Dacă vă întrebați dacă merită să vizitați sudul Spaniei, sunteți în locul potrivit. Sudul Spaniei are unele dintre cele mai frumoase și unice orașe și localități din Spania. Deși Sevilla este principalul loc de care probabil ați auzit, există și alte orașe mai puțin explorate, cu atât de multe de descoperit.

Andaluzia are șapte situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, plaje cu nisip și plaje cu o mare albastră de cristal, experiențe culinare uimitoare, precum și evenimente și festivaluri.

Descoperiți mai jos cele mai frumoase orașe din sudul Spaniei!

Almeria

Unul dintre cele mai puțin explorate orașe din Andaluzia, Almeria este locul perfect pentru tine dacă îți place să descoperi pietre ascunse și să eviți aglomerația de turiști.

S-ar putea să vă întrebați de ce nu este la fel de vizitat ca alte orașe precum Sevilla sau Granada, iar motivul nu este că orașul nu are multe lucruri de făcut.

Există o mulțime de lucruri de făcut în Almeria, în special activități legate de natură.

Unul dintre principalele puncte de atracție din Almeria este Parcul Natural Cabo de Gata-Nijar, cea mai extinsă rezervație naturală protejată de pe coasta mediteraneană.

Este locul perfect pentru a vizita plaje frumoase și munți, precum și dune și o mare varietate de floră. Deși puteți explora parcul natural pe jos, bicicleta și călăria sunt alte opțiuni dacă doriți o experiență diferită.

În centrul orașului, veți găsi frumoasa Alcazaba, a doua cea mai mare fortăreață-palat musulmană din Andaluzia. Este foarte interesant să vă plimbați prin această fortăreață și să învățați despre istoria ei.

Cu toate acestea, cea mai impresionantă parte este priveliștea uimitoare a orașului și a portului pe care o obțineți din vârful zidurilor castelului.

Un alt loc unic pe care nu îl veți găsi nicăieri altundeva în Andaluzia este deșertul, Desierto Tabernas.

Deșertul se află la aproximativ 30 de kilometri de oraș și merită vizitat. Acolo veți găsi dune, o floră și o faună unice și Mini Hollywood, un parc tematic în stil western spaniol. Vă veți simți ca într-un film cu cowboy! Puteți accesa deșertul cu mașina sau prin rezervarea unei excursii de o zi.

Orașe și sate frumoase din Almeria

 • Mojácar. Cel mai bun pentru explorarea clădirilor istorice și culturale, cum ar fi frumosul oraș vechi maur, văruit cu var.
 • Roquetas De Mar. Cel mai bun pentru a petrece ziua pe cele două plaje incredibile: Serena și La Bajadilla.

Cum să ajungeți la Almeria

Cel mai apropiat aeroport este aeroportul din Almeria, care se află la 8 kilometri de oraș. Dacă nu găsiți un zbor către acest aeroport, puteți verifica alte aeroporturi din apropiere, precum Granada (GRX) sau Malaga (AGP).

Cadiz

Situat pe coasta de sud-vest a Andaluziei, Cadiz este o destinație de neratat care este unică în sine – clădiri istorice, plaje frumoase și un port fermecător.

Dacă vă întrebați: „Merită să vizitați Cadiz? Merită sută la sută.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le știi este că este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa de Vest, așa că, dacă ești pasionat de istorie, Cadiz este locul tău.

Principalul punct de atracție al Cadizului este catedrala, care a fost reformată de mai multe ori, iar acest lucru se reflectă în arhitectură – un amestec de baroc și neoclasic. Dacă doriți să vizitați catedrala, există o taxă de intrare de 6 euro, dar aceasta include și accesul la alte părți, cum ar fi muzeul și turnul catedralei.

Nu poți pleca din Cadiz fără să vizitezi catedrala! Din turn, veți avea parte de cele mai frumoase vederi panoramice ale orașului.

Dacă doriți o zi de plajă, Playa La Caleta este cea mai bună plajă din oraș. Nu este vorba doar de cât de pitorească este plaja, ci și de atmosferă. Mulți rezidenți aleg această plajă pentru a se relaxa, pentru a se întâlni cu prietenii și familia și, bineînțeles, pentru a se bucura de soare și de mare.

În cele din urmă, nu pot uita să menționez mâncarea din Cadiz! Dacă sunteți înnebuniți după fructele de mare și pește, acest oraș este un paradis pentru dumneavoastră – crabi proaspeți, stridii, creveți, ton, sepie; orice doriți. Majoritatea barurilor tapas din Cadiz vă vor servi cele mai bune și mai proaspete ingrediente.

