Deși pare ocupat și copleșitor la prima vedere, dacă te abați de la traseul turistic obișnuit vei găsi mici bucăți de paradis. Pronunțată fără „h”, Phuket este cunoscută sub numele de Perla mării Andaman.

Fun fact: Phuket este aproape la fel de mare ca Singapore.

Datorită dimensiunii sale, nu ai timp să te plictisești în Phuket, având în vedere marea varietate de lucruri de făcut. Pentru a vă ajuta să vă planificați călătoria, iată o listă cu câteva dintre cele mai faine lucruri de văzut și de făcut în Phuket.

Mergeți la surf în Phuket

Încercați să faceți surfing la Surf House Phuket, unde puteți dispune de valuri controlate. Exersați-vă abilitățile de surfing  și bucurați-vă de surf non-stop și de muzică faină în timp ce faceți asta. În prezent, au două locații, astfel încât puteți să cuceriți valurile fie în Kata, fie pe plaja Patong.

Mergeți la surf în Phuket

Există posibilitatea să luați lecții de surfing care se desfășoară pe plaja Kata. În mod alternativ, vă puteți încerca și norocul cu piscina de valuri, care vine la pachet cu multe distracții.

Faceți scufundări în Phuket

Ca și în majoritatea insulelor thailandeze, scufundările și explorarea lumii subacvatice sunt obligatorii! Lasă-te înconjurat de o mulțime de pești tropicali și de corali, în timp ce vizitezi unele dintre cele mai bune locuri de scufundare din Thailanda. Accesați locuri precum Hin Daeng și Hin Muang, unde puteți vedea viața marină fantastică pe un perete abrupt și corali violet vibranți.

Faceți scufundări în Phuket

Având în vedere că există multe de școli de scufundare, alegeți cu înțelepciune și mergeți la cele care sunt bine recomandate.

Încercați Kiteboarding

Sentimentul de libertate deplină în timp ce plutiți peste ocean, cu nimic altceva decât cu un simplu zmeu este un sentiment care nu se compară cu nimic altceva. Dacă sunteți un pasionat de sporturi de apă și kiteboardingul a fost întotdeauna pe lista dvs., încercați neapărat asta în Phuket.

Încercați Kiteboarding

Nu numai că este distracție cât încape, dar este o doză imensă de adrenalină ca nicăieri în altă parte! Phuket are totul, de la lecții de „încercare” până la cursuri pentru începători și avansați, care merită experimentate.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune sfaturi pentru a-ți face vacanța din Antalya de neuitat!

Admiră priveliștea de la The Karon Viewpoint

Cum Phuket este o insulă cu munte și mare, așa cum vă puteți imagina, este plină și de multe puncte de unde se pot observa diverse locuri. Unul dintre cele mai populare este Karon View Point. Când priviți într-o parte, puteți vedea Marea Andaman în timp ce de cealaltă parte sunt perfecte pentru privit trei golfuri.

Întrucât acesta este un loc destul de popular pentru turiști, fiți gata să vă luptați printr-o mare de bețe de selfie. Alte locuri de unde pot fi admirate minunile insulei și care merită văzute și explorate sunt: Ya Nui Viewpoint, Khao Rang Hill, Radar Hill Viewpoint, Kata Noi Viewpoint etc.

Luați lecții de gătit

Bucătăria thailandeză este una dintre cele mai bune bucătării din lume. Ce modalitate mai bună de a aprecia bucătăria decât de a învăța cum să gătești?

Luați lecții de gătit

Phuket este plin de multe școli de gătit, gata să vă învețe cum să faceți acea supă atât de delicioasă Pad Thai și Tom Yum pe care ați devorat-o în fiecare zi.

Vizitați Wat Chalong

Pentru a savura cultura locală thailandeză, mergeți la Wat Chalong, un loc care este foarte important pentru thailandezi. Punctul culminant al locului este Marea Pagodă despre care se spune că are un mic fragment din osul lui Buddha însuși. Întregul loc este frumos decorat cu povestea sa de viață. Întrucât acesta este un templu și un loc de cult, asigurați-vă aveți cu ce să vă acoperiți genunchii și umerii.

Luați un tur de distilerie Rum

În timpul turului distileriei Chalong Bay Rum, poți vedea cum se procesează romul premiat din trestia de zahăr thailandeză. Dacă vă place să vizitați cramele și distileriile, aceasta este o activitate destul de mișto de făcut în Phuket.

