Casablanca este într-adevăr capitala economică a Marocului și, ca atare, îi lipsește farmecul tradițional al altor orașe precum Tanger, Marrakech sau Chefchaouen. Totuși, Casablanca are un farmec care se dezvăluie doar dacă îți faci timp să o descoperi.

În primul rând, trebuie să știți că Casablanca este uriașă! Este cel mai mare oraș din Maroc. Este, de asemenea, unul dintre cele mai mari și importante orașe din Africa, atât din punct de vedere economic, cât și demografic.

Conform unei estimări a populației din 2014, orașul are o populație de aproximativ 3,35 milioane în zona urbană și peste 6,8 milioane în suburbii.

Casablanca este situat pe coasta Atlanticului din Maroc. Orașul este situat la 87 km sud de Rabat și 244 km nord de Marrakech.

Este în locația ideală pentru orice călător care dorește să descopere coasta marocană. Orașe frumoase de surf, cum ar fi Essaouira și Taghazout, sunt ușor accesibile din Casablanca.

Casablanca este un loc foarte sigur de vizitat. Deoarece este o imensă metropolă modernă unde multe companii își au sediul, prezența securității și a poliției este mai mare decât în alte orașe marocane.

Infracțiunea măruntă nu este o preocupare majoră în Casablanca, dar se întâmplă totuși. Este important să fii în permanență atent și să te ai grijă de lucrurile tale. Nu transportați sume mari de bani și evitați să purtați bijuterii scumpe.

Ar trebui să lăsați toate obiectele importante la hotel și să vă plimbați doar cu strictul necesar.

Vizitați splendida moschee Hassan II

Această frumoasă moschee ar trebui să fie cu siguranță pe lista ta de lucruri minunate de văzut în Casablanca. Această clădire enormă a fost construită pentru a comemora 60 de ani de la naștere a fostului rege.

Moscheea Hassan II

Moscheea se află chiar la marginea apei, iar minaretul său de 210 metri înălțime este unul dintre reperele principale ale orașului. Clădirea prezintă talentul și meșteșugul artizanilor marocani.

Are podele din marmură curată, piatră sculptată manual și lemn, tavane din cedru acoperite cu frunze de aur și plăci uimitoare de mai multe culori.

Tururi ale moscheii se desfășoară între rugăciuni pentru vizitatori îmbrăcați corespunzător. Această moschee este cea mai mare din Africa și a 3-a ca mărime din lume.

Moscheea poate găzdui maximum 105.000 de credincioși pentru rugăciune: 25.000 în interiorul sălii moscheii și alte 80.000 pe exteriorul moscheii.

CITEȘTE ȘI:
Coronavirusul în Thailanda. Consecințe economice

Dimensiunea sălii de rugăciuni este spectaculoasă! Acoperișul se retrage lăsând lumina soarelui să pătrundă în interior.

Podelele spectaculoase din marmură îi fac atmosfera să fie foarte răcproasă, iar tavanele cu candelabrele lor superbe sunt o priveliște incredibilă.

Arhitectura acestei clădiri este extraordinară. În anumite locații, se poate vedea Atlanticul în timp ce se rostogolește spre malul de lângă Moschee.

Faceți o plimbare în jurul catedralei Casablanca

Această frumoasă biserică albă este adesea considerată a fi una dintre cele mai uimitoare biserici africane. A fost construită în 1930, când Marocul era încă sub protectoratul francez.

Când Marocul și-a câștigat independența, catedrala din Casablanca a fost transformată într-o școală și apoi într-un centru cultural. În momentul de față nu mai servește ca loc religios, dar a devenit una dintre atracțiile turistice de top din Casablanca.

Catedrala din Casablanca

Această biserică abandonată pare din altă dimensiune, dar totuși în perfectă armonie cu împrejurimile sale.

Majoritatea oamenilor care vizitează biserica consideră că este un lucru ciudat că un monument atât de frumos a fost abandonat.

De asemenea, creează un fundal uimitor pentru orice fotografie!

Bucurați-vă de o melodie cântată la pian la Rick’s Cafe

Ei bine, această cafenea a fost concepută pentru a recrea barul făcut faimos de Humphrey Bogart în filmul celebru Casablanca. Inutil de menționat ce sentiment poți trăi savurând o băutură într-o cafenea care a intrat în istoria mondială.

Rick's Cafe Casablanca

Acest bar cu pian este plin de detalii menite să surprindă spiritul filmului; Un pian vechi din anii treizeci, un bar sculptat, arcade curbate și balcoane.

Acest restaurant este, de obicei, foarte aglomerat, așa că este mai bine să rezervați o masă dacă doriți să mergeți acolo pentru cină.

Restaurantul este deschis pentru prânz între orele 12:00 și 15:00; pentru cină de la 18:30 până la 1 AM. Rick’s Café este deschis 7 zile pe săptămână, inclusiv luna Ramadanului.

Mâncarea este excelentă și la un preț foarte accesibil. Vă puteți bucura de masă în timp ce ascultați un ansamblu de jazz!

Piața Mohammed V

S-ar putea spune că acest pătrat este inima și sufletul lui Casablanca. Este centrul administrativ al orașului, iar piața este înconjurată de clădiri de la începutul anilor 1920.

Majoritatea acestor clădiri are o arhitectură superbă hispano-musulmană, cu fațade albe și pietre colorate în aur.

