar în următoarea, sud-estul sau ceva de genul acesta.

Asta înseamnă că pot petrece mai puțin timp călătorind și mai mult timp bucurându-mă efectiv de lucrurile pe care orașul le are de oferit, cum ar fi muzee, activități culturale restaurante, cafenele și cumpărături.

Activități în prima zi

Dacă nu ați mai fost niciodată în oraș, veți dori să vă începeți cele două zile în Milano în forță și există un singur loc pentru a face acest lucru.

Il Duomo di Milano

Catedrala din Milano, numită și Il Duomo, este cea mai mare biserică din Italia (chiar mai mare decât Bazilica Sfântul Petru din Vatican). Nu numai atât, dar este una dintre primele trei cele mai mari biserici din lume.

Puteți intra în catedrală pentru 5 euro. Totuși, și mai interesant este să urci scările vechi de secole până în vârf. Acest lucru costă 15 euro. Dacă doriți să vă plimbați pe acoperișul catedralei, dar scările sunt prea multe, puteți plăti 20 de euro și puteți lua în schimb un lift până în vârf.

Această catedrală nu este doar mare, ci și uimitoare din punct de vedere arhitectural și așa ar trebui să fie, având în vedere că a durat aproape 600 de ani pentru a fi construită.

Vă puteți rezerva biletele în avans aici, ceea ce vă recomand să faceți la prima oră a dimineții pentru a evita mulțimile uriașe care tind să vină mai târziu în cursul zilei.

Locația pe Google.

Galleria Vittorio Emanuele II

Chiar lângă Duomo se află Galleria Vittorio Emanuele II. Această arcadă cu arcadă înaltă este cea mai veche galerie comercială care funcționează continuu din toată Italia.

A fost construită între anii 1865 și 1877 și a primit numele primului rege al Regatului Italiei, Vittorio Emanuele al II-lea.

Nu este casa unora dintre cele mai exclusiviste branduri din Europa, precum Prada, Louis Vuitton și Dior.

De asemenea, în interior există câteva cafenele și restaurante fantastice în care poate doriți să luați o masă pentru o cafea și o prăjitură la mijlocul dimineții. Marchesi 1824 este un loc deosebit de faimos (și delicios) pentru a face exact acest lucru. Puteți să luați o masă lângă fereastră și să priviți galeria în timp ce oamenii se plimbă prin ea.

Celălalt lucru pe care trebuie să-l faceți în Galleria este să găsiți mozaicul taurului. Așezați-vă călcâiul pe, ăăă, chestia lui și apoi învârtiți-vă de trei ori. Este pentru noroc și pentru o întoarcere la Milano într-o bună zi.

Locația pe Google.

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco sau Castelul Sforza este o fortificație medievală din secolul al XV-lea care, la un moment dat, în secolul al XVII-lea, a fost una dintre cele mai mari cetăți din Europa.

Puteți pur și simplu să treceți prin porțile castelului de la intrarea principală de lângă stația de metrou Cairoli până pe partea cealaltă, unde veți ajunge în Parco Sempione. Parcul de pe partea cealaltă este un loc popular pentru plimbările cu câinii și pentru cei care fac jogging, dar este, de asemenea, doar un loc frumos de plimbare. Puteți apoi să vă conectați la Corso Sempione, un bulevard mare cu copaci care este un loc frumos de plimbare sau puteți lua troleibuzul până în Chinatown.

În interiorul Castello Sforzesco se află mai multe muzee pe care ați putea fi interesați să le vizitați.

Muzeul Pietà Rondanini este un mic muzeu care găzduiește ultima sculptură cu același nume a lui Michaelangelo. Puteți rezerva bilete și citi mai multe despre acest muzeu aici.

Pinacoteca del Castello Sforzesco este o galerie de artă și unul dintre cele mai mari muzee din interiorul acestui complex de castele. Vedeți mai multe despre ce artă este expusă și rezervați bilete pe site-ul lor aici.

Muzeul de Artă Antică se află, de asemenea, în interiorul Castello Sforzesco și este un fel de combinație de muzeu de artă și istorie. Există artefacte de acum mii de ani care arată că, chiar și atunci, arta era o parte importantă a societății. Este un muzeu frumos care merită vizitat.

Locație pe Google.

GAM Galleria d’Arte Moderna

Galeria de Artă Modernă din Milano este găzduită în interiorul unui mare conac din secolul al XVIII-lea, cu tavane boltite ornamentate și candelabre de cristal.

Aici veți găsi lucrări ale unor artiști și sculptori precum Cezanne și Gauguin. Puteți citi mai multe despre colecția lor, precum și despre expozițiile care sunt expuse în prezent pe site-ul lor aici.

