Deși Barcelona nu este un oraș deloc ieftin, totuși există o listă lungă de lucruri de făcut sau locuri de vizitat care nu costă mai nimic.

Poți asocia o porție de tapasuri ieftine cu un pahar de vin cu o valoare mai mică de 10 EUR sau să savurezi bombas (bile prăjite umplute cu cartofi și carne) o variantă ieftină și ușoară de mâncare stradală.

Când vine vorba de transport, mersul pe jos este de departe cel mai ieftin dar și cea mai bună  modalitate de a vedea orașul acesta plin de atracții, deși transportul public din Barcelona nu este foarte scump. Un permis nelimitat de trei zile costă în jur de 25 de EUR (include transferuri de la aeroport).

Manâncă produse de patiserie făcute de călugări si măicuțe!

Vei găsi cafenele și brutării în tot cartierul gotic al orașului, dar presupun că nu ai mâncat niciodată delicatese făcute de mănăstire în băile publice istorice! Comandă o cafea și o delicatesă sau două (noi vă recomandăm un huesos de santo) și îndreaptă-te către subsol pentru o ambianță din epoca medievală.

Vizitează Sagrada Familia!

Sagrada Familia

Există un motiv pentru care La Sagrada Familia se află în topul tuturor listelor de activități din Barcelona și există un motiv pentru care îți recomandăm să o vizitezi. Construcția bisericii a început în 1882 și nu este terminată nici astăzi, la peste 137 de ani de când a fost începută. Acest interval de timp enorm este un testament al detaliilor și gândirii arhitectului catalan Antoni Gaudí introdus în fiecare ușă, coloană și spire, iar rezultatul este o structură unică, care este diferită de cea pe care ai văzut-o vreodată.

CITEȘTE ȘI:
10 locuri minunate de vizitat în Danemarca

Un bilet în interior costă 20 de EUR – deși poți să te delectezi și cu imaginea ei din exterior.

Fă o plimbare prin parcul Guell sau organizează chiar un picnic în parc!

Parcul Guell

Poți să dai o fugă la un magazin alimentar și să cumperi cele necesare pentru câteva sandwichuri sau să cumperi cateva gata făcute din Guelly Sandwichpark și ești gata de picnic.  Pentru varianta a doua vei scoate din buzunar în jur de 5 EUR dar vei avea și o băutură inclusă.

În parc, du-te către Carmel Hill și caută o bancă cu vedere la oraș, unde poți asculta muzica artistilor stradali. După ce ai terminat prânzul, petrece ceva timp explorând parcul și caută mai multe din lucrările iconice ale lui Gaudí. Te vei putea bucura de cea mai mare parte a parcului gratuit, excepție făcând zona monumentală unde poți reface stocul de poze pentru Instagram.

Dă o fuga pe plaja Barceloneta

Barceloneta

Ia-ți un prosop, o carte bună și caută-ți un loc confortabil pe Playa de La Barceloneta. În lunile de vară poți face o baie în mare sau să te alături unui joc de volei pe plajă, iar când vremea e mai răcoroasă (octombrie-martie) surf-ul este o variantă perfectă pentru a petrece timpul.

Du-te la piața Boqueria pentru o cină autentică.

Boqueria

În piața La Boqueria se întâmplă atât de multe, încât îți recomandăm să faci o tură prin toată piață înainte de a decide ce vei mânca și bea. Vei găsi totul, de la empanadas până la smoothie-uri cu fructe proaspete  și stridii. O bere rece și câteva tapasuri nu ar trebui să te coste mai mult de 10 EUR.

CITEȘTE ȘI:
Orașe Europene fabuloase!

Fă-ți plinul cu tapasuri și cu sangria la Bistro Sensi

Ar fi o rușine să părăsești țara îmbucăturilor mici fără să ai o cină plină de tapas. Nu vei fi dezamăgit de meniul expansiv găsit la acest mic bistro din Cartierul Gotic. Își recomandăm biluțele pline cu calamar și aioli și ceviche de legume de sezon.

Nu termina până nu ai cerut și o bere și/sau un pahar de vin (ambele cam 5 EUR) sau sau o sangria (cel mult 8 EUR).

Ia-ți o cafea la cafeneaua El Magnifico

Nici cel mai mare snob nu va strâmba din nas la Cafés El Magnífico. Afacerea familială multi-generațională se rezumă la prepararea cupei perfecte.

Sfat: Dacă se întâmplă să fii în oraș în prima duminică a lunii, ai noroc – Muzeul Picasso este gratuit toată ziua și se află la o plimbare ușoară, la 3 minute de cafenea și costă în jur de 2 EUR.

Caută zboruri către Barcelona

Caută cazare în Barcelona