Alei mici, încântătoare și încărcate de istorie, un adevărat magnet pentru visători și pentru cei îndrăgostiți de frumos. Una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de la Marea Adriatică ce reunește anual un număr impresionant de turiști este orașul croat Dubrovnik.

Orașul Dubrovnik atrage prin încărcătura sa istorică, prin frumusețea arhitectonică, atmosfera romantică, prin panoramele încântătoare, prin stradutele înguste, frumos pavate cu marmură ce duc toate către un simbol al regiunii Palatul Rectorului. Un palat ce datează din anul 1441, îmbinând cele două stiluri gotic și renascentist. Astăzi palatul servește derept Muzeu de Istorie și Cultură deținând prețioase obiecte de metal, colecții de pictură, fotografie , icoane și multe altele. În sezonul estival palatul găzduiește concerte de muzică clasică.

Un adevărat punct de atracție îl constituie zidurile vechiului oraș ce se întind pe o distanță de aproximativ 2000m și o înălțime de 25m. Aceste ziduri datează din secolele VIII- XVI și poartă în tăcerea lor urmele istoriei nescrise, sunt unele dintre cele mai vechi și mai bine întreținute vestigii ale Europei.

Mănăstirea Franciscană deține una dintre cele mai vechi farmacii europene, deschisă la 1317 ce funcționează și astăzi. Biblioteca sa are peste 30000 de cărți scrise de mâna tot atât de vechi ca și clădirea în sine.

Dacă doriți să intrați în contact cu întregul trecut al orașului trebuie să vizitați Muzeul Dubrovnik, care prin colecțiile sale vă va purta în trecutul îndepărtat.

Adevărata imagine a orașului o puteți imortaliza doar dacă alegeți să urcați timp de 2 ore Muntele Srd. Panorama orașului, ce cuprinde toată coasta până la Muntenegru, este splendidă privită de la o altitudine de 413m.

CITEȘTE ȘI:
Locuri fabuloase pe care să le vizitezi în Asia

Exploatați insula Lokrum, o insula fără locuitori, dar cu povești fascinante. Într-un cadru încărcat de verdeață, unde se mai pot vedea urmele ruinelor aproape șterse de timp, luați contact cu legendă legată de Mănăstirea Benedictină unde Richard Inimă de Leu a făcut o donație, avertizând localnicii de pericolele ce-i pășteaudin partea piraților.

Nu ratați plajele și porturile care sunt minunate, iar o plimbare nocturnă va va arată o altă față a orașului.

Caută cele mai bune zboruri către Dubrovnik

Opțiuni de cazare în Dubrovnik

Activități în Dubrovnic