CITEȘTE ȘI:
Castelele și fortărețele României
Piața Mohammed V

V-aș recomanda să vizitați această piață noaptea, când fântânile de apă funcționează și scăldate într-o lumină aurie.

Palatul regal

Regele marocan are multe palate în toată țara și acesta este unul dintre cele mai frumoase.

Din păcate, acest palat ca și restul palatelor regelui nu poate fi admirat decât din exterior. Intrarea în interior este strict interzisă. Cu toate acestea, merită doar să faci o scurtă oprire și să admiri exteriorul.

Palatul situat lângă noua Medina (numit și cartierul Habous).

Petreceți ceva timp cu pescarii locali

Dacă doriți cu adevărat să simțiți spiritul din Casablanca, ar trebui să vă începeți o zi acolo, vizitând portul și petrecând timp cu pescarii.

Casablanca a fost întotdeauna cel mai important port din Maroc. Acesta a fost cel mai mare port de pescuit din Maroc înainte de a trece la a deveni un port maritim.

Portul din Casablanca

Cu toate acestea, industria pescuitului nu a dispărut complet din Casablanca, iar pescarii au fost întotdeauna inima și sufletul orașului. Petrecerea timpului în apropierea portului este o activitate minunată de făcut în Casablanca!

Portul Casablanca este foarte ușor de găsit, este pe strada principală din centrul orașului și este foarte aproape de gara Casa Port! Puteți ajunge cu taxiul din orice parte a orașului.

Există pescari care pescuiesc de pe stânci chiar lângă port și sunt foarte fericiți să poarte o discuție cu străinii.

Există, de asemenea, bărci mici în port, care vă pot duce într-o mică excursie de pescuit.

Dacă pescuitul nu te atrage foarte tare, dar îți place să mănânci pește proaspăt, poți oricând să mergi la una dintre tarabe de lângă port și să mănânci pește la grătar sau creveți.

Este o experiență distractivă și foarte ieftină: cumpărați peștele sau fructele de mare care vă plac, transmiteți vânzătorului și vor curăța peștele chiar în fața voastră.

Rătăcește pe micile străzi ale Medinei vechi

Dacă doriți o experiență total autentică, faceți o plimbare lungă în vechea Medina. Aproape că se simte că orice mică stradă din orașul vechi Casablanca este legată de o poveste.

Orașul vechi Casablanca se află între port și moscheea lui Hassan II. Plimbarea pe acolo se simte ca și cum ai călători în timp.

Orașul vechi Casablanca

Dacă v-ați plimbat prin Medina veche din alte orașe marocane, cum ar fi cele din Marrakech sau Fez, veți găsi acest lucru mult mai ușor de parcurs în comparație cu acestea.

CITEȘTE ȘI:
Ce gen de muzică asculți? Iată topul festivalurilor din Europa

Minunați-vă de arhitectura Mahkama du Pacha

Pentru a vedea cel mai uimitor exemplu de arhitectură marocană, va trebui să mergeți la Mahkama du Pacha. Această clădire uimitoare este un exemplu perfect de tehnici de construcție vechi maure.

Mahkama du Pacha

Pereții sunt acoperiți cu plăci frumoase, ușile și tavanele prezintă o serie complexă de piatră sculptată, iar tencuiala încorporează modele florale și caligrafie.

Această clădire a fost anterior o reședință de pașa, dar acum găzduiește biroul guvernamental. Din acest motiv, puteți intra în clădire doar cu un ghid, dar merită tot efortul.

Puteți obține un ghid pentru a vizita această clădire de la casa de bilete de la moscheea Mohammad Hassan II.

Și pentru că orice plimbare se sfârșește cu o masă bună, iată și câteva recomandări de restaurante excelente.

Restaurantul Le Riad

Dacă doriți să vă începeți călătoria în Maroc cu bucătăria tradițională autentică, restaurantul Le Riad este cel mai bun loc pentru asta!

Taginele servite aici au toate cele mai delicioase amestecuri de legume și carne doar cu cantitatea potrivită de cuscus.

Blend Gourmet Burger

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun burger din Casablanca, acesta este locul perfect. Acest restaurant contestă ideea că un burger ar trebui clasificat drept fast food.

Mâncarea aici este o experiență gastronomică și pariez că veți dori să vă întoarceți din nou și din nou.

Burgerii de aici sunt gătiți la perfecțiune și chiflele sunt perfecte, nu prea uscate sau moi. Acest restaurant este de asemenea renumit pentru sucurile de fructe proaspete și limonadele gustoase.

Brasserie La Tour

Brasserie La Tour este ceva mai scump decât restaurantele obișnuite și se află în interiorul unui hotel, dar mâncarea este senzațională și merită o vizită.

Acest restaurant este de fapt o combinație între Brasserie (meniul european) și Atelier Oriental (opțiuni marocane). Într-un fel, este cel mai bun din ambele lumi, puteți savura specialități franceze și delicatese marocane în același loc. Micul dejun de la Brasserie La Tour este fantastic, iar spread-urile sunt delicioase. Suc proaspăt, fructe, feluri de ouă, ceai de mentă, clătite marocane cu miere, ce mai puteți cere !?

Prețuri bilete de avion către Casablanca

Prețuri cazări în Casablanca

Booking.com