Odata cu venirea primelor zile din sezonul cald, incepem sa cautam destinatii cat mai placute pentru a petrece cateva zile de relaxare sub briza linistita a marii. Pe coasta insorita a Turciei, udata de apa marii Egee se afla un orasel ce te atrage de la prima vedere si anume Bodrum. Nu este un oras mare, poate fi vizitat in putin timp dar amestecul culorilor, verdele padurilor, albastrul marii si cerului te imbie sa uiti lumea moderna. Nu degeaba Homer a comparat cetatea Halicarnas cu “taramul albastrului etern”.

Bodrum este alegerea perfecta, imbina perfect dorintele vizitatorilor, fie ca acestia cauta liniste in timpul zilei sau distractie odata cu lasarea serii.

Istoria orasului merge departe in trecut, pana in antichitate, cand era cunoscut ca Halicarnas. Aceasta denumire antica este legata de numele unor persoane célèbre in istorie, ca Herodot, nascut in Halicarnsus, Alexandru cel Mare sau Homer.

Tot aici era localizat si Mausoleul lui Mausolus, una dintre minunile lumii antice dar azi au mai ramas doar niste ruine ce stau marturie pentru maretia monumentului ce a existat candva. Elementul istoric caracteristic pentru Bodrum este Castelul Sf. Petru sau Castelul Bodrum, construit in secolul 15 de catre cruciati. Mult timp acest castel a fost locul de refugiu pentru membrii Ordinului cavalerilor de Malta iar din anul 1962 adaposteste Muzeul de Arheologie Subacvatica. In apropierea orasului, deasupra portului vegheaza Amfiteatrul, o constructie de 13.000 de locuri, ce in prezent are rolul de muzeu in aer liber.

Cauta cazare in Bodrum