Sunt atât de multe lucruri minunate de făcut în Sevilla, Spania, pe care nu vei dori să le ratezi.

Am călătorit în orașe spectaculoase din Spania, cum ar fi Madrid și Malaga, precum și în orașe mici, cum ar fi frumoasa Ronda, dar Sevilla este de departe locul meu preferat pe care l-am vizitat în Spania.

Sevilla are istorie și arhitectură maură, mâncare uimitoare, activități distractive și am menționat scena restaurantelor?

Acest articol va acoperi cele mai bune lucruri absolute de făcut în Sevilla, locurile de top de vizitat și atracțiile din Sevilla pe care nu veți dori să le ratați.

Cum să ajungi la Sevilla

Există câteva modalități de a ajunge la Sevilla, în funcție de locul de unde veniți.

Aeroportul din Sevilla, numit oficial Aeroportul San Pablo, (cod: SVQ) este incredibil de aproape de centrul orașului, iar cu un taxi durează mai puțin de 10 minute de la ușă la ușă.

Dacă zburați de la hub-uri importante din Europa, cum ar fi Londra, Paris sau Frankfurt, atunci puteți obține zboruri directe spre Sevilla. De asemenea, puteți zbura spre Aeroportul Sevilla din Madrid și Barcelona destul de ușor cu companiile aeriene de buget Vueling sau Ryanair.

Cu toate acestea, dacă veniți la Sevilla de la o destinație mai îndepărtată sau, ca mine, veniți dintr-o țară din Europa care poate nu merge pe aeroporturi mai mici, va trebui să vă conectați undeva.

Sevilla este, de asemenea, foarte bine deservită de rețeaua de trenuri spaniolă, Renfe. Puteți ajunge la Sevilla din Málaga, Madrid, Barcelona și Valencia, pentru a numi doar câteva.

Unde vă puteți caza în Sevilla

Există atât de multe hoteluri și apartamente minunate în care să vă cazați în Sevilia. Am constatat că, în general, cazarea în Sevilia este mai scumpă decât în alte orașe din Spania pe care le-am vizitat. Mai ales în comparație cu Madrid, ceea ce m-a surprins, având în vedere că Madridul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai scumpe orașe din țară.

Cu toate acestea, dacă rezervați cu suficient timp înainte, puteți obține cu siguranță un raport calitate-preț foarte bun la hotelurile din Sevilla.

Lucruri minunate de făcut în Sevilla Spania

Sunt atât de multe lucruri fantastice de făcut în Sevilla pe care nu vei dori să le ratezi. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune atracții din Sevilla care mi-au plăcut în călătoria mea în oraș.

1. Alcázarul Regal

Alcázarul Regal, după cum sugerează și numele, este un palat regal din Sevilla. Vizitarea acestuia este, fără îndoială, o necesitate pentru locurile de vizitat în Sevilla.

Palatul regal a fost construit inițial pentru regele Petru al Castiliei de către creștinii castilieni în secolul al XIV-lea. A fost construit pe locul unui palat regal maur care a fost distrus de creștini în 1248.

Acesta este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură mudejar din Andaluzia și continuă să fie și astăzi un palat regal pentru familia regală spaniolă. Asta înseamnă că atunci când vizitează Sevilla, aici este locul unde stau.

Din nefericire, asta înseamnă că atunci când sunt în vizită, este închis pentru public, așa că asigurați-vă întotdeauna că verificați din timp și rezervați din timp biletele pentru a nu le pierde.

Biletele pentru Alcázar costă 14,50 € și pot fi achiziționate de pe site-ul oficial aici. Acest bilet vă permite să săriți peste linia de bilete și să intrați direct înăuntru.

Vedeți locația pe Google Maps aici.

2. Catedrala din Sevilla

Cunoscută oficial sub numele de Catedral de Santa María de la Sede, Catedrala din Sevilla este o altă activitate foarte populară din Sevilla, Spania, care merită adăugată pe lista ta.

La fel ca și Alcázarul, catedrala a fost construită peste clădiri maure. Catedrala din Sevilla a fost, de fapt, o moschee, iar dacă te uiți cu atenție la clopotniță, vei vedea că nu arată ca un clopot obișnuit.

Asta pentru că turnul clopotniței a fost de fapt minaretul moscheii care se afla pe acest loc.

Una dintre principalele atracții ale Catedralei din Sevilla este mormântul lui Cristofor Columb. Deși nu prea multe din rămășițele sale se află de fapt în interior (l-au deschis în 2015 și au realizat că o mare parte din rămășițele sale trebuie să se afle încă pe insula Hispaniola, unde a fost îngropat inițial.