Locația pe Google.

Pinacoteca di Brera

Pinacoteca di Brera este probabil cel mai faimos muzeu de artă din Milano, și pe bună dreptate. Este unul dintre cele mai bune din Italia și găzduiește unele dintre cele mai faimoase opere de artă italiene din istorie.

În plus față de colecția permanentă, în galerie sunt mereu expuse noi exponate, precum și evenimente live și concerte pe tot parcursul anului.

Veți dori cu siguranță să vă rezervați în avans biletele pe site-ul lor, precum și să verificați orele de deschidere și evenimentele care ar putea avea loc în timpul călătoriei dumneavoastră.

Localizare pe Google.

Biblioteca Națională Braidense

Situată în aceeași piață cu Pinacoteca di Brera, această bibliotecă este una dintre cele mai vechi și mai mari din Italia. A fost creată în 1770, iar în 1880 a devenit bibliotecă publică națională.

CITEȘTE ȘI:
Destinații de shopping în Europa

Dacă vă plac clădirile istorice și vizitarea bibliotecilor din întreaga lume, aceasta este una pe care nu veți dori să o ratați. Colecția de cărți este incredibilă, iar decorul și arhitectura sunt uimitoare.

Locația pe Google.

Prânzul din prima zi

Cât timp vă aflați în această parte a orașului, veți dori să verificați cel puțin unul sau două dintre aceste locuri pentru prânz sau o gustare.

Panini De Santis: O instituție în materie de sandvișuri în Milano, aceste panini sunt pline de ingrediente proaspete de proveniență locală și prăjite la perfecțiune. Ronny este un favorit personal.

All’Antico Vinaio – Milano: Dacă ați fost la Florența, este posibil să fi auzit de acest loc de panini înainte. Această locație din Milano este la fel de proaspătă și la fel de faimoasă. Veniți aici înainte de a începe să vi se facă foame, deoarece nu este neobișnuit să așteptați 30-45 de minute înainte de a vă putea comanda sandvișul. Întotdeauna merită așteptarea.

Gino Sorbillo: Aceasta este o opțiune excelentă pentru prânz sau cină, dar dacă aveți poftă de o pizza bună, aceasta este cea mai bună pe care am mâncat-o în această regiune a Italiei. Este în stil Napoli (cea mai bună după umila mea părere) cu cel mai crocant aluat pe care l-am mâncat vreodată. Toppingurile sunt de o calitate excelentă, iar serviciul este excelent (sunt câțiva chelneri care vorbesc engleza).

Seara și cina din prima zi

Vedeți un spectacol la Teatro alla Scala

Teatro Alla Scala este unul dintre cele mai faimoase teatre de operă din lume. În ultimii 200 de ani, toate spectacolele și cântăreții importanți au apărut pe această scenă uimitor de ornamentată.

Pe lângă opere și concerte, aici se află și baletul din Milano, așa că există o abundență de oportunități și spectacole care să se potrivească intereselor dumneavoastră, dacă vă plac spectacolele live.

Merită să mergeți la un spectacol cu orchestră doar pentru a sta în ceruri și a vedea acest teatru în carne și oase. Puteți obține locuri destul de accesibile în ultimul moment (de obicei, aproximativ 10-15 euro) pentru spectacolele din timpul săptămânii.

Vedeți programul întregii săptămâni și rezervați bilete pe site-ul lor aici.

Negronis la Bar Basso

Negroni, așa cum îl cunoaștem astăzi, este un cocktail preparat cu Campari, vermut dulce, gin și coajă proaspătă de portocală. Această băutură a fost creată într-o cafenea din Florența, dar originile acestei băuturi se află chiar aici, în Milano.

Pe atunci se numea Americano, renumit pentru că vizitatorii americani preferau ca bitterul Campari fabricat local (care provine din Milano) să fie amestecat cu un strop de apă minerală pentru a-l mai îndulci puțin.

Apoi, într-o zi, în 1919, contele Camillo Negroni i-a cerut barmanului să îl prepare cu gin în loc de apă minerală, iar Negroni s-a născut.

Cel mai bun din oraș poate fi găsit la Bar Basso, care pretinde că a adus aperitivul (băutura și gustarea de dinaintea cinei) la omul de rând. Au fost primul bar din oraș care a pregătit cocktailuri pentru oamenii obișnuiți, nu doar pentru cei super-bogați care stăteau în barurile hotelurilor de lux și le beau.

Acum, barul are o selecție uriașă de cocktailuri (până la 500 de opțiuni diferite!), dar Negroni este cel mai faimos.

Locația pe Google.

