Peru este probabil una dintre cele mai cunoscute destinații din America de Sud, iar misterioasa așezare din Machu Picchu apare pe multe cărți poștale. Dar, în timp ce țara este cu siguranță cunoscută pentru Traseul Incaș și pentru situl său arheologic antic, Peru are mult mai mult de oferit decât ruinele care se prăbușesc.

Încercați să descoperiți aceste delicii peruane, de la așezările precolumbiene până la orașele moderne și tradiționale ale Coridorului Turistic de Sud din Peru. Explorați muzeele din Lima, scufundați-vă în izvoarele fierbinți ale înaltului Cusco și lăsați mintea să vă poarte spre uimitoarele linii Nazca. Dar iată și care sunt cele mai bune locuri de vizitat în Peru!

Machu Picchu

Machu Picchu este cel mai înalt punct din Peru, cu o înălțime de 2.430 de metri în Anzi, acest oraș antic Incaș abandonat pare veșnic înconjurat de ceață. De fapt, este atât de bine ascuns încât a rămas nedescoperit timp de secole – câștigându-și porecla de „Orașul pierdut al incasului”.

Machu Picchu

În cele din urmă, locul a fost descoperit de un explorator, dar chiar și atunci, doar din greșeală. În anii de după descoperirea sa, acesta a devenit unul dintre cele mai frecvente locuri de pe lista dorințelor turiștilor din întreaga lume. Asta înseamnă că este un loc aglomerat, așa că asigurați-vă că vă planificați călătoria cu mult timp în avans. Unele dintre cele mai populare moduri de a ajunge la aceste ruine Incașe care se prăbușesc este prin Trail Inca sau Salkantay Trail. Pentru cei care preferă să nu urce pe jos, există un traseu mai ușor cu trenul.

Acolo pot fi explorate clădiri bine conservate care includ case, temple, fântâni și băi, pe lângă terase agricole și dovezi ale unui sistem de irigare. De asemenea, puteți admira priveliștile înconjurătoare de la Poarta Soarelui, poarta de intrare către Machu Picchu din faimoasa pistă Incașă și puteți urca fie pe Huayna Picchu, fie pe Muntele Machu Picchu pentru o panoramă de sus asupra văilor fermecătoare.

Cusco

Situat în Sierrasul de Sud, Cusco este foarte colorat și a fost cândva capitala Imperiului Incaș. Astăzi, deține titlul de capitală arheologică în America. Este una dintre cele mai vizitate destinații din Peru și, dintr-un motiv întemeiat: oferă un acces ușor la Machu Picchu și la incredibilul Valea Sacra a Incașilor.

Cusco

Construită de spanioli pe ruinele templelor și palatelor Incașe, inima orașului este piața principală, Plaza de Armas, care este înconjurată de restaurante, cafenele și biserici. Chiar în afara orașului se află un loc important al culturii incașe, cunoscut sub numele de Sacsayhuaman, un complex enorm de ziduri construit din bolovani mari de calcar.

CITEȘTE ȘI:
Coronavirusul în Thailanda. Consecințe economice

Orașul este plin de cultură – este centrul culturii Quechua din Anzi – și munții săi sunt atrași de trasee de drumeții și izvoare termale. Plimbarea pe străzile orașului cu arhitectura sa colonială, piețele artizanale, muzeele și galeriile de artă creează o senzație atemporală.

Datorită locației cu o altitudine ridicată la 3.400 de metri deasupra nivelului mării, răul de altitudine reprezintă un risc în Cusco, așa că asigurați-vă că aveți timp pentru a vă acomoda cu altitudinea înainte de a vă avânta până sus.

Arequipa

Situat la 2.380 de metri deasupra nivelului mării, Arequipa este al doilea cel mai mare oraș din Peru. Înconjurat de vulcani, inclusiv El Misti, este cunoscut sub numele de „Orașul Alb”, deoarece clădirile sale au fost realizate dintr-o rocă albă vulcanică numită sillar adusă din munții învecinați.

Arequipa

Spre deosebire de multe din alte orașe din Peru, Arequipa nu are pretenții asupra faimei Incașe – cel puțin, nu sub forma unor așezări antice. Cea mai faimoasă este mama Juanita, cunoscută și sub numele de Doamna Ampato – un corp înghețat și uimitor de bine conservat al unei tinere fete Incașe care a fost sacrificată zeilor în timpul anilor 1400. Acum poate fi găsită în Muzeul Sanctuarelor Andine al Universității Catolice din Santa María.

Exemple de arhitectură colonială spaniolă pot fi găsite în centrul orașului. Printre cele mai semnificative dintre acestea se numără Mănăstirea Santa Catalina, care este adesea descrisă ca un oraș în cadrul unui oraș din cauza străzilor sale fermecătoare, a clădirilor colorate și a florilor.

Arequipa este punctul natural de vizitare a multicolorului Colca Canyon, una dintre atracțiile turistice de top din Peru. Coborând la o adâncime de 3.270 de metri, canionul este unul dintre cele mai adânci de acest gen din lume.

Valea Sacră

Valea Sacră a fost vârful Imperiului Incaș. Valea a fost apreciată de incași datorită calităților sale geografice și climatice speciale.

Valea Sacră

Situate în sudul Sierra din Peru, unele dintre cele mai populare activități aici sunt bazate pe aventuri – de la drumeții și rafting până la alpinism. În schimb, orașele Yucay și Urubamba devin rapid un hub pentru relaxare și meditație spirituală.