Catedrala este de fapt una dintre cele mai importante colecții de artă din Spania, cu peste 700 de piese pe care veți dori să le explorați în interiorul fiecărei capele.

De asemenea, puteți admira cel mai mare altar din lume. Trebuie doar să căutați altarul mare de aur care se află în spatele porților. Altarul de argint mai mic este realizat în întregime din argint care a fost extras din Mexic.

Există mai multe opțiuni de bilete disponibile, în funcție de cât de mult din catedrală și clopotniță doriți să vizitați. Este foarte recomandat să rezervați din timp biletele dacă vizitați în timpul lunilor de vară sau în perioada vacanțelor școlare. Vă puteți rezerva biletele aici.

Vedeți locația pe Google Maps aici.

3. Plaza de España

Cea mai mare piață din Spania, Plaza de España a fost construită în 1928 pentru Expoziția Ibero-Americană din 1929. Întreaga piață amestecă stilurile renascentist, baroc și maur, ceea ce o face una dintre cele mai interesante piețe în care am fost vreodată.

CITEȘTE ȘI:
Descoperiți filmele și emisiunile TV filmate în Andaluzia

Piața este, fără îndoială, una dintre cele mai vizitate atracții din Sevilla, dar este atât de mare încât nu se simte niciodată prea aglomerată.

Cel mai bun moment pentru a o vizita este în jurul orei de aur, chiar înainte de apusul soarelui. Lumina apusului deasupra pieței este absolut uimitoare și perfectă pentru fotografii. De obicei, există un grup care cântă muzică și dansează flamenco. Doar fiți atenți la hoții de buzunare aici, mai ales atunci când stați sau stați în picioare în jurul mulțimii.

Puteți pur și simplu să vă plimbați de-a lungul pasarelei admirând diferitele orașe din Spania și modul în care sunt reprezentate în mozaicuri sau puteți închiria o bărcuță pentru a o lua de-a lungul râului.

Vedeți locația pe Google Maps aici.

4. Parque de María Luisa

Plaza de España se află, din punct de vedere tehnic, în interiorul acestui parc, însă, există mult mai mult de explorat, așa că nu uitați să vă plimbați și să descoperiți iazurile cu rațe, potecile care șerpuiesc printre flori înflorite și să treceți pe lângă mai multă arhitectură Mudejar.

Acest parc este principalul spațiu verde din centrul orașului Sevilla, așa că, dacă sunteți în căutarea unui loc liniștit pentru a vă relaxa după-amiaza, a unui loc unde să faceți un picnic unde veți găsi puțină umbră sau a unor poteci frumoase pentru alergare, aici este locul unde veți dori să vă îndreptați.

Parcul a fost de fapt o grădină privată care făcea parte din Palatul San Telmo (despre care vom vorbi mai jos). Cu toate acestea, în 1893, grădinile au fost donate orașului și, de atunci, au fost un spațiu public.

În interiorul parcului, veți descoperi mai multe clădiri care au fost construite pentru Expoziția Ibero-Americană din 1929, inclusiv clădirile care reprezentau Argentina, Mexic, Columbia, Brazilia și Guatemala.

5. Setas de Sevilla

Setas de Sevilla este o piață cu un element artistic frumos și destul de izbitor pe care nu îl puteți rata. Este una dintre cele mai moderne atracții din Sevilla pe care trebuie să o vizitați cât timp vă aflați în oraș.

Această piață are o mulțime de istorie care a existat înainte de a fi modernizată. De fapt, a găzduit prima piață de alimente din Sevilla în 1832, Mercado de Encarnacion. La apogeu, existau peste 400 de tarabe care vindeau produse, carne și orice altceva pe care locuitorii din Sevilla și-ar fi dorit sau de care ar fi avut nevoie.

În 1973, din cauza sosirii supermarketurilor, a congestionării drumurilor din apropiere și a creșterii imense a orașului, piața a fost mutată într-o altă locație.

Abia în 2004, consiliul municipal din Sevilla a început să lucreze pentru a transforma din nou piața într-un loc în care să se poată aduna silvieni. Aceștia au creat un concurs internațional și au cerut arhitecților din întreaga lume să își prezinte ideile.

Au fost propuse peste 60 de idei, dar proiectul Metropol Parasol a fost ales. Proiectat de arhitectul german Jürgen Mayer, designul a fost inspirat de Ficus din Plaza de San Pedro și de bolțile catedralei Santa María de la Sede.