Cină la La Piola

Chiar vizavi de Bar Basso se află o altă instituție din Milano, La Piola. O osteria clasică și casual care servește preparate locale, inclusiv Risotto Milanese (risotto cu șofran) și mâncăruri de polenta, precum și mâncăruri italiene mai tradiționale, cum ar fi ravioli și opțiuni antipasti, de asemenea.

Vă puteți aștepta să plătiți aproximativ 20 de euro de persoană pentru un fel principal fără băuturi. Acesta este aproximativ prețul pe care îl veți găsi în majoritatea restaurantelor casual din centrul orașului Milano.

De asemenea, merită menționat faptul că, dacă aceasta este prima dvs. călătorie în Italia, majoritatea restaurantelor de tip „sit-down” percep o taxă de „pâine”. Chiar dacă nu mâncați pâinea, veți plăti aproximativ 2 euro de persoană pentru a sta jos. Luați pâinea, este delicioasă.

Localizare pe Google.

A doua zi în Milano: Activități

Acum că ați văzut unele dintre cele mai populare obiective turistice în prima zi în Milano, ziua a doua poate fi ceva mai relaxată. Este posibil să doriți să verificați și unele dintre lucrurile pentru care nu ați avut timp în itinerariul de ieri.

Santa Maria Delle Grazie

Acesta este un must-do absolut în Milano, după umila mea părere, dar trebuie planificat cu cel puțin câteva zile în avans.

Santa Maria Delle Grazie găzduiește Cina cea de Taină originală a lui Leonardo Da Vinci. Această pictură murală a fost realizată între 1495 și 1498 și se află pe peretele din interiorul acestei mănăstiri.

Se poate vizita pentru 15 euro, dar trebuie să vă rezervați din timp. Trebuie să ajungeți cu 30 de minute înainte de ora stabilită pentru „check-in”, timp în care puteți explora zona înainte de ora stabilită.

Apoi, veți avea 15 minute în interiorul camerei cu grupul mic care a rezervat și el intervalul de timp (dacă rezervați dimineața devreme, este posibil să fiți unul dintre singurii oameni din sală!).

Este o priveliște destul de incredibilă și merită să o vedeți.

Podgoria lui Leonardo Da Vinci

Chiar vizavi de mănăstire se află locul unde Leonardo Da Vinci obișnuia să aibă propria sa podgorie. Este o bijuterie absolut ascunsă în Milano și nu este una pe care o vizitează multă lume, așa că este foarte probabil să aveți terenul doar pentru dumneavoastră.

Viile au fost replantate pentru a imita exact modelul în care se aflau în secolul al XV-lea, dar nu sunt aceleași viță de vie pe care le avea Da Vinci când a locuit și a lucrat aici.

Clădirea și grădina sunt cele care fac ca acest loc să merite o vizită, inclusiv operele de artă care împrăștie proprietatea.

Locația pe Google.

Galeriile Leonardo da Vinci

Dacă doriți să continuați turul Da Vinci, aceasta este ultima oprire pe parcurs. Galeria în sine se află în interiorul Muzeului de Știință și se află lângă Basilica di San Vittore al Corpo, care este foarte ornamentată și merită să vedeți interiorul acesteia.

CITEȘTE ȘI:
13 idei pentru a mânca la prețuri mici în Milano

Galeria găzduiește mai multe dintre primele desene și invenții ale lui Da Vinci, precum și o replică a Cinei de Taină și o abundență de informații despre viața și creațiile sale.

Locația pe Google.

Cumpărături de epocă pe Via Gian Giacomo Mora

Nu poți veni în capitala modei din Italia și să nu faci cumpărături!

Există atât de multe locuri pentru a face cumpărături în Milano, încât, fără îndoială, veți putea găsi cu ușurință informații despre buticurile de pe Corso Como sau despre locațiile tuturor magazinelor DMAG outlet.

Dar ceea ce îmi place cu adevărat la Milano sunt magazinele vintage bine îngrijite, unde poți găsi genți Prada, pantofi și curele Gucci și rochii de la designeri italieni de care nu am auzit niciodată, dar de care brusc am nevoie de toate modelele lor din anii ’70.

Via Gian Giacomo Mora este cel mai bun loc în care să te îndrepți, deoarece aici vei găsi toate cele mai bune magazine într-un singur loc.

Este demn de remarcat faptul că unele dintre aceste magazine au două magazine diferite pe aceeași stradă (primele două enumerate). Unul este pentru femei, iar celălalt pentru bărbați.

Bazilica San Lorenzo Maggiore

Bazilica San Lorenzo Maggiore este una dintre cele mai vechi biserici din Italia. A fost construită în epoca romană, între sfârșitul secolului al IV-lea și începutul secolului al V-lea.