Orice gurmand trebuie să viziteze Mercado Central de Cadiz, piața din Cadiz, unde vă puteți bucura de „Rincón Gastronómico”, un loc unde puteți gusta cele mai bune ingrediente din oraș.

Orașe și sate frumoase din Cadiz

 • El Puerto de Santa María. Cel mai bun pentru a vizita spații naturale, cum ar fi Parcul Natural Bahía de Cádiz, care are caracteristici naturale impresionante de observat și fotografiat și activități acvatice, cum ar fi canotajul și scufundările.
 • Setenil de las Bodegas. Cel mai bun pentru a descoperi un oraș unic la granița cu Malaga. Unele dintre clădirile din acest oraș au fost construite sub peșteri care au fost create din apa râului.
 • Tarifa. Cel mai bun pentru plajele sale care sunt un punct de întâlnire pentru surferi.
 • Vejer de la Frontera. Cel mai bun pentru explorarea străzilor albe și înguste și întortocheate, precum și pentru a savura vinuri și mâncăruri delicioase în barurile și restaurantele lor.

Cum să ajungeți la Cadiz

Cele mai apropiate două aeroporturi sunt aeroportul din Jerez (XRY) și aeroportul din Sevilla (SVQ). Pentru a ajunge de la aeroportul din Jerez la Cadiz, puteți lua trenul, care durează aproximativ 45 de minute, și este probabil una dintre cele mai ușoare modalități de a ajunge la Cadiz.

Dacă nu găsiți zboruri directe către aeroportul din Jerez și optați pentru aeroportul din Sevilla, nu există nicio modalitate directă de a ajunge la Cadiz, în afară de închirierea unui taxi, care este extrem de scump.

Cea mai bună opțiune este să ajungeți de la aeroportul din Sevilla la Sevilla și apoi să luați un autocar spre Cadiz. Călătoria cu autocarul de la Sevilla la Cadiz durează aproximativ 1 oră și 45 de minute.

CITEȘTE ȘI:
Bali, destinatia perfecta

Călătoriți în interiorul Spaniei? Cadiz nu este cel mai accesibil oraș cu transportul public din toate părțile Spaniei, așa că cel mai bun și mai ușor mod de a ajunge acolo este cu mașina.

Deplasarea în oraș este simplă. În majoritatea locurilor se poate merge pe jos; cu toate acestea, o modalitate diferită și distractivă de a vizita orașul este să faci un tur cu bicicleta.

Cordoba

În ciuda faptului că este mai puțin popular decât Sevilla și Granada, Cordoba este un oraș romantic de vizitat – arhitectură maură frumoasă, alei înguste pline de magazine independente și de suveniruri și curți incredibile.

Atunci când vizitați Cordoba, nu puteți rata Moscheea-catedrală, o clădire unică ce reflectă perioada maură sub regulile creștine. Deși este un monument pitoresc, arcurile duble sunt cele mai fotografiate.

Acest complex aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO include, de asemenea, Curtea portocalelor (Patio de Los Naranjos), precum și un turn clopotniță cu o panoramă incredibilă a orașului.

În afară de moschee, veți găsi și alte monumente istorice și culturale care merită vizitate și explorate. Printre acestea se numără Alcázar de Los Reyes Cristianos, un palat regal impresionant și Podul Roman din Cordoba.

Dacă se întâmplă să vă aflați în Cordoba în luna mai, veți avea norocul de a avea acces gratuit în curțile și curțile caselor din cartierul vechi, deoarece este vorba despre Festivalul curților din Cordoba.

În această perioadă a anului, fiecare curte este decorată cu grijă cu o varietate diferită de plante și flori, cum ar fi geraniile roșii. Acesta este un lucru pe care cu siguranță nu îl puteți experimenta nicăieri altundeva în Andaluzia.

Orașe și sate frumoase din Cordoba

 • Baena. Cel mai bun pentru explorarea elementelor de patrimoniu istoric, inclusiv Cerro de Minguillar, un sit arheologic fascinant.
 • Iznájar. Cel mai bun pentru străzile sale pitorești vopsite în alb și priveliștile la lac.
 • Montilla. Cel mai bun pentru excursii de degustare a vinurilor, deoarece are unii dintre cei mai buni struguri din zonă.
 • Rute. Cel mai bun pentru bucătăria delicioasă și deserturile care îți lasă gura apă. Dacă vizitați Cordoba în perioada Crăciunului, nu puteți rata impresionanta scenă a Nașterii de ciocolată din fabrica Galleros Artesanos din Rute.

