Boracay este o insulă mică din centrul Filipinelor. Este cunoscută pentru stațiunile și plajele sale. De-a lungul coastei de vest, White Beach este susținută de palmieri, baruri și restaurante. Pe coasta de est, vânturile puternice fac din Bulabog Beach un hub pentru sporturile nautice. În apropiere, puntea de observare de pe Muntele Luho oferă vederi panoramice asupra insulei. În mare, recifurile de corali și naufragii găzduiesc diverse vietăți marine.

Apele albastre strălucitoare și plajele incredibile atrag vizitatorii din întreaga lume să exploreze Boracay.

Prinde un apus pe o barca paraw

Există nenumărate locuri memorabile în care ai putea privi cum soarele coboară, deși să lași vântul să te poarte în ocean, pe o barcă e cu adevărat unic. Aceste bărci cu vele de tip outrigger pot încadra până la șase persoane pe plase suspendate.

barca paraw

Este destul de special să vă culcați și să simțiți că apa se vibrează dedesubt, în timp ce căpitanul manevrează în mod expert velele. Bărcile pleacă de pe plaja Albă în fiecare seară.

Vizitează White Beach

White Beach este principalul hub de activitate de pe Boracay.

White Beach

Concentrat în jurul celor patru kilometri de nisip alb pur, este o bucată de paradis. Împărțit în trei secțiuni, există secțiunea 1 pentru hoteluri și restaurante de înaltă calitate, secțiunea a 2-a unde barurile, cumpărăturile și meciurile de volei pe plajă țin turiștii ocupați și secțiunea a 3-a, care este mai liniștită. Fâșia pe plajă se desfășoară paralel cu oceanul – o zonă plină de cafenele, baruri, magazine, cabine de rezervare turistică și restaurante. Când soarele începe să apună, muzicienii live ies din restaurante pentru a face spectacol pentru mulțimi mari. Barul de plajă Aplaya este un loc popular pentru turiști și este ușor să pierzi noțiunea timpului cu o shisha și bere rece ca gheață în mână.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune restaurante din Viena

Punctul lui Ariel

Ariel’s Point este o insulă mică devenită faimoasă pentru plonjările de pe stânci și se află la doar o jumătate de oră de mers cu barca de la Boracay. Urcarea pe treptele stâncoase către cele trei scânduri de scufundări cuprinse între 3-15 metri înălțime este destul de descurajantă, deși nu este nimic asemănător cu adrenalina simțită în timp ce parcurgi ultimii pași pe scândură și sari în apă. Echipamentele de caiac, îmbarcare cu paddle și snorkelling sunt, de asemenea, furnizate dacă plonjările nu te tentează. Prețul biletului include un bufet suedez de prânz și acces nelimitat la open bar.

Plaja Diniwid

Când valurile de turiști de pe plaja Albă te sufocă, îndreaptă-te spre partea liniștită a Boracay-ului. Plaja Diniwid se află la o plimbare pitorească de 30 de minute distanță de aglomerația White Beach. Pentru un cocktail minunat și cele mai bune panorame ale coastei, mergeți spre Nami. Urcarea la restaurant este o experiență în sine în timp ce urci într-un lift zgâlțâit și îmbrăcat în bambus în partea de jos a stâncii. Când ați terminat cu obiectivele turistice, comandați ceva de  mâncare la Spider House, un restaurant ciudat și un bar cu muzică live și o platformă plată de înot.

Academia de înot a sirenelor

Academia Filipineză de înot a sirenelor face visele să devină realitate cu lecții private despre „abilități de sirenă” pentru persoane de toate vârstele. Profesorul tău de înot te va învăța să înoți ca o sirenă te va ajuta să te descurci cu coada de sirenă în apă.  Este un antrenament surprinzător de bun. Dacă (în cuvintele lui Derek Zoolander) sunteți un siren, atunci veți fi, de asemenea, binevenit să vă alăturați distracției. Doar asigurați-vă că aduceți o cameră foto pentru cea mai mare galerie foto de vacanță pe care o veți face vreodată.

CITEȘTE ȘI:
Top 10 cele mai bune locuri de vizitat pe Coasta Amalfi

Stânca lui Willy

Situată în mijlocul secțiunii 1, Willy’s Rock este o mică stâncă care apare pe aproape toate fotografiile turiștilor care au trecut prin Boracay. Acesta este un loc foarte popular pentru apus.

Turul insulei (hop-on, hop-off)

Indiferent de mult timp ați petrece în Boracay, trebuie să vă faceți timp să vizitați unele insule din apropiere pentru ceva snorkelling, un bronz unic și scufundare de pe barcă în ocean. Tururile vizitează în mod obișnuit trei-cinci locuri, cele mai populare fiind Crystal Cove, Insula Magic, West Cove, Puka Shell Beach și Crocodile Island, care este denumită așa pentru aspectul său, nu pentru reptilele sale. Un prânz tip bufet este aproape întotdeauna inclus.

Kite surfing pe plaja Bulabog

Scufundări, plimbări cu caiacul, plimbări cu paddle, snorkelling, windsurfing, kitesurfing – toate astea sunt Boracay.

Kite surfing pe plaja Bulabog

Locul perfect pentru a învăța să faci kite surfing este plaja Bulabog, iar instructorii sunt la îndemână pentru a vă învăța cum se face.

Prețuri bilete de avion către Kalibo

Prețuri cazări în Boracay

Booking.com