CITEȘTE ȘI:
10 Lucruri uimitoare de făcut în Ibiza

Acest tur de distilare de 30 de minute vă conduce prin fabrică și se finalizează cu un racoritor Baia Mojito Chalong, proaspăt în scos din producție. Bea până la fund!

Vizitați Marele Buddha

Deși este ușor să stai doar sub o umbrelă de plajă și să nu faci absolut nimic, te îndemnăm să îți faci timp și pentru activități culturale în timp ce te afli în Phuket.

Vizitați Marele Buddha

Vizitați marea statuie a lui Buddha care este situată pe vârful Muntelui.

Descoperiți orașul vechi Phuket

Acum două sau trei decenii, plajele lui Phuket erau nelocuite. Orașul Phuket a devenit foarte important datorită industriei cauciucului și boomului minier, făcându-l astfel un centru istoric bogat.

Descoperiți orașul vechi Phuket

Faceți o plimbare în trecut și explorați drumurile locurile vechi. Vă recomandăm să mergeți la acest tur alimentar în orașul vechi din Phuket pentru o experiență culturală reală.

Faceți o plimbare cu caiacul în Golful Phang Nga

Casa celor 40 de insule mici, lagune și peșteri perfectă pentru o excursie de o zi cu caiacul în jurul golfului Phang Nga este o necesitate în Phuket. Golful este protejat de elementele naturale datorită locației sale, ceea ce îl face locația perfectă pentru plimbările cu caiacul.

Apele sale sunt, de asemenea, protejate de Parcul Național Ao Phang Nga. Dacă doriți să faceți un tur complet, aceasta implică, în mod normal, o vizită în „Insula James Bond”, Ko Panyee (Satul țigănesc al mării) și un pic de snorkeling.

Explorați Parcul Național

Dacă simțiți nevoia să experimentați viața din junglă, mergeți la Khao Phra Thaeo, una dintre cele mai mari zone neatinse ale lui Phuket. Petreceți o dimineață aici plimbându-vă pe poteca lor naturală sau faceți drumeții până la cascadele din Tonsai.

Explorați Parcul Național

Dacă doriți să mergeți puțin mai departe, există și un drum de 8 km de la Cascada Bang Pae până la Tonsai. Deoarece este un Parc Național, se percepe taxă de intrare pentru străini 400 THB pentru a ajuta la conservare a locului.

CITEȘTE ȘI:
Casablanca și aromele sale unice

Mergeți să vizitați „Sin City” Patong

În ciuda unui renume prost, Patong este încă un loc de vizitat (cel puțin o dată) în timp ce vă aflați în Phuket. În mod slab etichetat ca Sin City din Thailanda, acest loc este plin de lumini strălucitoare, spectacole de ping pong, ladyboys și orice altceva îți poți imagina. Așadar, dacă vă pregătiți pentru o noapte dezlănțuită, Patong este locul unde să mergeți.

Trăiți apusul din Promthep Cape

Cunoscut pentru apusurile de soare stelare, Promthep Cape, lângă plaja Rawai, este un loc popular pentru fascinații de apusuri de soare. Vino aici cu motocicleta și minunează-te de apusul soarelui în timp ce privești cerul transformându-se în diverse nuanțe de roz, portocaliu și violet. În apropiere, există, de asemenea, un far și un altar budist pe care le puteți vizita.

Mergeți prin piețele din Phuket

Întrucât Phuket este principalul punct turistic, în mod natural, există o mulțime de piețe de văzut și de vizitat. Plimbați-vă, găsiți suvenirurile locale perfecte, mâncați mâncarea locală pe stradă sau pur și simplu bucurați-vă de spectacolul lumii. Iată câteva dintre piețele noastre preferate din Phuket și unde le puteți găsi!

Sfaturi de călătorie

Deși Phuket este turistic, în general este destul de sigur! Cel mai mare lucru când vine vorba de călătoria prin insulele thailandeze este purtarea unei căști atunci când conduceți o motocicletă. Veți fi surprins de cât de mulți oameni fac asta!

Obținerea unei asigurări care vă va acoperi pentru orice tip de accident este obligatorie și este ceva fără de care nici nu e recomandat să călătoriți, în general.

Prețuri bilete de avion către Phuket

Prețuri cazări în Phuket

Booking.com