Cum să ajungeți la Cordoba

Cordoba are propriul aeroport, Cordoba Airport, dar trebuie să știți că este posibil să nu găsiți un zbor direct sau un zbor dinspre destinația dvs. Cei mai mulți oameni zboară la Aeroportul Sevilla și apoi iau un autocar sau un tren din centrul orașului Sevilla.

Trenul de la Sevilla la Cordoba este o modalitate rapidă de a ajunge la Cordoba, deoarece durează doar 45 de minute.

Granada

Granada este unică în felul ei. Dacă ați mai auzit de Granada, probabil că știți despre Alhambra, cel mai frumos sit din patrimoniul mondial UNESCO din Spania.

Acest palat și această fortăreață impresionantă sunt vizitate de milioane de turiști internaționali în fiecare an și nu există nicio îndoială că atrage atât de mulți oameni. Este o bijuterie arhitecturală!

Indiferent de zona din Alhambra pe care o vizitați, veți fi surprinși de arhitectura sa delicată și detaliată de tip Nasrid. Pe măsură ce vă plimbați prin complex, veți găsi, de asemenea, terase și grădini frumoase unde vă puteți relaxa și explora.

Una dintre cele mai populare zone din Alhambra este Curtea Leilor (el Patio de Los Leones), o curte înconjurată de coloane de marmură remarcabile. În centru, veți găsi fântâna leilor, care are doisprezece lei pe marmură albă.

Deși merită să vizitați Granada doar pentru Alhambra, orașul are și alte lucruri minunate de oferit – de la experiențe culinare autentice la schi și explorarea Sierra Nevada, unde veți găsi cel mai înalt munte din Peninsula Iberică, în Spania.

Orașe și sate frumoase din Granada

Cea mai populară excursie de o zi din Granada este Sierra Nevada, mai ales în timpul sezonului de iarnă, dar există și alte orașe și sate minunate care sunt mai puțin explorate.

 • Almuñecar. Cel mai bun pentru o excursie de o zi pe partea de coastă.
 • Alpurraja. Cel mai bun pentru a explora orașele albe de lângă Sierra Nevada și pentru a vizita cel mai înalt sat din Spania, Trevélez.
 • Lanjarón. Cel mai bun pentru o zi de spa și pentru a vă deconecta de agitația orașului.

Cum să ajungeți la Granada

Dacă veniți din străinătate, Aeroportul Granada este cel mai apropiat, deoarece se află la doar 15 kilometri de oraș.

Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să găsești zboruri internaționale spre Granada, așa că a doua cea mai bună opțiune este Aeroportul Málaga-Costa del Sol, al doilea cel mai apropiat aeroport de Granada. Este nevoie de aproximativ 90 de minute pentru a conduce de la Malaga la Granada.

Dacă călătoriți dintr-un alt oraș andaluz, poate doriți să verificați autocarele, deoarece acestea sunt cea mai accesibilă alegere.

Deși puteți ajunge la Granada și cu trenul, nu este cea mai bună opțiune, deoarece călătoriile cu trenul durează adesea mai mult și sunt și mai scumpe decât alte mijloace de transport.

Jaen

Jaen este cel mai trecut cu vederea oraș din Andaluzia, dar centrul său istoric unic și orașele UNESCO merită vizitate.

Catedrala din Jaen este prima clădire pe care trebuie să o adăugați pe listă. Este considerată una dintre cele mai frumoase catedrale din Spania și o sursă de inspirație pentru multe clădiri religioase din America Latină.

Un alt loc pe care nu trebuie să-l ratați sunt băile arabe antice. Aceste băi arabe din secolul al X-lea sunt situate sub Palatul Villardompardo. Veți fi impresionați de cât de bine sunt păstrate și de modul în care s-a schimbat utilizarea lor de-a lungul anilor.

Nu în ultimul rând, vechiul cartier evreiesc din Jaen (La Judería de Jaén), cunoscut și sub numele de Barrio de Santa Cruz, a fost considerat un punct de reper istoric. Plimbarea pe aleile sale este o experiență.