În 2010, Setas de Sevilla a fost inaugurat cu un nou (și foarte modern și curat) Mercado de la Encarnacion sub el. Urcați treptele până în vârf pentru a admira priveliști minunate ale străzilor de jos.

Vedeți locația Google aici.

6. Cartierul Triana

Cartierul Triana din Sevilla este situat chiar peste râul Guadalquivir și este unul dintre cele mai cool și mai istorice locuri de vizitat în Sevilla.

Triana era locul unde locuiau olarii orașului. Era aproape de râu, ceea ce însemna multă apă pentru fabricarea lutului, însă cuptoarele făceau ca calitatea aerului din oraș să fie destul de teribilă. Cu toate acestea, puteți învăța încă multe despre incredibila ceramică și, într-adevăr, despre acele faianță uimitoare pe care le-ați văzut în interiorul Alcázarului, în timp ce vizitați Triana.

Mergeți la BarroAzul pentru a afla totul despre cum sunt făcute acele minunate țigle Mudejar și încercați să le confecționați chiar dumneavoastră. Este o experiență distractivă și educativă și o activitate excelentă atât pentru adulți, cât și pentru copii. Consultați site-ul lor aici.

Una dintre atracțiile pe care trebuie să le vedeți neapărat la Sevilla în Triana este Piața Triana sau Mercado de Triana. Înăuntru veți putea cumpăra produse locale absolut delicioase, unele dintre cele mai bune Jamon Iberico din oraș și veți putea achiziționa cele mai proaspete fructe de mare.

Există, de asemenea, câteva restaurante unde puteți servi tapas, cafea sau o caña (o bere mică) rece.

În afară de Mercado, Triana este un loc fantastic în care să vă îndreptați noaptea pentru a vă bucura de scena barurilor. De-a lungul malului, barurile sunt aliniate de-a lungul străzii, cu mese care se împrăștie pe trotuare, iar oamenii stau de-a lungul pereților râului cu băuturile lor. Este o atmosferă plină de viață, mai ales într-o sâmbătă seara.

De asemenea, vă recomand să mergeți nu doar la unul dintre cele mai bune restaurante din Triana, ci și la unul dintre cele mai bune restaurante din toată Sevilla. Alfarería 21 se află în interiorul Casei Montalvan, care găzduiește unul dintre cei mai importanți producători de ceramică din Sevilla. Au renovat complet restaurantul în interior și în exterior pentru a păstra faianța uimitoare, iar mâncarea de aici este excepțională.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune restaurante din Havana - Cuba

Vă recomand să luați o mulțime de farfurii de tapas pentru a împărți, unele dintre preferatele mele fiind pateul, caracatița, cozonacul de porc Iberico și croquetas. Faceți o rezervare pe site-ul lor aici, mai ales dacă vizitați în weekend.

Vedeți locația cartierului pe Google Maps aici.

7. Plaza del Triunfo

Probabil că veți trece prin Plaza del Triunfo atunci când veți explora Catedrala din Sevilla, dar merită să vă faceți un punct de vedere pentru a vă bucura pur și simplu de această piață cât timp vă aflați aici.

Se spune că piața se numește Plaza del Triunfo (Piața Triumfului) deoarece la 1 noiembrie 1755 a avut loc un cutremur foarte mare în Lisabona, care a fost resimțit în toată Peninsula Iberică.

Multe clădiri s-au prăbușit și mulți oameni au fost uciși, însă biserica a rămas complet nevătămată și toți cei care se închinau în interiorul ei în acea zi au fost în siguranță.

Acesta este motivul pentru care i se spune Piața Triumfului.

Acum puteți sta la umbră, puteți urmări trăsurile trase de cai care duc oamenii în tururi prin centru și puteți admira arhitectura și istoria uimitoare a tot ceea ce înconjoară această piață.

Vedeți locația pe Google Maps aici.

8. Plaza Nueva

Plaza Nueva este un spațiu foarte mare în fața clădirii primăriei, numită în spaniolă Ayuntamiento. Clădirea primăriei este cu adevărat motivul pentru a veni în această parte a orașului și pentru a vă plimba pe străzile laterale sinuoase care se răsucesc în toate direcțiile.

Piața din fața clădirii primăriei, Plaza Nueva, găzduiește de obicei diferite evenimente pe tot parcursul anului și se simte că există întotdeauna ceva diferit de văzut sau de experimentat în timp ce vizitați acest loc.

