Îți plac suvenirurile dar sigur nu ți-ar plăcea să te întorci cu câteva kilograme în plus pe post de suvenir.

Ce să faci ca să nu iei în greutate în vacanță!

Ia cu tine câteva porții de snack-uri sănătoase.

Pentru a evita îngrășarea, aduți cu tine propriile gustări nutritive și ține-le mereu la îndemână ca să nu fii tentat cu snack-uri hipercalorice. Poți lua cu tine câteva batoane de cereale astfel încât să elimini tentația chipsurilor din cartofi. Variante de gustări care te pot salva: fructe uscate sau fructe care pot dura câteva zile din frigider, cum ar fi bananele și merele.

Când te duci la masă de tip bufet.

Poate unul dintre cele mai frumoase obiective turistice pe care le vei întâlni în călătoria ta este micul dejun nesfârșit, plin cu ouă, omlete, clătite, bacon crocant, pâine prăjită, baghete de tot felul plus o sumedenie de dulciuri care mai de care. Pentru trece peste micul dejun într-un mod mai sănătos, bea mai întâi cafeaua sau apa înainte de a începe să-ți pui mâncarea în farfurie, ceea ce va ajuta să domolești și foamea și pofta. Apoi, fă o plimbare completă înainte de a începe să-ți umpli farfuria cu de toate. Alegeți un singur fel nepermis pe care îți dorești foarte mult să-l încerci, apoi alege produse sănătoase, cum ar fi fructe, iaurt, albușuri și pâine prăjită integrală. Asigură-te că micul dejun include proteine ​​slabe și fructe, care se digeră mai greu, astfel încât să nu te simți înfometat o oră mai târziu.

Nu trebuie să cari cu tine tot echipamentul sportiv, dar poți să pui în bagaj o coardă pe care să o folosești dimineața și seara în reprize de cate 13-20 de minute. Va fi cât o ora la sală!

CITEȘTE ȘI:
Ce trebuie să știi înainte să rezervi o vacanță în Bali

Alege fie un cocktail, fie un desert, dar niciodată amândouă! Alege să te răsfeți și nu să te îndopi cu calorii pe care să le regreți mai târziu. Eu prefer un desert și dacă mai este si specific zonei, atunci mă declar pe deplin mulțumită.

Află dacă hotelul are sală de fitness.

Nu presupune că sala de sport a hotelului va fi o corvoadă – pentru că poți să găsești echipamente și televizoare de ultimă generație care să te ajute să te antrenezi într-un mod plăcut. Majoritatea sălilor de gimnastică au ore extinse, iar unele sunt chiar deschise 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, astfel încât să poți lucra atunci când îți este cel mai comod. De asemenea, există hoteluri care au parteneriate cu diverse săli de fitness din localitatea respectivă, iar asta poți afla chiar dinainte să te cazezi.

Există, de asemenea și piscina hotelului pe care o poți folosi dimineața și seara când e mai puțin aglomerată.

Comandă băuturi în mod înțelept

Cocktailurile pot ajunge la 500 de calorii per pahar, ceea ce înseamnă că dacă iei un cocktail o dată pe zi timp de o săptămână vei câștiga un kilogram fără nimic pe lângă acesta. Așa că alege băuturi pai puțin calorice precum un vin alb sau chiar o vodca care are în jur de 60 de calorii la 40 ml sau poți încerca o șampanie care are cam 100 de calorii la 150 ml sau  un bloody Mary care are aproximativ 100 de calorii la 250 de ml și multe alte variante care sunt mai puțin calorice decât cocktailurile dulci spre exemplu.