CITEȘTE ȘI:
Orașul de pe Dunăre - Budapesta

Indiferent de traseul pe care îl parcurgi, sunt multe de descoperit pe parcurs. Există orașe coloniale superbe, sate îndepărtate, piețe colorate și locuri incașe fascinante, cum ar fi cetățile de Pisac, Chinchero și Ollantaytambo, ascunse pe acest traseu misterios.

Faceți-vă timp să explorați dealurile terasate de deasupra Pisacului, dar și faimoasa piață artizanală a satului.

Lima

Fiind capitala și cel mai mare oraș din Peru, Lima este o metropolă cu aproape 9 milioane de oameni. Orașul a fost fondat în 1535 de conquistatorul spaniol Francisco Pizarro și oferă o istorie bogată, precum și mâncare excepțională.

Lima

Veți găsi clădiri moderne care contrastează cu arhitectura tradițională și colonială și mahalale ordonate alături de cluburi de noapte și baruri rave. Stăpânit de spanioli timp de trei secole, Lima se mândrește cu biserici spaniole-coloniale și mănăstiri.

Datorită locației sale aproape de coastă, Lima este o destinație minunată pentru iubitorii de fructe de mare. Un tur culinar în Lima este o modalitate excelentă de a vă delecta simțurile.

Fie că faci o plimbare prin inima istorică a Lima și a piețelor sale cu artizanaturi sau că explorezi suburbia verde, care se revarsă cu magazine și baruri de antichități, vei simți cât de specială este Lima.

Iquitos

Iquitos este capitala regiunii Loreto, care cuprinde cea mai mare parte din nordul Amazonului peruan. Interesant este că acesta e un oraș care a fost format inițial dintr-un trib de vânători-culegători, iar acum este cel mai mare oraș de pe pământ fără acces rutier.

În timp ce să ajungi la Iquitos este puțin complicat, tot ce vei vedea colo merită în totalitate efortul. În ciuda locației sale îndepărtate, există o combinație de arhitectură tradițională și modernă: colibe din lemn construite pe stâlpi de râu ce contrastează cu arhitectura istorică a pieței centrale.

Oferind o evadare de neuitat în jungla Amazoniană, turiștii pot da o raită prin piața plutitoare din Belen pentru produse pornind de la banane până la carne de crocodil. Dacă sunteți interesați de suveniruri, piața de artizanat din San Juan este locul perfect.

În jungla din jurul orașului poate fi observată viața sălbatică a acesteia. Este baza principală pentru călătoriile cu vaporul de-a lungul râului Amazon, pentru a admira maimuțe, aligatori și anacondele înspăimântătoare. Vizitarea rezervației naționale Pacaya Samiria din apropiere de Lagunas este unul este ideea perfectă dacă vreți să vedeți niște animale sălbatice specifice junglei amazoniene.

Trujillo

Situat într-o vale luxuriantă, la nord de Lima, Trujillo este celebru pentru centrul său colonial, plin cu conace colorate spaniole, biserici deosebite și localnici prietenoși.

CITEȘTE ȘI:
Băi de vis din hotelurile lumii
Trujillo

Nu departe de Coasta Pacificului, acest oraș relativ mare a fost fondat în anii 1500, aproape de ruinele Chan Chan, unul dintre cele mai mari imperii pre-Incaș din Peruul antic.

Vizitați de asemenea, Universitatea Națională din Trujillo care datează din secolul al XIX-lea – una dintre cele mai mari de acest fel din America de Sud – care prezintă cel mai lung mozaic din lume și admirați incredibilele picturi murale din Huaca de la Luna (Templul Lunii) care, din păcate, prezintă sacrificiul uman. Dacă doriți să vă relaxați după zilele în care ați mers neîncetat, încercați să vă relaxați pe  plajele din orașul stațiunii Huanchaco – dar nu uitați de crema de soare!

Mancora

Fiind una dintre cele mai pline și mai întâmplătoare destinații de plajă de vară de pe Costanera Norte de-a lungul coastei nordice din Peru, trebuie doar să adăugați Mancora pe lista cu dorințe. Această bucată de coastă de nisip se întinde pe kilometri de-a lungul uneia dintre cele mai însorite părți din Peru – ceva ce nu a ratat industria turismului. Veți găsi totul, de la backpackers până la stațiuni de plajă swanky.

Mancora

În afară de plajele care valorează mai mult decât partea lor echitabilă de relaxare, Mancora are o stradă principală plină de baruri vibrante pe plajă, restaurante cu fructe de mare și o scenă excelentă pentru viața de noapte care se naște după ce apune soarele. Acestea fiind spuse, cea mai mare parte a activității de aici se învârte în jurul inactivității; zilele leneșe pe plajă sunt la ordinea zilei. Cei care caută ceva mai activ pot merge să navigheze în apele calde, să facă o plimbare pe malul mării de la plaja de Sud la Organos sau să poată vedea delfini și balene care se prăbușesc în valurile de pe plaja principală. Dacă cumva te-ai săturat de activitățile de pe plaja Mancora, explorează mai departe – înotul cu broaște țestoase în El Nuro sau scăldatul în izvoarele fierbinți din Poza de Barro.

Prețuri bilete de avion către Lima

Prețuri cazări în Lima

Booking.com