În centrul pieței, veți observa o statuie a lui Fernando al III-lea de Castilia, este numit „sfântul” și a fost fel de fel de Castilia, rege al Galiciei și rege al Leonului în secolul al XIII-lea.

În timp ce vă aflați în piață, căutați Capela San Onofre. Aceasta se află și astăzi în picioare și a fost construită ca parte a Mănăstirii San Francisco în secolul al XVI-lea.

Plaza Nueva este deosebit de frumoasă în perioada Crăciunului, unde veți vedea o mulțime de nochebuenas sau poinsettias care împodobesc spațiile verzi.

Vedeți locația Plaza Nueva pe Google aici.

9. Plaza de America

Plaza de America este unul dintre locurile mele preferate de vizitat în Sevilia. Dacă sunteți în căutarea unui parc în care să vă relaxați, care nu este prea aglomerat, dar care este absolut superb, acesta este cel pe care vi-l recomand.

Este situat tehnic în interiorul Parcului Maria Luisa, dar este chiar la margine și se simte ca un loc complet diferit. Cu un iaz în centru, în jurul tău, vei găsi două muzee care merită să le vizitezi.

Muzeul Arheologic din Sevilla se află aici, în interiorul unei clădiri în stil neo-renascentist, care a fost construită inițial pentru Expoziția Ibero-Americană din 1929.

Pe cealaltă parte a pieței se află Muzeul de Arte și Tradiții Populare. În interiorul unei clădiri în stil neo-Mudejar, acest muzeu are câteva expoziții foarte interesante despre arta populară și tradițiile din această regiune a Andaluziei. Este un loc minunat și vizual în care puteți veni pentru a afla mai multe despre istoria Sevillei.

Vedeți locația pieței pe Google Maps aici.

10. Vedeți un spectacol de flamenco

Poate că acest lucru ar trebui să fie mai sus pe listă, dar a vedea un spectacol de Flamenco este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Sevilla și nu trebuie ratat.

Deși nu este clar unde anume a început Flamenco, este cert că a început în regiunea Andaluzia, în jurul Sevillei, Cadiz și Granada. Și în timp ce stilul diferă de la o regiune la alta, în zilele noastre, Sevilla este unul dintre cele mai bune orașe din Spania pentru a te cufunda în Flamenco. Există câteva moduri în care puteți face acest lucru.

Puteți vizita Muzeul de Dans Flamenco, care se află chiar în centrul orașului. Ei au mai multe opțiuni de bilete care includ un tur al muzeului, unde puteți afla despre istoria flamenco-ului și apoi puteți urmări un spectacol după aceea. Puteți verifica toate opțiunile de bilete pe site-ul lor aici.

O altă opțiune este să vizitați Palacio Andaluz. Spectacolul de aici este renumit ca fiind unul dintre cele mai bune din oraș și este absolut fantastic. Puteți opta să luați cina în timp ce urmăriți spectacolul, dar cred că există restaurante mult mai bune în oraș. Puteți pur și simplu să vă luați un bilet în față și să beți ceva de la bar în timp ce vă bucurați de spectacol și apoi să mergeți la cină după aceea.

Ceea ce îmi place când merg la un spectacol la Palacio Andaluz este faptul că puteți învăța în prealabil câte ceva despre muzica propriu-zisă de la unii dintre dansatori și muzicieni. Aceștia oferă diferite cursuri, cum ar fi cele de dans și percuție.

Apoi, în timpul spectacolului, am observat cu adevărat viteza și îndemânarea muzicienilor și am avut un respect cu totul nou nu doar pentru dans, ci și pentru muzicieni. Puteți rezerva bilete pentru spectacolul de la Palacio Andaluz aici.

CITEȘTE ȘI:
De ce sa vizitezi Dubaiul? 12 obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi!

11. Plaza del Cabildo

Aceasta este o mică oprire pe lista de locuri de vizitat în Sevilla, dar merită explorată în timp ce vă plimbați pe străzile din orașul vechi al orașului Sevilla.

Ascunsă pe o stradă laterală, veți descoperi o mică piață, Plaza del Cabildo. Am ajuns aici în cadrul unui tur cu bicicleta (mai multe despre asta mai jos) și am fost absolut îndrăgostită.

Dacă sunteți suficient de norocoși să vizitați Sevilla într-o duminică, aceasta ar trebui să fie una dintre opririle dvs. pentru o zi. Există o piață de vechituri aici în fiecare duminică dimineața, unde puteți găsi tot felul de antichități interesante.

Vedeți aici locația Plaza del Cabildo.