CITEȘTE ȘI:
Motive pentru a vizita Andaluzia în timpul iernii

Dacă aveți timp liber, poate doriți să vizitați Parque de la Concordia. Acest parc este un loc minunat pentru a vă relaxa. Parcul include un iaz minunat cu rațe, grădini, fântâni și mai multe monumente.

Jaen este, de asemenea, o destinație excelentă pentru excursioniști. Puteți găsi trasee de drumeție pentru toate nivelurile și puteți vizita frumosul Parc Natural Sierra de Cazorla.

Orașe și sate frumoase în Jaen

 • Baeza. Cel mai bun pentru o excursie de o zi plină de istorie, cultură și atracții monumentale.
 • Ubeda. Cel mai bun pentru vizitarea palatelor și bisericilor renascentiste.

Cum să ajungeți la Jaen

Jaen nu are un aeroport; prin urmare, dacă veniți din străinătate, trebuie să zburați la Granada (GRX), care este cel mai apropiat, la doar 65 de kilometri distanță. Alte aeroporturi din apropiere sunt Malaga (AGP) și Almeria (LEI).

Cele mai ușoare orașe din sudul Spaniei pentru a ajunge la Jaen sunt Malaga și Granada. Puteți lua un autocar ALSA din Granada, care durează aproximativ 1 oră și 15 minute, sau un tren de la Malaga la Jaen, care durează aproximativ 4 ore și 30 de minute.

Malaga

Dacă vă doriți un amestec de plaje, munți și cultură, Malaga și Costa del Sol trebuie să se afle pe lista dumneavoastră de călătorie. Deși Costa del Sol este cunoscută în principal pentru plajele sale incredibile, există multe activități culturale pe care nu trebuie să le ratați.

Dacă vizitați doar capitala, Malaga, La Alcazaba este o atracție care trebuie neapărat vizitată – un palat fortăreață care a fost construit în timpul perioadei maure din sudul Spaniei.

Plimbarea prin La Alcazaba este cu adevărat o experiență unică, în care veți contempla frumoasele curți decorate cu iasomie și trandafiri, precum și mici fântâni și arhitectura impresionantă Nasrid, pe care o puteți găsi și în La Alhambra din Granada.

Nu în ultimul rând, priveliștile panoramice de la acest palat și de la Gibralfaro sunt de neuitat, chiar mai bune la răsărit sau la apus.

Orașul are, de asemenea, o mulțime de muzee, cum ar fi Muzeul Picasso Malaga, Muzeul Carmen Thyssen și Centrul Pompidou Malaga, printre altele.

Mulți turiști fac greșeala de a petrece câteva zile în Malaga sau de a-l vizita pentru scurt timp, deoarece se îndreaptă spre alte destinații populare din Andaluzia, cum ar fi Sevilla. Cu toate acestea, dacă aveți timp, vă recomand să rămâneți în Malaga pentru mai mult timp.

Deși puteți vizita principalele atracții în două zile, explorarea orașelor și satelor din jurul orașului Malaga merită cu siguranță. Veți descoperi sate albe fermecătoare, plaje frumoase, mâncăruri locale autentice și alte bijuterii ascunse.

Orașe și sate frumoase din Malaga

Atunci când vizitați Malaga, este posibil să doriți să explorați orașele și satele frumoase pe care le puteți găsi în toată Costa del Sol. Cel mai bun lucru despre vizitarea acestor orașe este că sunt mai aproape unul de celălalt, ceea ce le face mai ușor de văzut și de făcut o excursie cu mașina prin Costa del Sol.

Deși fiecare oraș are o notă unică, iată o scurtă listă a celor pe care nu le puteți rata cu adevărat:

 • Benalmadena. Cel mai bun pentru atracții turistice pentru familii și vacanțe pe plajă.
 • Nerja. Cel mai bun pentru plajele albastre ca cristalul, activitățile acvatice și vizitarea faimoaselor sale peșteri. Este unul dintre cele mai bune orașe din sudul Spaniei.
 • Marbella. Cel mai bun pentru un sejur de lux și restaurante. Dacă Marbella nu se potrivește bugetului dumneavoastră, puteți arunca oricând o privire la San Pedro de Alcántara, care este puțin mai ieftină, dar totuși aproape de Marbella.
 • Mijas Pueblo. Cel mai bun pentru a explora un sat alb și pentru a avea vederi spectaculoase asupra coastei.

