Slovenia, situată chiar în centrul Europei, este o națiune frumoasă. Înzestrată tot timpul cu munți frumoși, priveliști uimitoare de peisaje și oameni uimitori, este un loc în care merită să călătoriți. Țara este aproape de o serie de națiuni europene, inclusiv Croația și Ungaria, ceea ce face ca această călătorie să merite să o faceți.

Cele mai bune locuri de vizitat în Slovenia

1# Maribor

Maribor este al doilea oraș ca mărime din Slovenia. Este dezvoltat de-a lungul malurilor râului Drava. Maribor este cunoscut pentru industria de dezvoltare a vinului care înconjoară orașul, alături de uimitoarele sale parcuri de distracții.

Aflat în apropierea marginii austriece, este un loc unde puteți vedea Stara trta, sau cea mai uimitoare viță de vie de pe planetă, care datează din cele mai vechi timpuri.

2# Koper

Fiind unul dintre cele mai condimentate orașe cu plajă din Slovenia și un port demn de luat în seamă, Koper este considerat un atu foarte important al fondării națiunii.

Casa uneia dintre cele mai uimitoare coaste și porturi pe apă, aceasta se numără printre acele zone care au făcut cândva parte din Imperiul Venețian, și a trecut oficial sub numele de Caprea.

Cu toate acestea, în curând a devenit cunoscută ca făcând parte din Iugoslavia. Astăzi, Koper este un loc comparativ infamant, care are considerabil mai puține locuri de oferit.

3# Kranjska Gora

Kranjska Gora se află în zonele nordice ale Sloveniei. De-a lungul iernilor, Kranjska Gora este plină de turiști care iubesc să schieze și să facă snowboard.

Toți acei oameni care se bucură de sporturile de iarnă, trebuie să viziteze o dată acest loc. În schimb, vara este la fel de captivantă, deoarece oamenii își pot închiria biciclete și se pot implica în competiții interesante de drumeții.

CITEȘTE ȘI:
Istanbul - arome, muzică, culori, istorie, cultură

4# Celje

Celje este un orășel așezat pe malul râului Savinja. Cea mai mare fascinație din oraș este palatul, care a fost ridicat în secolul al XIV-lea și este mai frumos ca niciodată.

Este una dintre cele mai bine stabilite zone urbane din toată Slovenia. Oamenii preferă să se plimbe prin oraș în timp ce se plimbă, deoarece locurile sunt aproape.

5# Ptuj

Orașul Ptuj este un loc ideatic din estul Sloveniei, cu o mare afișare a unor locuri arhitecturale uimitoare. Ptuj este privit în general ca fiind una dintre cele mai bine stabilite zone urbane din țară.

Este situat de-a lungul malurilor râului Drava. Monumentul lui Orfeu, care datează din cele mai vechi timpuri, este văzut ca fiind cel mai uimitor monument din regiune.

6# Piran

Piran este locul care se află la periferia Mării Adriatice. Piran este foarte mic ca mărime, însă este foarte interesant și pitoresc, cu toate culturile diverse și priveliștile uimitoare ale mării.

Toți acei oameni care iubesc să exploreze timpurile străvechi trebuie să caute locuri turistice cum ar fi Tartinijev trg, care este, fără îndoială, cea mai veche piesă de artă din zonă.

7# Postojna

Postojna este cunoscută pentru cadrul său larg de caverne, care etalează un uimitor 20 km de holuri și exponate, unele dintre ele având acoperișuri de aproape 50 de metri înălțime.

Este o comunitate foarte mică din Slovenia, dar este extrem de frumoasă și atractivă cu toate priveliștile uimitoare pe care le oferă.

8# Parcul Național Triglav

Toate acele persoane care doresc să exploreze peisajul comun uimitor din Slovenia, Parcul Național Triglav este locul perfect de vizitat.

CITEȘTE ȘI:
Portugalia cu plajele ei încântătoare

Cea mai mare parte a acestei zone frumoase este binecuvântată de Alpii Iulieni, iar punctele de atracție din district includ vârful Muntelui Triglav.

9# Lacul Bled

Ce mod mai bun ai de a intra în elegantul lac Bled, decât prin Parcul Național Triglav. La fel ca și Parcul Național Triglav, este un curs de apă măreț acoperit în întregime de Alpii Iulieni.

Lacul verde nu este însă atât de masiv și este destul de ușor să te plimbi pe margine într-o seară solitară. Ceea ce face ca locul să fie atât de atrăgător este mica insulă din mijlocul lacului.

10# Ljubljana

Ljubljana este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Slovenia În ciuda faptului că Ljubljana este mult mai mică decât majoritatea capitalelor europene, are un farmec unic care o face să merite o vizită.

Tromostovje este un loc incredibil din oraș. Cunoscut și sub numele de Podul Triplu, este locul în care trei schele frumoase străjuiesc calea navigabilă direct unul lângă celălalt.