12. Palacio de San Telmo

Palatul din San Telmo este una dintre cele mai grandioase clădiri din Sevilla și, deși vizitarea interiorului nu este posibilă, explorarea exteriorului merită timpul tău.

Construit în 1682, acest palat baroc are coloane ionice incredibil de ornamentate în partea din față. În istoria sa, a fost folosit ca o academie maritimă și ca orfelinat pentru copiii ai căror părinți navigatori nu s-au mai întors.

Apoi, când Spania a fost ocupată de Franța, a fost casa contelui de Montpensier înainte de a deveni un spital.

În 1980, palatul a fost supus unei renovări de 40 de milioane de euro, iar în prezent găzduiește guvernul regional din Andaluzia.

Vedeți locația Palacio de San Telmo pe Google aici.

13. Mercado Lonja del Barranco

Mercado Lonja del Barranco este o piață locală care se află pe malul râului Guadalquivir. Realizată din fier galvanizat și construită inițial în secolul al XIX-lea, aceasta a fost piața locală de pește a orașului.

În zilele noastre arată și miroase destul de diferit.

Acum este un fel de sală de alimente de lux. Intrați înăuntru și alegeți dintre vânzătorii care vând felii groase de tortilla spaniolă, stridii proaspăt scobite, calamari prăjiți, Jamon Iberico tăiat în felii subțiri și beri reci ca gheața.

Partea de mâncare a pieței se închide la ora 22:00, dar petrecerea continuă afară, în zona inferioară a barului, unde puteți continua să vă bucurați de DJ și de opțiunile de cocktailuri de-a lungul râului până târziu în noapte.

Vedeți locația Mercado Lonja del Barranco aici.

14. Turul orașului cu barca

Dacă sunteți în căutarea unui mod distractiv de a explora orașul cu barca, rezervați un tur cu Guadaluxe.

Aceștia operează bărci electrice în sus și în jos pe râu chiar din centrul orașului, pe vase absolut uimitoare, care se simt într-adevăr foarte luxoase.

Există un ghid audio oferit în mai multe limbi care împărtășește istoria și importanța acestui râu și rolul pe care l-a jucat în istoria Sevillei în ultimele câteva sute de ani.

De asemenea, puteți afla informații despre diferitele cartiere și monumente pe care le treceți pe parcurs. O băutură este inclusă în călătorie pentru a vă menține răcorit sau pentru a vă răcori în acele după-amiezi fierbinți de vară din Sevilla.

15. Mergeți la un meci de fotbal

La fel ca în multe orașe mari din Spania, există două echipe în Sevilla – Real Betis și Sevilla FC.

În lunile de vară, nu există un sezon, dar este posibil să puteți urmări un partido amistoso sau un meci amical.

Cu toate acestea, odată ce începe sezonul, la sfârșitul lunii august, veți putea merge la meciuri competitive și pline de viață pentru a vedea nu numai fotbal de calitate superioară, ci și pentru a vă bucura de o atmosferă extraordinară în rândul fanilor.

Puteți consulta programul meciurilor și puteți încerca să cumpărați bilete pentru Real Betis aici sau pentru Sevilla FC aici.

Sevilla FC oferă, de asemenea, tururi ale stadionului, inclusiv ale vestiarelor, și ajungeți pe teren, unde puteți afla despre istoria clubului și despre unele dintre cele mai mari succese ale sale. Puteți rezerva acest tur prin intermediul site-ului lor aici.

16. Turul orașului cu bicicleta

Un tur al orașului cu bicicleta s-ar putea să nu fie atrăgător în lunile de vară, când temperaturile depășesc 37 de grade Celsius.

Cu toate acestea, dacă vizitați în orice altă perioadă a anului, un tur cu bicicleta este una dintre cele mai bune modalități de a vedea o mulțime de atracții din Sevilla într-o perioadă scurtă de timp și de a face puțină mișcare în timp ce explorați.

Vă recomand cu căldură See by Bike. Băieții care conduc această companie sunt absolut fantastici. Născuți și crescuți în Sevilla, ei cunosc fiecare străduță laterală, fapt și poveste pe care ați putea dori să o cunoașteți (și unele pe care nu știați că vreți să le știți!) despre Sevilla.

Sunt pasionați, amuzanți și te fac să te simți în siguranță călătorind pe străzile unui oraș aglomerat ca Sevilla. De asemenea, ei oferă pur și simplu închirieri de biciclete dacă doriți să explorați în ritmul propriu sau doriți roți în timp ce vă aflați în Sevilla.

Puteți verifica diferitele lor tururi pe site-ul lor aici.