Cum să ajungeți la Malaga

Aeroportul Málaga-Costa del Sol (AGP) se numără printre cele mai mari cinci aeroporturi din Spania, așa că are multe zboruri internaționale pe tot parcursul anului, iar în lunile de vară este plin de oameni.

Deplasarea de la aeroport până în centrul orașului Malaga este foarte ușoară, deoarece sunt doar 8 kilometri și aveți numeroase opțiuni de transport pentru a ajunge acolo (taxi, tren, autocar etc.).

Dacă vă aflați într-un alt oraș andaluz, ați putea să vă interesați de autocare, deoarece acestea sunt adesea accesibile și confortabile.

Alternativ, dacă vă aflați într-un alt județ din Spania sau într-o destinație europeană, este posibil să găsiți bilete de tren. Acestea nu sunt la fel de accesibile ca și autocarele, dar de multe ori vă economisesc timp.

Sevilla

Sevilla, capitala Andaluziei, este o destinație obligatorie în călătoria dumneavoastră în sudul Spaniei. Este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în sudul Spaniei!

Este, de asemenea, cel mai mare oraș din județ, ceea ce înseamnă că nu veți avea suficient timp pentru a vedea și a face toate activitățile pe care le puteți face în Sevilla într-o singură zi.

Principala atracție din Sevilla este catedrala, cea mai mare catedrală gotică din lume, fiind recunoscută ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO încă din 1987. În interiorul catedralei, puteți explora toate părțile unice, inclusiv Turnul Giralda și curtea cu portocali.

Al doilea punct de reper istoric din Sevilla este Plaza de España, care se află în Parque de María Luisa (Parcul Maria Luisa); este una dintre cele mai frumoase piețe din Spania. Piața a fost construită pentru expoziția ibero-americană din 1929 de către arhitectul Aníbal González.

Piața are o suprafață de aproximativ 50.000 de metri pătrați și veți găsi o gamă largă de elemente frumoase – turnuri, poduri, un mic canal, dale etc. Plimbarea prin Plaza de España este o experiență unică. De-a lungul zidului de lângă canal, veți găsi 48 de mici locuri cu bănci, câte unul pentru fiecare provincie a Spaniei.

Turiștilor spanioli le place să se fotografieze cu prietenii și sau familia pe banca care aparține provinciei lor. Pe lângă aceste referințe regionale, cele patru poduri reprezintă vechile regate ale Spaniei: Castilia, Aragon, Navarra și Leon.

CITEȘTE ȘI:
Descoperiți filmele și emisiunile TV filmate în Andaluzia

Alte activități populare în piață sunt călărirea cailor și închirierea unei bărci mici pentru a vâsli în canal.

O altă modalitate de a explora orașul este rezervarea unei croaziere pe râul Guadalquivir.

Orașe și sate frumoase din Sevilla

 • Carmona. Cel mai bun pentru o excursie de o zi plină de activități culturale, inclusiv ziduri impresionante ale orașului, puncte de vedere și monumente.
 • Écija. Cel mai bun pentru explorarea bisericilor, deoarece este unul dintre orașele cu mai multe biserici din Sevilla. Printre cele mai faimoase biserici, veți găsi Iglesia de San Juan, Iglesia de Santa María și Iglesia de Santiago.
 • Estepa. Cel mai bun pentru a încerca unele dintre cele mai bune dulciuri de Crăciun din Spania – polvorones, mantecados și alfajores.
 • Osuna. Cel mai bun pentru explorarea clădirilor istorice și culturale. Acest oraș este bine cunoscut pentru apariția sa în serialul Game of Thrones.

Cum să ajungeți la Sevilia

Cel mai apropiat aeroport de Sevilla este Aeroportul Sevilla (SVQ), dar puteți zbura și spre alte aeroporturi din apropiere, cum ar fi Jerez (XRY) și Malaga (AGP).

Drumul de la Aeroportul Sevilla până în centrul orașului Sevilla durează aproximativ 15 minute cu mașina sau cu taxiul și 35 de minute cu autobuzul.

Dacă intenționați să ajungeți la Sevilla cu trenul din orice alt oraș spaniol, veți fi bucuroși să aflați că are o conexiune feroviară bună, în special dinspre Cordoba, Madrid, Barcelona și Zaragoza.

Dacă călătoriți cu mașina, Sevilla are o rețea bună de autostrăzi și nu este ușor de călătorit doar din alte destinații spaniole, ci și în Portugalia.

