Dacă vreți să vizități un centru istoric fabulos, nu este nevoie să traversați lumea întreagă. La o distanță acceptabilă de țara noastră, Budapesta va așteaptă. Capitala Ungariei a fost ridicată pe ruinele așezării romane Aquincum, cel mai important centru al Imperiului în Panonia Inferioară. Numele de Budapesta este de fapt unirea a două așezări despărțite de Dunăre, Buda respectiv Pesta. Astăzi Podul cu Lanțuri ce le unește este un loc perfect pentru a cuprinde cât vezi cu ochii capitala Ungariei. În anul 1896 în Budapesta este pusă în funcțiune prima linie de metrou din Europa sub numele de Millennium Underground Railway, folosită și în prezent.

O simplă plimbare de-a lungul fluviului ce taie în două orașul, oferă o imagine demnă de avut ca amintire. Cu această ocazie puteți vedea în ansamblu Palatul Regal, construit în secolul 13, reconstruit în secolul 18 în stil baroc. Acesta adăpostește astăzi Galeria Națională, Muzeul de Istorie și Biblioteca Națională. Colina Castelului Buda se află pe lista oricărui vizitator străin.

Inclusă în patrimoniul UNESCO, aici puteți vizita Biserica Matei ( veche de 700 de ani) din piața Sfintei Treimi și Palatul Regal. Nici Palatul Parlamentului nu este mai prejos în ceea ce privește aspectul impunător. Construită în stil neo-gotic este a treia din lume că mărime.

Tot pe lista UNESCO se află și Bulevardul Andrasy. Asemănător fratelui său parizian Champs Elysees, aici puteți savura liniștiți o cafea, va puteți arunca în explorarea culturală a muzeelor sau pur și simplu puteți admira ce este în jurul vostru.

Budapesta are multe artere numai bune pentru a simți esența orașului, cum ar fi Strada Vaci, piețele Vorosmarty și Eroilor inundate de valurile de turiști și localnici. Un alt lucru special pentru acest oraș este faptul că între 1854-1859 a fost ridicată a doua cea mai mare sinagogă din lume, Marea Sinagogă.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai ieftine restaurante din Bangkok

Pentru a scăpa de agitația orașului, City Park, fondat în secolul 19, este locul ideal. Aici copacii împrejmuiesc castelul Vajdahunyad, format din părți construite în diferite stiluri arhitecturale: baroc, renascentist, gotic și romantic.

Zboruri către Budapesta

Găsește cazare în Budapesta