Astăzi va vom prezenta unul dintre cele mai impresionante orașe ale Terrei, Florența, locul din care a pornit cea mai amplă mișcare culturală din istorie, capitala Renașterii, considerat un adevărat muzeu în aer liber.

Situat în Italia, în regiunea Toscana, Firenze, în limba italiană, este un oraș splendid, încărcat de istorie, centrul sau istoric reprezintă o capodoperă arhitectonică și este introdusă de către UNESCO pe lista Patrimoniului Universal.

Străbătut de răul Arno, orașul poate fi traversat dintr-un loc în altul prin mai multe poduri, cel mai cunoscut fiind Ponte Vecchio construit în perioada renascentistă sub îndrumarea puternicii familii De Medici care se afla în acea perioadă la conducerea orașului și care au pus bazele renașterii prin reprezentantul sau Lorenzo de Medici. Acest pod face legătura între Palatul Uffizi și palatul Pitti, un complex muzeal între care se distinge Galeria Palatină, o galerie cu o colecție impresionantă de picturi renascentiste și baroce. Odată cu trecerea în proprietatea familiei de Medici aceștia au hotărât amenajarea unei gardini în spatele palatului care poartă numele de Grădinile de Boboli unde există o mulțime de statui și fântâni, cea mai celebră fiind Fântâna lui Bahus, o grotă artificială, Grotto Grande și un amfiteatru.

Principala atracție turistică este Domul Catedralei din Florența, una dintre cele mai mari catedrale din lume, o construcție impresionantă, în stil gotic, ce domină centrul istoric al orașului.

Cea mai fascinantă basilică din oraș este, însă, Basilica Santa Croce, una dintre cele mai mari biserici franciscane, o adevărată comoară artistică decorată cu fresce de gioto și locul în care sunt înmormântați unele dintre cele mai reprezentative figuri, Michelangelo, Machiaveli sau Galileo.

CITEȘTE ȘI:
Castelul bavarez Neuschwanstein

Pe lângă basilici, în Florența veți întâlni numeroase muzee care stau martore bogatei istorii și culturi ce înconjoară acest oraș, pritre care se numără Galeria Uffizi găzduită de palatul Uffizi unde este expusă cea mai importantă colecție de artă renascentistă din lume donată cetățenilor orașului de celebra familie de Medici sau Galeria dell`Academia, muzeul unde poate fi admirată cea mai celebră și poate cea mai frumoasă statuie din lume, David de Michelangelo Buonaroti, precum și multe alte capodopere ale lui Michelangelo și ale altor mari artiști renascentiști, dar și o colecție de artă ce aparține Academiei de Arte Frumoase din Florența. Un alt muzeu reprezentativ al artei renascentiste este Muzeul Național Bargello unde puteți vizita Camera Michelangelo și Camera Donatello.

Încheiem periplul prin acest oraș fascinant cu vizitarea celei mai importante piețe ale orașului, Piazza de la Signoria unde se află o colecție impresionantă de statui, amplasată în centrul istoric în apropiere de Palazzo Vecchio, o clădire cu aspect de fortăreață unde se află primăria orașului cunoscut sub numele de Palazzo del Popolo sau Palazzo Ducale. O altă piață importantă ce nu trebuie ratată este și Piazza della Republica, o construcție recentă ce contrastează cu centrul istoric al orașului cu străzile lui înguste și clădirile vechi de secole.

Caută zboruri către Florența

Caută cazare în Florența