5 Sfaturi generale despre vizitarea Andaluziei

1. Vizitați Andaluzia la sfârșitul primăverii sau toamna

Cel mai bun moment pentru a vizita și explora Andaluzia este primăvara târziu și toamna devreme, deoarece majoritatea orașelor din sudul Spaniei pot atinge 40 de grade sau mai mult în timpul verii. În aceste perioade, veți găsi, de asemenea, mai puține mulțimi și temperaturi mai blânde.

Dacă vizitați Andaluzia în timpul verii, cel mai mare sfat al meu este să explorați orașele de coastă, cum ar fi Malaga, Cadiz și Almeria. Nu numai că vă puteți relaxa la plajă, dar puteți face sporturi nautice și vizita monumente la sfârșitul după-amiezii.

În plus, călătoria în timpul verii în aceste orașe este o modalitate excelentă de a vă cufunda în cultură, deoarece există mai multe evenimente și o atmosferă plină de viață.

2. Închiriați o mașină

Cel mai bun mod de a vizita toate aceste orașe este să închiriezi o mașină și să pleci într-o călătorie cu mașina. Deși transportul public nu este deloc rău, nu veți avea ocazia să vizitați toate bijuteriile ascunse și să controlați cât timp doriți să petreceți într-un loc, deoarece vă veți baza pe orare.

3. Experimentați flamenco

Scufundarea în cultură este cel mai satisfăcător lucru din călătorii. Muzica flamenco face parte din cultura Andaluziei și le puteți vedea în toate orașele din sudul Spaniei, dar Sevilla este într-adevăr cel mai bun loc pentru a participa la un concert sau la un curs de flamenco, dacă vă place să dansați.

Powered by GetYourGuide

Dacă sunteți de părere că flamenco nu este ceea ce vă place, atunci verificați târgurile și festivalurile din destinațiile pe care le vizitați. Deși cele mai multe dintre aceste festivaluri au loc la sfârșitul primăverii și vara, este posibil să găsiți unul.

4. Explorați orașele și satele mici

Fiecare oraș din sudul Spaniei are ceva de oferit și, deși unele orașe sunt mai populare decât altele, dacă sunteți în căutarea celor mai autentice experiențe, le veți găsi în micile orașe și sate din jurul acestor orașe principale.

Acestea sunt fermecătoare în felul lor – clădiri vopsite în alb, repere istorice, plaje ascunse etc.

5. Evitați să mâncați la restaurantele din apropierea atracțiilor turistice

Dacă sunteți în căutarea unor tapas delicioase și autentice sau a unor mâncăruri andaluze, evitați să mâncați la restaurantele din apropierea atracțiilor turistice, deoarece acestea nu servesc întotdeauna mâncăruri pe care le-ar mânca localnicii. Aceste restaurante au adesea meniul în mai multe limbi și sunt mai scumpe decât de obicei.

Cel mai bun mod de a găsi baruri și restaurante bune de tapas este să îi întrebați pe localnici. Aceștia vă vor spune care sunt cele mai bune locuri pentru a savura mâncăruri locale.

Concluzie despre cele mai frumoase orașe din sudul Spaniei

Există multe motive pentru a vizita Andaluzia – clădirile sale incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, cultura sa, mâncarea sa delicioasă, orașele albe unice și unele dintre cele mai frumoase peisaje din Spania.

Pe lângă acestea, fiecare dintre aceste orașe din sudul Spaniei are ceva diferit de oferit.

Întrebări frecvente despre călătoriile în Andaluzia

Ce orașe se găsesc în Andaluzia?

Andaluzia are opt provincii: Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Jaen, Malaga și Sevilla.

Pentru ce este faimoasă Andaluzia?

Andaluzia este faimoasă din multe motive diferite, dar unele dintre cele mai populare aspecte sunt flamenco, festivalurile, tapas delicioase, plajele frumoase și reperele istorice impresionante.

Merită să vizitați sudul Spaniei?

Sudul Spaniei este una dintre cele mai frumoase și diverse regiuni din țară. Are câte ceva pentru toată lumea, iar cultura sa vă va face să doriți să vă întoarceți.

Care este mai bună Granada sau Malaga?

Nu există un oraș mai bun sau mai rău; ambele orașe au lucruri diferite de oferit. Dacă sunteți în căutare de plaje frumoase, Malaga și Costa del Sol sunt pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă preferați reperele istorice, Granada are La Alhambra, unul dintre cele mai frumoase situri din patrimoniul mondial UNESCO din Spania.