Oamenii consideră călătoriile ca fiind o activitate foarte interesantă, deoarece le oferă posibilitatea de a explora diverse culturi și tradițiile acestora. Un astfel de loc este Muntenegru.

Fiind o țară cu munți accidentați, vârfuri de calcar și lacuri glaciare, Muntenegru deține o mare importanță un loc turistic pe care mii de oameni îl vizitează în fiecare an.

De asemenea, marcat de bisericile sale de coastă și orașele fortificate și de parcurile naționale care adăpostesc numeroși urși și lupi, Muntenegru se prezintă ca o țară atrăgătoare.

Cele mai bune locuri de vizitat în Muntenegru

1. Ostrog – Mănăstirea Ostrog

O priveliște frumoasă fiind așezată într-o stâncă abruptă, mănăstirea Ostrog servește drept unul dintre cele mai importante situri religioase din zona Balcanilor. Mănăstirea din secolul al XVII-lea este vizitată de aproximativ 100.000 de vizitatori în fiecare an, iar pelerinii sunt văzuți de obicei urcând spre partea superioară a mănăstirii. De obicei, oamenii ar dori să viziteze acest loc în scop religios, dar servește și ca o priveliște frumoasă și atrăgătoare. Fundalul vertical este, de asemenea, o atracție majoră pentru turiști.

2. Lacul Skadar

Fiind cel mai mare lac din regiune, situat la granița cu Albania, acesta oferă confort prin frumusețea sa liniștită și hipnotizantă, atrăgând mii de turiști în fiecare an. povestea lacului creat de lacrimile zânei servește ca o poveste interesantă care atrage atenția multor turiști. Fauna sălbatică, excursia cu placa de vizitare a obiectivelor turistice și excursia cu mâncare tradițională și vin sunt principalele motive pentru care oamenii iubesc să viziteze zona.

3. Lacul Negru

Prezent în Parcul Național Durmitoreste unul dintre cele 18 corpuri glaciare din parc. Oamenii iubesc să viziteze lacul datorită munților care se ridică în depărtare. există o pistă de 4 km în jurul lacului care se deplasează printre peșteri istorice și vite care pasc, oferind o priveliște frumoasă pentru turiști. Oamenii se bucură de excursie închiriind bărci și bucurându-se de un picnic în peisajul frumos.

CITEȘTE ȘI:
Cel mai vizitat loc de pe pămant

4. Ulcinj

Ulcinj oferă o priveliște a culturii otomane din Muntenegru. Oamenii tind să viziteze acest loc pentru că are ceva diferit de oferit: o privire în cultura istoriei zonei. Piața sa este, de asemenea, un obiectiv turistic care este o întindere de 12 km de plajă de nisip populară printre călători. Turiștii de aici se bucură de activități precum surfing, petreceri pe plajă și festivaluri de muzică, astfel că este unul dintre cele mai în vogă locuri în timpul verii.

5. Our Lady of the Rocks (Doamna noastră de pe stânci)

Este o biserică insulară din secolul al XV-lea și este renumită pentru plimbările cu barca. De obicei, turiștilor le place să facă o scurtă plimbare cu barca de la PerastorKotor până pe insulă, unde există un tur ghidat al bisericii și al muzeului atașat, la un cost destul de rezonabil. Oamenii se bucură, de asemenea, de priveliștile frumoase și hipnotizante din Perast.

6. Peștera Lipa

Peștera este o atracție pentru familii. Familiile adoră să viziteze locul, deoarece un trenuleț în miniatură îi duce pe oameni de la țară până la intrarea în peșteră, unde un ghid turistic angajat îi conduce pe oameni prin peșterile enorme.

7. Sveti Stefan

Imaginile nu sunt suficiente pentru a descrie frumusețea locului. Este un mic sat insular conectat la continent. Oamenii vin să se bucure de priveliștile frumoase ale zonei, deoarece le oferă cea mai inspirată priveliște din întreaga țară. Această colecție de vile este o zonă frumoasă din Balcani, prin urmare, atrage turiștii.

8. Canionul râului Tara

Canionul oferă priveliști hipnotizante și nu dezamăgește. Este o bucată de natură captivantă și uimitoare, cu picajele sale de 1300 de metri în jos pe râu. Râul albastru însoțit de păduri dense atrage turiștii în acest loc.

CITEȘTE ȘI:
Parcuri de distracție în Europa

9. Mozaicurile romane

Risan are cele mai vechi mozaicuri romane descoperite încă din secolul al II-lea, care înfățișează imagini ale vieții romane, cum ar fi mâncarea, vinul, armele etc. Oameni din toate colțurile lumii vin să viziteze și să exploreze această cultură.

10. Orașul vechi din Kotor

Prezent pe malul golfului Kotor, este susținut de munți abrupți care oferă o priveliște încântătoare. Oamenii vin să viziteze muzeul, vechile cazărmi, restaurantele și bisericile în timp ce se bucură de mâncarea locală, de exemplu înghețată.

Muntenegru este o țară frumoasă de vizitat atunci când planificați o călătorie, îmbogățită cu frumusețe, farmec și tradiții istorice. Locul oferă o sursă completă de confort, ceea ce îl face o vizită obligatorie.