Plănuiți să explorați Turcia? Iată opt cele mai bune lucruri de făcut, atracții și cele mai bune locuri de vizitat în Turcia în 2023.

În lista atracțiilor din lume, Turcia are reputația sa proeminentă, unde vă puteți reîmprospăta prin peisajele fascinante.

De asemenea, există multe situri istorice antice și culturale bine conservate. Mergeți să vă tratați la hoteluri mici cu servicii uimitoare, bucătărie turcească și multe altele.

Turcia este situată în principal în Asia, cu o porțiune mai mică în Europa. Capitala sa este Ankara, dar cel mai mare oraș după populație este Istanbul, un oraș foarte faimos, de asemenea, limba oficială este turca, dar și alte limbi precum araba, kurmanji și zaza sunt, de asemenea, bine vorbite și înțelese în mod obișnuit.

În prezent, Recep Tayyip Erdogan (Rajab Tayyab Erdogan) este președintele Turciei, iar populația Turciei este de aproximativ 80 de milioane de locuitori și este considerată o țară dezvoltată. Câteva locuri atractive din Turcia sunt enumerate mai jos:

Cele mai bune locuri de vizitat în Turcia

1: Hagia Sophia (Aya Sofya)

Hagia Sophia cel mai recent muzeu a fost construit în 537AD în Istanbul și este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Turcia.

Este o fostă biserică catedrală creștină, mai târziu a fost o moschee otomană. Hagia Sophia este cel mai vizitat muzeu din Turcia, primind peste 3 milioane de vizitatori anual.

2: Efes

Nu trebuie ratat turul la Efes, care este un exemplu superb de oraș portuar roman. Vizitându-l, te consideri în epoca de aur a Imperiului Roman.

Efes este un centru turistic important al Turciei, situat pe o vale fertilă în apropiere de orașul istoric Selcut.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase 30 de orașe și sate din sudul Spaniei

3: Cappadocia (Kappadokia în engleza veche)

Valea stâncoasă măturată din Cappadocia este suficientă pentru a tenta orice iubitor de frumusețe naturală. În special pentru fotografi, acesta este cel mai atras loc din Turcia și, de asemenea, renumit pentru priveliștea de drumeție a plimbărilor cu balonul fierbinte.

Urcați pe cer, zburați ca păsările și aveți o priveliște superbă a crestelor stâncilor și a crestelor dealurilor, frumoase de imaginat și impresionante de vizitat.

4: Palatul Topkapi

Este simbolic dincolo de orice imaginație, te duce înapoi în lumea luxoasă a sultanilor. De acolo, sultanii au sculptat un imperiu, l-au întins în Europa până în Orientul Mijlociu și Africa.

Acest palat istoric remarcabil este înconjurat de grădini verzi și luxuriante care oferă un răgaz halucinant și calm de pe străzile orașului. Acest sit de patrimoniu senzațional atrage milioane de turiști la Istanbul, cea mai mare atracție a Turciei.

5: Pamukkale (Denizli)

Este cea mai importantă minune naturală de apă din Turcia și de o importanță imensă. Această terasă de travertin alb din Pamukkale care se scurge spre deal, oferă o priveliște uluitoare a câmpului de zăpadă printre peisaje verzi.

Pentru captarea acestui peisaj spectaculos, amurgul este cel mai bun moment, când travertinul strălucește pe măsură ce soarele se scufundă sub linia orizontului.

6: Mănăstirea Sumela

O clădire cu tot farmecul său unic și în formă de stâncă cu o priveliște supremă, Mănăstirea Sumela (Mănăstirea Virigin Mary) este cel mai bun loc de vizitat în Turcia, care se află de-a lungul coastei Mării Negre.

Aceasta a fost deschisă pentru prima dată în epoca bizantină și a fost închisă doar în 1923 o dată cu anul 1923. Acest complex este unul religios și este un loc care trebuie vizitat de fiecare turist pentru a fi captivat de biserica înghesuită în interior.

CITEȘTE ȘI:
Ce să faci în Chiang Mai

7: Muntele Nemrut

Muntele Nemrut evocă interesul de asemănare mai ales pentru Turcia de Est rămășițele ruinate ale statuilor mamut de odinioară. Acest loc singuratic misterios este cel mai bun lucru de făcut în Turcia.

Cu capete enorme de dimensiuni mari de zei demult uitați se holbează din vârful face ca priveliștea să se profileze din întuneric, dacă u vizitați aproape de răsăritul soarelui, care este super natural.

8. Ani

Epoca de aur a lui Ani a fost ruinată de multe atacuri surprinzătoare în secolul al XIV-lea și, de asemenea, de luptele de pe rutele comerciale și cutremurele au deteriorat această frumusețe de pe pământ.

Dar uimitoarea clădire roșie încă se zdrobește departe, înconjurată de iarbă, oferă o priveliște fascinantă vizitatorilor săi și o face cauza de uimire în apropierea capitalei Turciei. Această clădire înșelătoare a orașului Drumul Mătăsii este o cauză de top zece cele mai bune locuri de vizitat în Turcia.

Pentru a scurta lista celor mai bune locuri de vizitat în Turcia este o sarcină foarte dificilă. Multe alte situri istorice și bogate în cultură, cum ar fi Moscheea Sultanului Ahmet (Moscheea Albastră), așteaptă, de asemenea, să-și hipnotizeze vizitatorii.