Egiptul, țara civilizațiilor antice, este o țară renumită printre călători și turiști de mii de ani. Este țara cu cele mai multe situri istorice, arheologice și culturale care îi fascinează pe turiști. Dar țineți-vă bine! Egiptul nu este doar o vizită de clasă de istorie, aici vă puteți bucura de toate activitățile posibile de aventură și relaxare.

Egiptul are câte ceva pentru toată lumea; plaje superbe, explorarea excepțională a lumii subacvatice prin scufundări, peisaje naturale uimitoare, râuri, deșerturi, oaze frumoase de apă dulce, o parte de țară relaxată și o viață de oraș plină de viață și distracție.

Egiptul este o țară plină de minuni și vă va ține mintea captivată și captivantă în permanență. Este o țară absolut sigură și toate facilitățile și necesitățile vieții sunt ușor de găsit aici. Iată câteva dintre cele mai bune locuri de vizitat în Egipt:

10 cele mai bune locuri de vizitat în Egipt

1. Templul Karnak din Luxor/ Valea Regilor

Luxor este un punct de atracție turistică dintre toate orașele. Luxor se află pe malul Nilului și a avut de-a lungul istoriei o istorie importantă, care este încă evidentă.

Malul de Vest al Luxorului este cunoscut mai mult ca un muzeu în aer liber; puteți găsi atât de multe morminte și temple încât pur și simplu nu se poate vizita fiecare loc într-o vizită scurtă. East Bank este o piață aglomerată unde călătorii adoră să facă cumpărături.

2. Hurghada

Un oraș-stațiune de pe coasta Mării Roșii este o destinație turistică foarte populară, cu multe lucruri de făcut și numeroase atracții turistice.

Vă puteți bucura de unele dintre cele mai superbe și relaxante plaje, împreună cu numeroase sporturi nautice. Puteți găsi multe hoteluri cu fața la marea imensă pentru a vă relaxa la prețuri accesibile.

CITEȘTE ȘI:
5 lucruri pe care sa le faci in Sicilia

3. Piramidele din Giza

O excursie în Egipt nu poate fi completă fără a vizita faimoasele piramide. Acestea sunt una dintre cele șapte minuni ale lumii și sunt încă un mister în ceea ce privește modul în care au fost construite când nu exista dezvoltare tehnologică. Aceste piramide mărețe sunt casa faraonilor morți și sunt păzite de perplexul Sfinx.

4. Alexandria

Acesta este din nou un oraș important din punct de vedere istoric și are multe situri antice și istorice de vizitat. Acum este un oraș foarte aglomerat și, deși nu mai este atât de glorios ca în trecut, este încă o atracție turistică deosebită.

Muzeul este un loc minunat de vizitat pentru a afla despre istoria orașului. O mare parte din orașul antic a fost distrus într-un cutremur dezastruos.

5. Cairo islamic

Cartierul Cairo Islamic este plin de moschei și madrese frumoase. De asemenea, puteți vizita mai multe situri istorice islamice și le puteți explora.

Celebrul souk Khan el-Khalili este, de asemenea, o atracție turistică principală aici. Aici puteți obține produse și condimente uimitoare produse la nivel local.

6. Saqqara

Este un sat mic, dar în realitate este renumit pentru uimitoarea necropolă de morminte mici și mari și piramide.

Zona se întinde pe un platou deșertic și este un peisaj frumos de admirat. Mormintele și piramidele sunt în curs de restaurare, astfel încât să poată supraviețui încă mulți ani de acum încolo.

7. Aswan

Este unul dintre cele mai relaxante și liniștite orașe pe care le-ai putea vizita vreodată. Orașul se află pe malul râului Nil, iar terenul din jur sunt dune frumoase, ceea ce face ca priveliștea să fie absolut relaxantă.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase castele din Europa

Printre multele lucruri pe care le puteți face aici se numără călărirea cămilelor, plimbarea cu feribotul, vizitarea siturilor istorice sau pur și simplu savurarea unui ceai la unele restaurante de pe râu.

8. Oaza Siwa

Acest loc a rămas izolat timp de câteva mii de ani și a avut propria cultură și tradiție. Este o destinație turistică renumită. Principalele atracții turistice de aici sunt mai multe izvoare de apă dulce, cetăți antice din noroi, zone imense pline de palmieri, lacuri și o piscină de piatră.

9. Abu Simbel

Templul lui Ramses al II-lea se află aici și este un loc minunat de privit. Templul uriaș este păzit de statui colosale. Interiorul templului este, de asemenea, un sit impresionant, cu numeroase picturi murale.

10. Sharm el Sheikh

Cunoscut mai popular sub numele de Orașul Păcii, este un loc minunat de relaxare și de distracție, cu plaje aurii uimitoare și o mare de un albastru profund. Este un oraș stațiune cu numeroase hoteluri uimitoare. Plajele merită o vizită și vă puteți bucura, de asemenea, de multe sporturi nautice uimitoare aici.

Concluzie

Egiptul este o țară istorică cu multe de explorat și de uimit. Există o mulțime de frumusețe naturală, de asemenea, și a fost sigur că nu vă veți plictisi pe tot parcursul călătoriei dvs. și veți găsi unele dintre cele mai bune destinații aici. Numeroasele atracții turistice vă vor ține ocupați în fiecare moment.