Atunci cand alegi sa mergi in vacanta cu avionul, adesea se intampla sa ai o escala pe parcurs.

Ca sa petreci timpul pana te urci in avion, o varianta o reprezinta restaurantele din interiorul aeroporturilor. Meniurile au incluse preparate gustoare si destul de scumpe.

Unele dintre aceste restaurante au devenit faimoase iar lumea se orienteaza dupa ele in momentul in care aleg o cursa cu escala cu avionul.

Aeroportul International Schiphol din sud-vestul Amsterdam, este gazda restaurantului Bubbles Seafood & Wine Bar. Acest local s-a specializat in preparate pe baza de fructe de mare precum, precum scoici, caviar, somon si creveti. Aici se poate servi micul dejun, pranzul sau cina. Printre companiile aeriene ce au zboruri la acest aeroport se munara Tarom, Alitalia, Air France, KLM Royal Dutch Airlines.

Aeroportul Charles De Gaulle este unul dintre cele mai aglomeratee din Europa. Aici turistii pot savura un croissant in patiseria Brasserie Flo. Un alt preparat preferat de pasageri este faimoasa crème brulee. Un preparat frantuzesc este intotdeauna acompaniat de un pahar de vin, aici servindu-se vinuri alsaciene. Companiile aeriene ce au zboruri pe aeroportul Charles De Gaulle sunt Tarom, Lufthansa, Alitalia, Air France, Swiss Air, Turkish Airlines si British Airways.

Aeroportul Heathrow din vestul Londrei este unul dintre cele mai aglomerate si cele mai importante din Marea Britanie. Acesta este gazda restaurantului Gordon Ramsay Plane Food. Acest restaurant este decorat astfel incat sa fie foarte spatios iar ferestrele mari ofera vedere spre pista. In meniu se servesc salate, feluri principale, dulciuri si sucuri de fructe, atat preparate traditionale cat si internationale. Printre companiile aeriene ce au zboruri pe acest aeroport se numara Tarom, British Airways, Lufthansa, Iberia, Tap Air Portugal.

CITEȘTE ȘI:
Când ești la Roma, ia micul dejun așa cum fac romanii