Am găsit această biserică deosebit de interesantă datorită tuturor informațiilor istorice expuse în interior. Acestea sunt disponibile atât în italiană, cât și în engleză și descriu rolul pe care această biserică l-a jucat în dezvoltarea orașului Milano în ultimele 15 secole.

De asemenea, informațiile aprofundau istoria orașului Milano, ceea ce mi s-a părut foarte interesant. Chiar vizavi de intrarea în bazilică veți vedea poarta medievală Ticino.

Locația pe Google.

Bazilica Sant’Eustorgio

Chiar în josul drumului de la San Lorenzo Maggiore se află Bazilica Sant’Eustorgio.

Prânzul din ziua a doua

Pasticceria Cucchi: Aceasta este o brutărie, așa că este într-adevăr o opțiune mai bună pentru micul dejun sau pentru o gustare între mese, dar dacă nu ați avut încă ocazia să mâncați un croissant umplut în călătoria dvs. la Milano, atunci luați unul aici (recomand, de asemenea, Panettoni Giovanni Cova pentru unul!). Cu toate acestea, au și opțiuni mai ușoare, cum ar fi sandvișurile cu croissant și focaccia.

Osteria Del Binari: Aceasta este o opțiune bună atât pentru prânz cât și pentru cină în această zonă a orașului. Este deosebit de frumos într-o zi însorită sau într-o seară caldă de vară. Au o zonă imensă de locuri în aer liber și servesc preparate locale preferate din Lombardia (Lombardia este regiunea în care se află Milano).

Piz: Dacă dintr-un motiv nebunesc încă nu ați mâncat pizza în călătoria dvs. la Milano, atunci ar trebui să ajungeți la această pizzerie colorată pentru prânz. Aluatul este pufos și ușor, iar toppingurile sunt de o calitate incredibilă. De asemenea, fac un tiramisu mortal.

All’Antico Vinaio – Milano: Dacă nu ați avut ocazia să vizitați acest magazin de panini în prima dvs. zi în Milano, nu veți fi prea departe de el, în apropierea bazilicilor. Este într-adevăr unul dintre cele mai bune sandvișuri pe care le veți mânca vreodată.

Seara celei de-a doua zile în Milano

Este ultima ta seară în Milano, trebuie să o petreci de-a lungul canalului! Cu toate acestea, dacă călătoriți la Milano pentru o excursie de weekend, vă recomand să schimbați serile și să vedeți vibrația de-a lungul Naviglio într-o sâmbătă seara.

Aperative de-a lungul Naviglio Grande

Aperitivos sunt un fel de eveniment aici, în Milano. Dacă ați fost în alte orașe din Italia, este posibil să le fi experimentat. În Veneția, au Cicchetti, în Bologna se servește un pahar de vin cu Crescenta și mortadella.

Aici, în Milano, poți intra în aproape oricare dintre barurile de pe canalul Naviglio Grande și poți plăti între 8 și 10 euro. Cu acest preț primești o băutură și acces la un bufet de aperitive.

Nu toate locurile de aperitivo sunt create la fel. Unele au mâncare de calitate destul de slabă, astfel încât să poată menține prețul scăzut și să atragă mai mulți oameni. Cele enumerate mai jos, cel puțin din experiența mea, tind să se încadreze în intervalul de preț mai mare de 10-12 euro, dar mâncarea este exponențial mai bună.

Vă puteți aștepta la măsline, diferite brânzeturi, o selecție de mezeluri, pâine, risotto, biluțe arancini, printre alte lucruri precum salată și uneori chiar pizza.

Backdoor 43: Cocteilurile din acest bar sunt unele dintre cele mai bune de pe canal. Într-o zi însorită, majoritatea oamenilor își iau cocktailul la pachet într-un pahar de hârtie și stau de-a lungul canalului cu câteva gustări proprii. Aceasta este o opțiune bugetară ideală care vă permite să vă bucurați de vibrații, să beți o băutură grozavă și să nu cheltuiți prea mult pe gustări pe care poate nici nu le doriți.

Momo Bar: Acest bar are una dintre cele mai largi selecții de mâncare și băutură. Bufetul este imens și are cam tot ce vă puteți imagina. Nici măcar nu veți avea nevoie de cină după câteva băuturi și gustări aici. Pe lângă carne și brânzeturi, au și diferite feluri de paste și tone de salate diferite.

FAB: Cocktailurile sunt excelente aici, iar gustările sunt ușoare, în principal nuci, chipsuri și măsline, dar meniul de mâncare de aici este excepțional. Rămâneți prin preajmă pentru pizzele lor și opțiunile cu fructe de mare.

Caută zboruri către Milano

Caută cazare în Milano